Een allerlaatste poging

Een allerlaatste poging

Alsof de duivel er mee speelt, maar ik kan helaas niemand vinden die een kohaku van 94 cm met een geweldig karakter een thuis te geven en dat bezwaart me.

Blijkbaar is ze vanaf het begin dat ik ze kocht niet geaccepteerd door de meeste mensen, ondanks haar geweldig karakter. Ik ga daarom nog een laatste poging wagen om ze een "thuis" te bieden.

Gisteren kwamen er nog klanten kijken voor deze enorme kohaku van 94 cm en voorwaar ik zeg je, er zit absoluut geen ouderdomsverschijnsel op de koi, ze ziet er nog jong uit vergeleken met andere ouderdomsdekens. 

Zelfs in haar dertiende jaar straalt ze kracht en souplesse uit en zwemt als een koningin met waardigheid door de vijver. Ik ben er van overtuigd dat ze nog minstens 5 tot 10 jaar plezier kan geven aan haar nieuwe eigenaar, als ik die tenminste kan vinden.

Het enige dat ik verlang is dat ze niet opgesoepeerd wordt door één van de profiteurs die een slag proberen te slaan, zoals ik er al verschillende over de vloer heb gekregen in het verleden. Ja die zijn er helaas ook, maar die probeer ik eruit te filteren. 

Ik heb ze gisteren nog eens in mijn whatsapp groep laten zien, maar helaas zonder succes. Dit is dan ook het laatste nieuwsitem dat ik eraan zal weiden, in de hoop toch een degelijke vijver van minimum 40 kuub te vinden voor mijn prinses.

Ik laat nog een laatste filmpje van haar zien dat ik gisteren maakte en hoop dat ik iemand kan overtuigen om het goede te doen. Op hoop van zegen. 

In dit nieuwsitem laat ik nog even een azukari zien, waarvan ik een filmpje heb aangekregen. Van 3 naar 4 jaar, dus nu yonsai, en van 70 naar 76 cm, een verdienstelijk resultaat dat precies past in de ontwikkeling en het groeipotentieel van een koi.

Maar laat ons haar even bekijken. We wisten dat de tancho niet helemaal rond was. We hoopten dat het sumi zich zou doorzetten over de inkeping. Het is aan het gebeuren, zij het langzwaam, maar ik verwacht in de loop van de volgende jaren toch een toenadering naar de bovenste sumi vlek, waardoor de tancho showa nog meer  uitstraling zal  krijgen. Bovendien moet het sumi ook nog zoveel mogelijk dicht gaan trekken, maar daar hebben we de volgende jaren nog genoeg tijd voor.

Op de event van Narita probeer ik altijd iets mee te snoepen dat interessant zou kunnen zijn. Het was het moment van de shiro utsuri, en dan ben ik voorzichtig met bieden. ik weet hoe moeilijk het is om een shiro utsuri te verkopen en daar verspil ik niet graag energie aan, en degene die ik wou kopen ging ver, neen heel ver boven de verwachtingen, dus  passen was de boodschap. Geld verliezen is geen kunst.

Per toeval ging ik nog even kijken of er nog iets over was en tot mijn verbazing was deze oshiba shigure nog een haalbare kaart. Beste een fikse body en een zuiver netpatroon, voor de rest een betaalbare koi voor menig beurs.

Vermits ik meerdere koi in één doos kan laten overkomen, wil ik deze aanbieden als ze vooraf verkocht wordt aan de vermelde prijs inclusief de transportkosten. Dus wat je ziet aan verkoopsprijs is in dit geval de prijs inclusief transport, indien je ze vooraf koopt. 

Tenslotte zal ik iedere dag proberen een koi te filmen en te presenteren die nog in vijver 1 rondzwemt en die ik probeer te verkopen om de belasting van de vijvers te verminderen. Het kan maar het moet niet. 

De showa die ik vandaag presenteer vind ik persoonlijk een hele nette afgewerkte showa die zeker de moeite loont. Zowel het beni, het shiroji als het sumi zijn van goede kwaliteit en het patroon geeft de showa een aangenaam uiterlijk.

Het filmpje is gisteren gemaakt. Ik heb ze niet gemeten, maar ze is om en bij de 50 cm. De normaalprijs zou 1250 euro zijn, ik pas de prijs deze week aan naar 950 euro. 

 

Laat Een Reactie Achter

21 reacties

Marc

555


Marc

555

interkoi

555


Eric

555


Eric

555

interkoi

555


Marc

555

interkoi

555


Eric

555


Marc

555


Marc

555

interkoi

555


Eric

555


Eric

555

Johan

555


Johan

555


Eric

555


interkoi

555


eric

555

interkoi

555


Marc

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml