Een blauwe bowl van plezier

Een blauwe bowl van plezier

Er is een groot verschil tussen een koi in een vijver te zien zwemmen en een koi in een blauwe bowl te bekijken.

Beide zijn plezierig, maar in een blauwe bowl komen alle kenmerken en alle schoonheid van de koi nog eens extra tot uiting.

Of hier ooit onderzoek naar is gebeurd weet ik niet, maar een rode of groene bowl lijkt me nu ook niet dadelijk aangewezen om een koi goed te bekijken.

Op speciaal verzoek heb ik gisteren de koi van een klant gebowld die liever onbekend wil blijven. Het gaat hier over de tancho sanke en een showa van Momotaro die aangekocht werden op de veiling van november vorig jaar.

Ik had gisteren een “live uitzending”, maar had tegelijkertijd ook een eigen film gemaakt. Ja, je moet voortaan van alle fronten thuiszijn om iedereen tevreden te houden.

Nu moet ik wel zeggen dat de live uitzending van behoorlijk goede kwaliteit was, dus volgens mij hebben ze hier duidelijk aan gewerkt. Vandaag staat er trouwens een andere koi op de verlanglijst om gebowld te worden.

Het filmpje dat ik gemaakt heb duurt wel 7 minuten, maar laat beide koi in alle glorie zien. Het zijn absoluut geen vervelende minuten, want je kan er iedere seconde van genieten.

Beide zijn 56 cm, en als ik gisteren het duo een koningskoppel hebt genoemd, dan moeten deze hier zeker niet onderdoen. Een belangrijke rol in dit geval is het stevige en doortastende sumi van de tancho sanke.

Geen welles nietes spel en de uitdrukking dat het spel van het sumi wel eens interessant zou kunnen zijn voor de toekomst. Neen, hier heb je een bepaalde zekerheid ingebouwd.

Combineer dit met de genetische afstamming van de koi namelijk TRyu, een oyakoi van 98 cm, dan denk ik dat je voldoende gewicht in de schaal hebt gelegd om tot grote hoogte te evolueren.

De showa behoort tot de succesformule van Momotaro. Er zijn maar weinig kwekers op dit ogenblik die showa kunnen kweken die niet alleen van dezelfde kwaliteit zijn, maar die ook een bepaalde grootte kunnen bereiken.

Het is niet abnormaal dat meerdere kwekers in Japan momenteel de bloedlijnen van de showa van Momotaro in hun kweekstal brengen om vooral grote koi met kwaliteit te kunnen kweken.

De moeder van deze showa is Mao, voor mij een meer onbekende oyakoi. Ik hoop alleen niet dat ze met de naam Mao een verwijzing maken naar Mao Zhedong,

Mao is een nog jonge oyakoi van 92 cm. Misschien weet Toon er iets meer over te vertellen, maar aan de uitstraling te zien zit ze in de familie van Lion Queen. Dus als je dit moest lezen Toon, en je kan er iets over vertellen…

De verdeling van de 3 kleuren zijn optimaal, en het sumi is sterk vertegenwoordigt met een sterke diepe glans die voldoet aan alle eisen. Hopelijk zal de showa het voorbeeld volgen van de moeder inzake haar sumi patroon op het hoofd, namelijk de sterke menware dat kruisvormig het hoofd siert. Iedereen houdt van dit soort menware, iedereen is er verliefd op...

Ik zie geen problemen voor de toekomst, geen loze beloften, dit worden beide hele goede koi en kunnen alleen veel plezier brengen de komende jaren. Bedenk er nog even bij dat deze koi respectievelijk geboren zijn in juli en augustus, dan begrijp je dat ze zelfs enkele centimeters kleiner zijn dan de koi die meestal geboren worden in mei. Je mag er voor mij 3-4 cm bij incalculeren.

Het mooiste is natuurlijk dat als je deze koi binnen enkele jaren terug mag zien. Ik hoop dit trouwens voor een groot aantal koi. Eerst verdwijnen in de anonimiteit om dan toe te slaan in “Wakana stijl” als je begrijpt wat ik bedoel.

Het voordeel van deze koi is dat ze in een grote vijver terecht komen. Dit is echter niet voldoende, maar ik denk dat de eigenaar voldoende kennis heeft om zijn koi goed te laten ontwikkelen. Denk eraan dat de koi “iets nodig heeft”.

Tenslotte wil ik er nog bij vermelden dat ik veel plezier heb beleefd bij het bowlen van deze 2 koi, net zoals die van enkele dagen geleden trouwens. Vandaag staat er een uiterst goede sanke op het programma, die samen met een kohaku moeten gebowld worden.

Let vooral op de kohaku, want die is nog niet verkocht, maar heeft een bijzonder hoge huidkwaliteit die in de toekomst wel eens iedereen zou kunnen verrassen.

Meer afbeeldingen

Een blauwe bowl van plezier: afbeelding 1
Een blauwe bowl van plezier: afbeelding 2
Een blauwe bowl van plezier: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240