Een bijzonder jaar

Een bijzonder jaar

2014 is een jaar om goed te onthouden. Het is niet alleen het weer dat een enorme ommezwaai heeft gemaakt, maar ook de koi hebben het bijzonder goed gedaan.

Dit is het gevoel dat ik vooral overhou van het afgelopen jaar. Als ik andere jaren telkens hier en daar lees over de problemen die er zijn, dan heb ik er dit jaar vrij weinig over gehoord. Of dit te maken heeft met de bijzondere weersomstandigheden weet ik niet, maar het is toch iets dat me opgevallen is. ...godzijdank. We zitten momenteel in rustiger vaarwater en binnenkort komen de nieuwe koi binnen. De eerste zending wordt in de loop van volgende week verwacht, en de volgende zending zal begin december binnenkomen.

Ik heb nog koi nodig, want ik zit op een laag pitje momenteel. Ik zou nog een 30-tal koi moeten aankopen om me gesterkt te voelen. Met een 30-tal koi bedoel ik wel nisai en ik ga in de loop van volgende week mijn best doen om mijn quota te halen, ondanks het feit dat ik weet dat het moeilijk zal zijn.

Vooraf maak ik voor mezelf reeds een plannetje van wat ik wil, maar het is zelden dat het plan uitkomt. Het liefst zou ik een 30-tal nisai van goede kwaliteit willen aankopen, waarvan ik er 10-15 naar Arendonk laat komen, en een aantal in Japan laat tot in het voorjaar.

Zo belast ik mijn eigen vijvers niet te veel, zodat ik de koi kan doorvoederen, en in Japan zitten ze goed. Of het me lukt weet ik niet, maar ik heb mijn zinnen gezet op een aantal vrouwelijke TM-kohaku. Ik heb een zwak voor deze nakomelingen, maar of ik ze ten eerste beschikbaar zijn is me op dit ogenblik nog onduidelijk, en of ze dan nog betaalbaar zijn, dat is een tweede probleem.

Ik heb echter een strijdplan klaar, en ik heb de taktiek in mijn hoofd zitten. Alles is echter afhankelijk van "het momentum". Wat bedoel ik daarmee ? De omstandigheden moeten in elkaar vallen. Ik moet de juiste toon, de juiste taktiek, het juiste gevoel hebben, en bovendien moeten ze daar bij Momotaro ook nog eens gevoelig voor zijn.

Ze zullen volop met hun 19 wonderkinderen bezig zijn, en de vraag is maar hoe dit gaat verlopen. Ik kom maandag aan, en zal dan proberen alle koi die nog in de mudpond zitten, even op film en foto te zetten. Ondertussen ga ik al op verkenningsronde om te spotten waar en wat er op de farm zit, zodat ik gewapend ben, en dan dinsdag ga ik proberen mijn doel te bereiken.

Normaal ben ik een snelle beslisser, maar ik heb me nu voorgenomen om iets voorzichtiger te werk te gaan. Waarom ? Ik wil ook zien wat er als tosai wordt aangeboden. Ik heb er totaal geen idee van, en misschien is het wel een goed moment om proberen voorafgaande aan de veiling om een 50-tal goede tosai aan te kopen, die ik dan zelf in mijn vijvers kan laten overwinteren tegen een goede temperatuur.

Op de veiling zal ik er ditmaal als pietje snot bijzitten, want dit gaat helaas boven mijn petje, al zou ik één van die kohaku best lusten als ontbijt....maar dan, wat moet ik er dan mee gaan doen ? Verkopen kan ik ze niet, want daar is in mijn klantenkring geen belangstelling voor en mijn aandelenaanbod is ook op een laag pitje blijven branden. De interesse was niet overweldigend. Wat ik ook doe, het zal altijd afhangen van "het momentum."

Ik heb nog enkele dagen over, en het is misschien mogelijk dat ik eens even mijn neus laat zien bij Ueno, Okawa en misschien wel bij Ogata. Zelfs als ik dat doe, dan zal het slechts een verkenningsronde zijn, want ik hou er niet van om bij veel verschillende kwekers aan te kopen.

Al bij al misschien een mooi verhaal, maar ik heb nog geen koi laten zien, en dat moet ik toch even rechtzetten. Ik heb gisteren een aantal koi gebowld om na te kijken, en ik zou ik niet zijn als ik daar natuurlijk geen filmpjes van heb gemaakt.

Ik heb ze gewoon aan mekaar geniet, zodat er één filmpje te zien is van alle koi die ik gebowld heb. Let vooral op de bijzonder fraaie sanke van Sakai in het eerste gedeelte van het filmpje. Met de muziek van Hachiko, de trouwe hond, op de achtergrond vind ik het nog altijd aangenaam om naar de filmpjes te kijken.

De sanke van Sakai FF is in mijn ogen een echte aanrader. Ik weet zeker dat deze sanke, indien ze in een vijver terechtkomt waar ze zich goed voelt, een enorme ommezwaai kan maken. Dit is nu eens een sanke waar je je pijlen op moet verschieten.

Ik zal de eerste zijn die toe zal geven dat ze te klein is voor haar ouderdom, maar ik weet uit ervaring dat dit wel eens een uitgestelde groei zou kunnen zijn. Als deze vrouwelijke sanke van Koume haar plaats vind waar ze zich thuisvoelt, dan heb je een potentiële topkoi in je vijver, dat kan ik je wel beloven.

Hier is totaal niets op aan te merken. Ik heb ze gisteren nog eens goed met Polleke bekeken, en ik zag zijn ogen glinsteren. Noch hij, noch ik konden ook maar iets vinden om haar af te breken. Uit respect voor de koi hebben we niets gezegd over het miniscule kiwa uitspringseltje achter het eerste patroon waar je een vergrootglas voor nodig hebt om het te kunnen zien.

Een gouden raad, en die is uit het diepst van mijn hart gegeven, en niet om de koi te verkopen, maar als je een goede sanke zoekt met nog heel wat toekomst voor de boeg...waag dan je kans.

Buiten de sanke van Sakai zie je nog een bijzonder aangename kohaku van Momotaro en de speciale sanke van Momotaro. Beiden bezitten een bijzonder hoge huidkwaliteit, en ik heb er nog geen ogenblik spijt van dat ik ze aangekocht heb.

Een showa van Isa bewijst zijn afkomst, want het sumi komt er iedere dag dikker en dikker op te liggen. De sekiguchi doen het eigenlijk allemaal goed, niets op af te merken, en ik denk dat ze binnen enkele maanden niet meer te herkennen zijn.

Tenslotte zie je nog een 64 cm sanke van Momotaro die gebouwd is om U tegen te zeggen. Wat is hier nu verkeerd aan ? Een kop om van te dromen, een patroon om van te dromen, en een huidkwaliteit om van te dromen. Zijn dromen niet beter dan nachtmerries ? Nog een showa van Sakai FF erbij en een showa van Momotaro en het drietal is compleet.

De showa van Momotaro is een leershowa, zo noem ik haar. Het is een vrouwelijke showa die me op dit ogenblik totaal niets zegt....maar dan ook helemaal niets. Waarom heb ik haar dan gekocht ? Gewoon om van te leren. Ondanks het feit dat ze in principe zo weinig uitstraling heeft, is ze inmiddels toch al een 58 cm, maar ze verandert nauwelijks.

Ik had gehoopt dat de zwarte pigmentcellen zich zouden beginnen te vormen, maar ik zie nauwelijks beweging. Maar ik ben geduldig en wie weet....het lelijke eendje werd ook niet van vandaag op morgen een mooie zwaan.

Speciale aanbieding

Wie eventueel nog op zoek ik naar en goede UV lamp. Ik heb nog een gebruikte Delta UV lamp die ik wil verkopen. De nieuwprijs is om en bij de 890 euro. Ik bied deze aan voor 450 euro. Wie interesse heeft moet mij even contacteren. De lamp is pas vervangen, dus die kan nog een hele tijd mee. De foto kan je vinden in de fotoreeks of je kan op deze link klikken.

Meer afbeeldingen

Een bijzonder jaar: afbeelding 1
Een bijzonder jaar: afbeelding 2
Een bijzonder jaar: afbeelding 3
Een bijzonder jaar: afbeelding 4
Een bijzonder jaar: afbeelding 5
Een bijzonder jaar: afbeelding 6
Een bijzonder jaar: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240