Een sanke om van te dromen

Een sanke om van te dromen

Ik heb gisteren nog een groot aantal koi gebowld. Niet alleen om ze zomaar eventjes te filmen, maar natuurlijk ook om wat info te hebben voor de dagen die komen.

Op speciaal verzoek heb ik een sanke gebowld van Sakai FF die ik eigenlijk nog weinig in het nieuws heb gebracht. De sanke is ondertussen verkocht en heb ik ook in een live uitzending gisteren getoond.

Een filmpje van hogere kwaliteit zegt natuurlijk veel meer dan een filmpje via een live uitzending.

Wat ik wel gedaan heb is er een kohaku bijgezet van Momotaro die nog niet verkocht is. En geloof me of niet, ik zet er die bij met de bedoeling om deze te verkopen.

Als je echter je ogen in je kop hebt, dan lees je wel de kwaliteit van deze kohaku of niet ? Geboren in Augustus 2015 is dit wat je zou kunnen noemen een nakomer.

Ik wist dat de sanke zou springen, want het gedrag liet zich raden. Ik was dan ook goed op tijd met mijn hand boven zijn koppeke om een sprong in het ongewisse te verijdelen. Ervaring heeft ook zo zijn voordelen en koi moet je leren lezen, zoveel is waar.

Wat moet je over deze koi zeggen ? Het enige wat eigenlijk belangrijk is vertaald zich in het feit dat de koi in real live nog stukken beter zijn dan op de film. Het mooie van de kohaku is dat je in principe 2 patronen tegelijkertijd koopt.

Bekijk je de koi van één zijde, dan zie je een sandan kohaku, bekijk je haar van de andere zijde, dan zie je een yondan kohaku. Dit heeft natuurlijk ook zijn charme, en eigenlijk valt het zelfs niet op of stoort het totaal niet...

De sanke werd 58 cm gemeten, en bij nazicht blijkt dit een groei te zijn van om en bij de 4 cm. De kohaku werd 56 cm gemeten, en deze was 54 cm dacht ik bij aankomst. Beide zijn in mijn ogen koi om veel tijd in te investeren.

Ik weet dat de sanke naar een bijzonder goede vijver gaat, en ik geloof zeker dat deze sanke nog van zich zal laten horen in de toekomst. Ik verschiet zelf wel van de toename van 4 cm in die korte tijd, maar het zijn dan niet de minste koi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240