Een cinderella story

Een cinderella story

Soms kom je voor verrassingen te staan. Sommige zijn onplezierig, maar sommigen zijn heel plezierig en toveren een glimlach op je gelaat.

Ik was bijzonder verbaasd toen ik plotseling een vijver zag van iemand die ik al heel lang ken. Kennen is een groot woord, ik bedoel hiermee dat hij me bekend was, want hij bezocht me al vooraleer ik met Interkoi bezig was.

Ik expirementeerde van thuis uit, en hij trachtte me toendertijd een tancho van Momotaro afhandig te maken, maar ik ben er niet op ingegaan bleek achteraf.

Nadien zag ik hem regelmatig terug toen ik begonnen was met interkoi, en werden er zelfs enkele koi aan hem verkocht. Dat moet in de jaren 2007-2008 zijn geweest en ik herinner me de tosai kohaku zeker nog heel goed.

In ieder geval, toen ik onlangs herinnerd werd aan deze koi, herkende ik ze nog en wist nog het moment dat hij ze kocht als tosai. Ik herinner me de 2 tosai van Momotaro en een nidan kohaku van Yamatoya.

Bovendien kreeg ik nog een filmpje onder de neus geschoven van zijn vijver, waar betreffende koi momenteel nog rondzwemmen, en wat zag ik tot mijn verbazing ?

Ja, het waren ondertussen jumbo met allure geworden van 80 cm+, als dat geen fijne verrassing was. Door de één of andere manier werd ik blij verrast met deze vergetenen, en kon ik echt genieten van dit filmpje, zij het dan dat het niet echt een goed beeld geeft van de koi of van de vijver. De foto's geven gelukkig iets meer prijs.

Bekijk het filmpje en je word toch verrast door de natuurlijke vijver die te voorschijn komt met een aantal bijzonder mooie jumbo koi.

Het is trouwens een vijver van 130 kuub waar ook de showa is naartoe gegaan die verloot werd tijdens de Belgische Koishow….de gelukzak.

Bovendien komt er nog een mooi verhaal bij kijken. Misschien herinneren jullie je nog het verhaal van de showa die uit de vijver was gesprongen en naast de vijver op het gras lag te spartelen ? Het was begin dit jaar, een ramp want ik dacht dat zij zo goed als dood was.

Ik ben er urenlang mee bezig geweest en heb ze nog op het nippertje kunnen redden. Ze was flink beschadigd, de flanken waren behoorlijk gekwetst door op het gras te spartelen, en ze verloor op korte tijd bijzonder veel gewicht.

Ik heb alle moeite gedaan om ze erdoor te krijgen en dat is uiteindelijk ook gelukt. Wel inclusief gewichtsverlies en beschadiging, maar ik was er toch heel blij mee. Ondertussen is ze goed gerecupereerd, maar 100% is ze nog niet, en zal ze ook moeilijk kunnen worden bij mij.

Ik zou ze rust moeten kunnen geven en dat gaat bij mij moeilijk. Ik heb geprobeerd er een goede vijver voor te vinden, maar niemand durfde het aan om deze, toch bijzonder mooie showa aan te kopen, zelfs niet tegen een sterk gereduceerde prijs. Hier zie je ze na herstel, samen met de showa die gewonnen werd.

Uiteindelijk lukt het me wel om deze aan de man te slijten, en ze een prachtig rustoord te geven zodat ze weer op volle kracht kan komen in deze geweldige vijver van 130 kuub in een natuurlijk kader.

Ik weet zeker dat de showa in alle glorie zal recupereren en dat ze nu 100% in volle glorie verder zal ontwikkelen. Zo zie je maar dat er aan ieder verhaal een goed einde kan komen.

Het is geen alledaagse vijver en met een inhoud van 130 kuub, is het bijna een natuurlijk meer. Wat kan je meer verlangen ? In het midden is een rotsblok aangebracht die je op de foto kan zien van maar liefst 900 kg. Dit geeft je een idee van de grootte van deze vijver.

Bart heeft me beloofd om meer professionele foto’s en filmpjes te bezorgen, maar ik betwijfel of hij dat wel zal doen, hem kennende…Ik ben echter blij na al die jaren toch dit soort verhalen en beelden te mogen beleven. Ik denk dat jullie er ook wel van kunnen genieten.

Meer afbeeldingen

Een cinderella story: afbeelding 1
Een cinderella story: afbeelding 2
Een cinderella story: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240