De beste volgens Omosako

De beste volgens Omosako

Deze koi werd als beste shiro utsuri verkozen door Taka Hiro Omosako en wel om volgende redenen.

Vooral de symetrische en volle body voor deze kleine koi sprong er onmiddellijk uit. De aanzet voor de motoguru was aanwezig, maar dit is minder te zien op de foto. Vooral het mooie onderliggende sumi, waarbij aan beide zijden van de koi reeds zwarte punten aanwezig waren, liet Taka Hiro de koi in waarde toenemen. Ogen mooi zwart, menware ligt te wachten, en de algemene uitstraling gaf een geruststellende indruk. De shiro kreeg van Omosako een 8, en geloof me, dat is verschrikkellijk hoog.

Hier nog wat bijkomende informatie over Omosako:

Takashi Omosako is zijn kwekerij begonnen in 1975. Echter zijn vader zat ook al in de koibusiness als koidealer. Takashi is begonnen met de kweek van Shiro Utsuri toen een Shiru Utsuri die hij had aangekocht Grand Champion werd. Vanaf ongeveer 1980 wordt er nu serieus Shiro Utsuri gekweekt. Omdat er inteelt ontstond door zowel een Sakai mannetje als vrouwtje te gebruiken werd er een ander mannetje aangetrokken die samen met de Sakai FF vrouw de basis heeft gelegd voor de Omosako Shiro Utsuri bloedlijn.

Als je het over shiro hebt dan noem je in een adem Omosako. Zijn beste Shiro’s zijn zo wit dat je bijna een zonnebril nodig hebt, zo mooi glanst het shiroji. Ook het Sumi is zeer intens. Daarnaast hebben Omosako shiro’s een fantastische bodyshape (de vrouwtjes). Indien je met een shiro een Grand Champion titel wilt behalen dan moet je bij deze man zijn. De farm wordt gerund door Takashi en zijn 2 zonen die je altijd hartelijk ontvangen. De kweek van Kohaku’s wordt gedaan door Take Hiro, de kweek van showa door de oudste zoon en de beroemde shiro’s door Takashi Omosako (vader van Take Hiro).

Shiro van Omosako kunnen als ze jong zijn 3 vormen van sumi hebben:

kage sumi,

het sumi is al per schub gezien deels aanwezig en op een ander deel van de schub nog niet, dit sumi lijkt een beetje op sumi met een schaduw. Als de koi ouder wordt zal het kage verder intenser worden en donkerder tot het sumi volledig zwart is.

Aosumi

dit sumi is op jonge leeftijd een beetje blauwachtig, als de koi ouder wordt zal het sumi langzaam steeds intenser worden tot het geheel zwart is. Koi met Aosumi veranderen vaak minder van patroon.

Funa sumi

is sumi dat als het ware als stipjes op de koi aanwezig is en op latere leeftijd gaat dit sumi een geheel vormen en wordt het sumi in de regel groter. Deze koi zijn het moeilijks te voorspellen en vergen veel kennis om het sumi op jonge leeftijd goed te kunnen interpreteren. Dergelijke shiro zullen op jonge leeftijd (1 a 2 jaar) nooit naar Nederland komen omdat ze er gewoonweg niet uitzien op die leeftijd (maar wel heel veel geld kosten)

Over het algemeen ontwikkelt het sumi zich als volgt:

wordt het water harder dan zal in de regel het sumi worden versterkt, wordt het water zachter dan zal in de regel het sumi (intensiteit) afnemen. Wordt de water temperatuur hoger dan zal in de regel het sumi worden versterkt, wordt de watertemperatuur lager dan zal in de regel het sumi (intensiteit) afnemen.

Grote Shiro Utsuri worden in de regel kleiner dan kohaku. Hier wil Omosako verandering in brengen. Door Tatsuma als ouderdier te gebruiken probeert men nu jumbo Shiro Utsuri te kweken.

bron

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137