Een dreamteam van Momotaro x Sakai FF

Een dreamteam van Momotaro x Sakai FF

Als je tot de aankoop overgaat van de bowl die je zo dadelijk te zien krijgt, dan mag je spreken van een superbowl of zie ik dat verkeerd.

Vijf machtige koi van machtige kwekers, de meesten aangekocht op de veilingen, en enkele geselecteerd uit een superaanbod, wat kan je nog meer verlangen.

Koi van 60 tot 70 cm, allemaal nog maar 2 en 3 jaar oud, het zal je kind maar wezen. Het enige wat hier nog aan misstaat volgens mij zijn enkele behoorlijke kohaku die de boel zouden "verzachten".

Hiermee bedoel ik dat de basis van het koihouden, enkele eenvoudige kohaku, een rustige noot zou brengen in dit geweld, want van geweld mag je hier zeker spreken. Ik bouw nu eenmaal graag een bestand op rond kohaku, dat vind ik nog altijd het mooiste.

De werkelijkheid echter wil dat showa de meest populaire soort is in onze wereld, want die nemen zowat 60% van de verkoop op zich. Daarna volgen de sanke en de kohaku die zowat op hetzelfde niveau zitten, maar die iets meer veeleisend zijn.

Maar niet getreurd, de kohaku komt er sowieso bij. Deze is nog even op vakantie bij Johan die er zijn uiterste best voor doet om een super kohaku terug te brengen, en ik heb er veel vertrouwen in, en verwacht een bovenmenselijke realisatie…daarover later meer !

Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit een selectie zoals deze bowl in één deal heb verkocht, en het zal ook niet dikwijls voorkomen dat ik het geluk heb om dergelijke toppers in één deal te kunnen aanbieden.

De klant die ze echter gekocht heeft is een onbekende in de huidige koiwereld. Of Wim zich ooit wil laten gelden is een onbekende factor, maar ik denk het niet. Ik wil deze koi echter zeker blijven opvolgen in de toekomst, en liefst dat ik ze enkele jaren niet zie, zodat ze me verrassen.

Van deze 5 bijzondere koi, gaan er nu 3 mee naar huis. Binnen 14 dagen worden de 2 volgende opgehaald, en einde september komt de kohaku nog binnen. Misschien dat ik die zelf ga wegbrengen, dan kan ik de habitat eens bekijken waar ze terechtkomen.

In deze bowl zijn 4 van de 5 koi Momotaro koi, en eentje is Sakai FF. Niet vergeten dat 3 van de 5 koi mannen zijn, maar als jij ze eruit kunt halen op zicht, zonder dat je gespiekt hebt op de website, dan krijg je een dikke speekmedaille van mij. 5 Fantastische koi naar een fantastisch mens met een geweldige visie, wat kan je nog meer verlangen…!

Ondertussen heb ik een boel werk verricht gisteren, maar ik moet veel verwerken, dus dat zal voor de komende dagen zijn.

Ik heb ook mijn selectie voor Arcen in orde gemaakt en ben tevreden. Niet dat ik voor de grote prijzen kan meedoen, maar mijn vat zal mogen gezien worden. Ik heb koi meegenomen wat een gemiddelde weergeeft voor de kwaliteit die in Arendonk rondzwemt.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240