Een bijzondere wedstrijd

Een bijzondere wedstrijd

Gisteren kreeg ik een impuls die mensen over de streep moeten trekken om mee te doen met een wedstrijd die ik hier even ga uitleggen.

Neen het is geen nieuw idee, het bestaat al veel langer, maar ik ga het nu toepassen voor al de koi die nog in opgroeivijver 1 en in opgroeivijver 2 zitten.

Als je een wedstrijd doet, moet je ook een prijs ter beschikking stellen. De prijs die ik ter beschikking stel is de volgende:

EEN GRATIS REIS NAAR JAPAN

Dit behelst dat je in het najaar 2019 of in het voorjaar 2020 gratis mee mag gaan tijdens één van mijn reizen naar Japan. (verblijfkosten niet inbegrepen). Ik probeer nog wel iemand te triggeren om voor de verblijfkosten in te staan (± 750 euro alle kosten inbegrepen).

Indien je de reis niet wil doen, kan je deze nog altijd te koop aanbieden met hulp van mij, maar dat zijn zorgen voor morgen.

Alle tosai die op dit ogenblik nog in opgroeivijver 1 en in opgroeivijver 2 rondzwemmen worden te koop aangeboden voor 750 euro per stuk, het maakt niet uit welke, enkel de koi die gekocht werden op de veiling horen er niet bij. Je herkent deze altijd aan de codenummer. Ook de reeds verkochte koi mogen deelnemen.

Ik stel trouwens niet alleen een gratis reis ter beschikking, maar zal ook de klant de mogelijkheid geven om zonder commissie 1 koi naar keuze aan te kopen tijdens zijn reis naar Japan. Een niet te verwaarlozen extra cadeau....

WAT IS DE BEDOELING

In april moeten de tosai opgehaald worden om zelf verder te laten ontwikkelen. De bedoeling is dat er op het einde van het seizoen, door mij bepaald op 5 oktober, dat iedereen die meedoet een degelijk filmpje van ongeveer 1 minuut van de tosai die ze gekocht hebben maken in een degelijke blauwe bowl. De filmpjes moeten gemaakt worden zoals ik ze gewoonlijk maak, zodat je de koi goed kan beoordelen.

Deze worden binnen één week na 5 oktober online geplaatst zodat iedereen een stem kan uitbrengen op de koi die het het best ontwikkeld is.

Uiteraard ken ik mensen en weet ik dat ze vrienden en kennissen zullen inschakelen om te stemmen. Daarom zal ik ook 5 mensen aanduiden die fungeren als juryleden. Hier moet ik nog even over onderhandelen wie als jurylid mag optreden.

De stemmen van de mensen tellen voor 50%. Degene met de meeste stemmen krijgt 50 punten, de 2de 40, de 3de 30, de 4de 20 en de 5de 10 punten.

De stemmen van de juryleden tellen ook voor 50%. Ze krijgen de stemming nooit op voorhand te zien, want de stemmen moeten aan mij persoonlijk worden doorgegeven via een mail. De juryleden geven respectievelijk ook 10-20-30-40 en 50 punten voor de winnaar.

De koi die na optelling de meeste punten krijgt wordt de winnaar. Ik hoop dat dit een faire manier is om een winnaar aan te duiden.

Zo gauw ik terug ben van vakantie zal ik van iedere koi in zowel opgroei 1 als in opgroei 2 een filmpje maken zoals ze momenteel zijn.

WAARSCHUWING

Kleine tosai grootbrengen is niet zo evident als het lijkt. Vermits deze nog zo jong zijn is het altijd mogelijk dat ze komen te overlijden. Dit is niets abnormaal en komt overal en altijd voor. In deze serie van 64 zijn er helaas 2 overleden, en dat is tot hiertoe zeer accepttabel, maar het is niet anders.

Indien een koi komt te overlijden mag je voor hetzelfde bedrag een andere koi kiezen, dat is zowat het fairste wat ik kan voorstellen. Maar laten we hopen dat het zich niet meer voordoet.

VOORWAARDEN

Men is verplicht zich aan te melden als je wil meedoen aan deze wedstrijd. Dit doe je door mij een mail te sturen met de melding dat je wil meedoen. Je krijgt altijd een bevestiging van deelname.

Eventuele juryleden die mogelijk ook een tosai hebben aangekocht worden uitgesloten van de wedstrijd.

Men is verplicht tussen 5 en 10 oktober een degelijk filmpje te sturen van ongeveer 1 minuut met een degelijke camera, horizontaal gefilmd in een blauwe bowl zodat de koi goed te zien is en lichtjes van vooraan en bovenaan gefilmd zoals je de meeste van mijn films kan zien.

Er moeten minstens nog 10 nieuwe aanmeldingen zijn van nieuwe mededingers. Er zijn momenteel 21 verkochte koi zoals je kan zien onder de knoppen opgroei 1 en opgroei 2. Er zijn nog 35 tosai die in aanmerking komen. Hiervan moeten er dus nog 10 tosai verkocht worden om de wedstrijd actief te maken.

De tosai van de veiling, te herkennen aan de codenummers mogen niet meedoen. Ik zal in de loop van het jaar overleggen welke de mogelijke juryleden zullen zijn. Hierover later meer.

Ik hou mij het recht voor om de wedstrijd te annuleren indien er geen 10 nieuwe verkopen plaatsvinden. De personen die gekocht hebben krijgen dan de mogelijkheid om hun aankoop te annuleren.

Ik hou mij het recht voor om de juryleden in overleg en in goed vertrouwen te kiezen.

De inschrijvingen voor de wedstrijd kan tot 15 maart. Daarna worden de tosai naar buitentemperatuur gebracht om in de eerste week van april opgehaald te worden.

OPROEP

Indien er bedrijven zijn die het mogelijk zouden maken om de verblijfkosten die gekoppeld zijn aan de reis naar Japan te sponsoren, dan mogen zij zich melden. Zij krijgen een jaar lang gratis een banner op de site indien ze dit wensen.

De kosten zullen berekend worden door het aantal dagen te vermenigvuldigen met 15 000 yen/dag gedurende hun verblijf. Deze kosten zijn inclusief verplaatsingskosten, hotel, ontbijt en diner. (gewoonlijk 7 dagen) wat neerkomt op ongeveer ± 800 euro op dit ogenblik.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137