Een dichter in onze rangen

Een dichter in onze rangen

Gisteren ontving ik een poëtisch schrijven van een klant. Ik ga zijn naam even niet noemen, want wie zijn hart blootlegt, wil misschien niet gekend worden.

Ik vond het toch de moeite om iedereen even mee te laten genieten van zijn gedachtengang, en hij kan zich nog altij bekend maken via de reacties. Bovendien werd het stukje poëzie ondersteund door foto's.

De ontluikende lente !

Ik heb weinig geduld in de lente en ik wil dat alles snel opwarmd en groeit en groen word met kleurijke bloemen. Er komen al enkele mooie dagen en alles ontwaakt stilletjes zowel de planten/bomen als de vissen. Het is zalig om de koi weer te zien zoeken tussen de planten en algen naar hun eerste maaltijd en dat is ook de trigger om stilletjes aan een beetje voer te geven zodat ze kunnen bekomen van de weer veel te lange winter. Alle leven ontwaakt weer omdat alles opwarmd en zo kunnen we samen met onze koi de intieme relatie weer opbouwen naar betere tijden die wij zomer noemen.

De prachtige zomer!

Bij het lengen van de dagen reageren de dieren en de planten zodat ze weer gaan groeien. Onze vissen genieten van de warme streling van het water langs hun huid. Niets weerhoud de vissen van het eten dat wij met plezier aanbieden en ervan te smullen en het is geen probleem want door de betere temperaturen worden de schadelijke afvalstoffen omgezet door de zeer actieve bacteriën in deze tijd van het jaar. Het lijkt wel of de puzzelstukjes alleen in de zomer passen. Het lijkt soms of alles dient om naar de zomer toe te groeien (ja ik ook). Dit is het weer waar de koi van genieten en wij dan natuurlijk ook ,en de koi presenteren het dan ook door zeer actief te zijn. Dit is HUN seizoen ! Als ik naar de vijver en koi kijk en ik neem er rustig de tijd voor om het geheel eens goed in mij op te nemen dan krijg ik een krop in mijn keel en heb ik geen woorden voor het schouwspel dat ik zie.

De afbouwende herfst!

Als de zomer wegebt dan zouden de koi goed doorvoed moeten zijn want de herfst is een voorberieding op de winter. Aan het einde van de herfst droom ik weeral van de zomerse temperaturen. De koi worden rustiger en zelfs lomer naargelang het water kouder word en ze kunnen overleven omdat ze koudbloedig zijn, wij hebben daar soms nogal wat problemen mee om dat te aanvaarden. En zo zijn de koi en het jaar weer rond. Tot volgend jaar lieve visjes .

De stille winter !

De winter heeft niet veel te vertellen ,alles heeft moeite om te leven en zelfs te overleven. Niets lijkt in harmonie met elkaar ,het leven ligt stil en de nachten duren langer dan de dagen. Het lijkt wel of de aarde trager draait want in de vijver gaat alles in slo-motion. Als je koikeeper bent dan lijkt de winter zo lang te duren dat er geen einde in zicht is. Hier vinden de koi het maar niets die koude harde wintertijd, er is weinig beweging in te krijgen.

Meer afbeeldingen

Een dichter in onze rangen: afbeelding 1
Een dichter in onze rangen: afbeelding 2
Een dichter in onze rangen: afbeelding 3
Een dichter in onze rangen: afbeelding 4
Een dichter in onze rangen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi Evolutie

Showa 2003038

Archief Showa 2003038