De karayama

De karayama

Ik zag haar niet graag gaan, maar het moet wel anders blijven de vijvers overbezet. Een jumbo van 87 cm, een product van Takigawa heeft het huis verlaten en is richting Gent vertrokken.

Ik had een doos van 100 cm genomen om de koi in te laden. Helaas kon deze niet horizontaal in de wagen en moesten we die redelijk schuin vervoeren. Blijkbaar niet getreurd, want achteraf kreeg ik een mail aan met de woorden: "ik heb nog ooit zo een rustige  koi vervoerd, voortaan moeten we ze allemaal scheef vervoeren". Ik moest even nadenken over het scheeft vervoeren, maar na enkele minuten viel mijn euro....

Het afscheid heb ik gevierd met een laatste filmpje van deze kolosale koi. Zie je die kop ? Zie je dat lijf ? Zie je die glinstering van het product van Takigawa, de combinatie tussen karashigoi en yamabuki ?

Ondertussen zwemmen er nog een aantal van dit soort kadetten in de vijver; Het is een kwestie van te komen kijken en een beslissing te nemen. Het is het moment en het weer om deze groep reuzen op te komen halen, ze zijn niet zo dik gezaaid. 

Het filmpje werd heel dikwijls bekeken op You Tube, dus is er nog wel degelijk interesse. Het is ook een waar spectacel om ze rond te zien foerageren. De prijzen beginnen dan ook belachelijk laag voor deze serie. Vanaf 1500 euro kan je een koi scoren van 90 cm. Zeldzame mogelijkheden.

Ondertussen gaat het leven verder en krijg ik updates binnen van de azukari. Ik ga ze niet allemaal opsouperen, maar ze één voor één in de vuurlinie smijten. Dan kan ik rustig de volgende dagen een aankondiging maken van de klassebakken. Liever langzaam genieten van deze prachtkoi dan snel kijken en verdergaan. De tijd nemen om van kunst te genieten is mijn stelling

sanke van momotaroEén van mijn absolute lievelingen is boven water gehaald. Nu sansai en 64 cm blijft het voor mij een lust om naar te kijken. Zo zuiver, zo vrouwelijk, ik kan er niet op uitgekeken geraken. 

Een niet conventioneel patroon zoals ik het altijd probeer uit te leggen. Een perfecte verdeling tussen shiroji, beni en sumi van een zachtaardige kwaliteit. Waarom ik het vrouwelijk noem weet ik niet, maar dat zal vermoedelijk te maken hebben met de zachte uitstraling van deze sanke.

Ik bemerk dat er 2 sumi patroontjes aan het ontwikkelen zijn in het tweede beni patroon, dat tegelijk ook het grootste patroon is. Voorlopig nog minimaal, maar dat zal in de loop van de jaren vermoedelijk de sanke nog wat meer karakter geven.

Ze is momenteel natuurlijk nog in Japan. Ik heb nog niet beslist of ik ze laat overkomen of niet. Mijn voorkeur gaat er naar uit om ze tot begin volgend jaar in Japan te laten en dan zien we wel.

Helaas geen goedkoop exemplaar, dat moet je me vergeven, het is niet echt mijn schuld. Dit soort koi zijn helaas dure prijskaartjes, daar kan ik niets aan veranderen, dat is de wereld van bod en aanbod, en daar kan ik helaas geen dominantie over uitoefenen. 

Nog even melden dat ik vandaag aanwezig zal zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Er is nog veel moois te zien, kom ervan genieten. 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Rik

555

Robby Borgmans

555


Johan

555


Eric

555


Phil

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml