Een dag vol verrassingen

Een dag vol verrassingen

Ik heb er deze foto van David even opgezet voor Joyce, zodat ze haar ventje nog eens kan zien, en zo is het ook eens iets anders dan altijd naar de kop van Rini, alhoewel ik in het overzicht een prachtfoto heb zitten van Jumbo San.

Deze morgen vroeg uit de veren, want we vertrokken naar de grootmeester Sakai. We werden warm ontvangen door Sakai en zijn zoon. Na het overlijden van Sakai is de broer verkozen tot de nieuwe president van Sakai Fish Farm. We mochten komen terwijl zijzelf de dozen aan het inpakken waren voor verscheping.

Het was ons ook toegestaan naar de beste koi te gaan kijken, waar we ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt, want je komt niet zomaar telkens bij de grootmeesters terecht. Iedereen kent Sakai en iedereen weeet wat voor koi hij produceert. We hadden ook het geluk om de nisai auction koi te mogen zien, en ik kan je vertellen dat dit de moeite is. Hier moet je kijken, slikken en verdergaan.

Er werden aan aantal kohaku en Showa uitgekozen van 50 tot 60 cm. De prijs was goed, onderhandelen moest niet meer, en omdat we toch op vertrouwelijke voet staan met Sakai, kunnen we zeker zijn dat we een goede koop hebben gedaan. Bijgaande foto's geven jullie een overzicht of een impressie van de Sakai FF.

Na het eten reden we verder naar Takigawa, een beminnelijk man. Hij is bekend voor de kweek van zijn goede Go Sanke, Koromo en Goshiki. Omdat Brian een instapje meer heeft konden we naar zijn betere koi gaan zien op de heuvel. Hier zaten niet zoveel koi, maar wat we zagen deed ons toch even watertanden. Ik denk dat ik hier de beste showa heb gezien die ik tot nu toe al heb gezien, en om deze kans voorbij te laten gaan, daar was ik ook geen voorstander van. Duur, zeer duur, maar ik heb na enkele malen slikken de deal toch rondgemaakt. De showa mag nog minstens 2 jaar blijven zitten en daarna zijn we terug naar het hotel vertrokken.

Omdat het zo lekker is, zijn we nogmaals op uitdrukkellijke vraag van Rini, Koreaans gaan eten. Morgen gaan we naar Momotaro om de nieuwe bloedlijn uit de mudpond te helpen halen. Dit wordt weer een ervaring op zich....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052