Een diepdroevige dag

Een diepdroevige dag

Vandaag heb ik in principe afscheid moeten nemen van Shiraishi San, ofwel Yamatoya San, een prachtig mens met een geweldig hart voor koi.

Ik kan gewoon in superlatieven niet uitdrukken wat ik van de Yamatoya kohaku vind, daar zijn woorden te kort voor. Ik weet dat Rini het helemaal niet eens is met mij, maar ditmaal spreek ik hem pertinent tegen. Rini is nu eenmaal voor de Takedo koi, en de meningen moeten niet altijd gelijklopen. Het is dan maar aan jullie om te beslissen wie het in dit geval bij het rechte eind heeft.

We zijn vandaag de mudpond met de sansai gaan leegmaken bij Yamatoya San en dat is altijd een hele gebeurtenis. In de tweede mudpond zaten nog 2 kohaku van mij, namelijk Twisted mind, de kohaku met het halve gezicht, en de inazuma kohaku. Je zal dan ook tijdens de fotoreportage beide vissen uit de mudpond zien komen. Het gevoel dat er dan door je heengaat, dat kan ik niet beschrijven, dat moet je zelf maar mee komen maken als je dit wilt.

Ik ga er geen woorden aan vuilmaken. Bekijk de foto's en de bijgevoegde filmpjes maar, en zeg dan zelf maar wat je er van denkt. Het is niet enkel genieten, maar het is een continue rondlopen in hogere sferen. Twisted mind was ondertussen uitgegroeid tot 63 cm, één van de grotere in de mudpond, en de inazuma kohaku haalde net de 60 cm. Beiden zijn in feite een tiental cm gegroeid. Twisted mind (met het halve rode hoofd) zal blijven zitten tot volgend jaar, want het beni, de bouw van de koi en het shirojo zijn zo fenomenaal, dat ik deze echt niet mee naar huis wil nemen. De inazuma komt echter wel mee naar huis. Ik heb nog een 10-tal andere kohaku geselecteerd die ik wou laten zitten, maar ik kwam niet tot een overeenkomst met Yamatoya San. Ik wou de mensen de gelegenheid geven om een kohaku aan te kopen van de kwaliteit die Yamatoya aanbied, en deze dan een jaar te laten zitten, zodat ze hetzelfde gevoel konden ondervinden als ik. Hij vroeg echter zoveel geld voor de goede koi, dat ik het risico gewoon niet aandurf, en dat wil wat zeggen. Een koi zo aankopen, en dan een jaar in de mudpond laten en deze als sansai te mogen zien is zowat het mooiste wat er is, maar als ik dan een koi zoals dat moet gaan aanbieden aan minstens 10 000 euro (ja je leest het goed) dan kan ik er helaas zelf ook niet achter gaan staan. Ik heb alles gebruikt wat in mijn macht lag om de koi tegen een betaalbar prijs aan te kopen, maar het lukte me niet. Laat de betweters nu niet zeggen dat ik niet weet hoe ik moet onderhandelen, en zeg nu niet dat je eerst een lange relatie met een kweker moet hebben om de koi goedkoop te kunnen inkopen....bullshit. Zij weten precies wat ze ervoor kunnen krijgen, en dan mag je nog zulke mooie ogen hebben, je kan ze niet aankopen. Eerlijkheidshalve moet ik nog toegeven dat ze gelijk hebben ook.

Ik heb gewoon alle wegen bewandeld om toch een overeenstemming te bereiken, het lukt echter niet, en ik wil me niet verlagen om naar een minder kwaliteitsniveau te gaan in dit geval.Ik moet daarom afscheid nemen van Yamatoya en me concentreren op een andere kweker. Ik ben dan ook diepbedroefd, want Yamatoya heeft de beste kohaku in mijn ogen van Japan, en daarmee bedoel ik ook Sakai. De Yamatoya kohaku hebben zulk een vrouwelijke schoonheid, zulk een warme kleuren die echter pas op latere leeftijd naar boven komen, dat je ingetogen naar deze kohaku moet kijken. Het zou oneerlijk zijn om de mindere kwaliteit van deze man te promoveren.

Daarom zeg ik met spijt in het hart dat ik afscheid neem van Yamatoya. Ondertussen heb ik een aantal fims op de server gezet. Bekijk deze, en geniet sereen van al het moois dat deze man heeft geproduceerd....

Yamatoya San - 01

Yamatoya San - 02

Yamatoya San - 03

Yamatoya San - 04

Yamatoya San - 05

Yamatoya San - 06

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137