Een drukke zondagmorgen

Een drukke zondagmorgen

Op zondag is het soms behoorlijk druk. De reden is mij onbekend maar tegenwoordig heb ik meer klanten op zondagmorgen dan op zaterdag. Het maakt in principe niets uit. Ik ben al behoorlijk blij als er zoveel klanten komen.

De tosai hebben blijkbaar ook veel succes, meer dan ik verwacht had. Het zijn dan ook een prachtige tosai. de vraag is natuurlijk hoe ze zich gaan ontwikkelen, maar dat zou het plezierige aan de koihobby moeten zijn. 

Kevin en zijn dochter hadden al 10 jaar geen nieuwe koi meer gekocht. Ik mag me gelukkig prijzen dat hij Interkoi had uitgekozen om zijn nieuwe aankopen te doen. Zijn blik was gevallen op het neusje van Dainichi. Voorwaar een showa met mogelijkheden waar ik zelf een zwak voor heb.

Het patroontje is 4-staps of yondan. Altijd een aantrekkelijk patroon dat geaccentueerd wordt door een aantrekkelijk neusje. Zowel de volledige uitstraling en het patroon is meer dan goed. Met een gemeten grootte van 35 cm toch niet zo klein is het een aangename tosai, waarbij het sumi de sprekende faktor moet worden in de toekomst. De vraag is in mijn ogen  niet hoe het opkomt, maar wanneer het opkomt. Het zou leuk zijn om deze volgend jaar of einde dit seizoen nog eens te mogen zien.

Dat dochters een grote impact hebben op de keuze van een koi staat als een paal boven water. Bij de keuze van een kujaku wees ze verschillende malen resoluut naar de kujaku die de papa eigenlijk niet wou. (Let op het dwingende vingertje...). Wie zou het halen denk je dan ? 

Ik heb dan ook maar even de bowl afgedekt met een net om er even over na te denken en de dochter misschien op andere gedachten te brengen, maar nee hoor ! Ze was resoluut en bleef bij haar beslissing. De papa gaf dan ook rrdderlijk toe en ze kreeg haar zinnejte....mooi toch !

Ondertussen vergaapte Wim en zijn vrouw zich aan de reeks prachtige  kohaku van Momotaro. Ik ken Wim goed en ik weet wat voor hem belangrijk is. Hij zal echter moeten wachten op een geschikt ogenblik want de kohaku kan niet gebowld worden momenteel. Hij wil heel graag een zuiver hoofd met het beni mooi afgelijnd op de kop.

Uiteraard kom je dan bij de wat duurdere tosai van Momotaro uit. Dit was zijn keuze. Het is nu wachten op een goede gelegenheid om deze koi eens te bowlen, want ik wil  geen wantoestanden in deze vijver. Ik moet het juiste moment afwachten, het presseert  niet.

Tenslotte kwam Leo en zijn vrouw ook de kohaku van Sakai Co ophalen die hij tijdens de veiling had aangekocht. Trouwens de veiling die momenteel bezig is loopt deze avond af. Er worden nog degelijke koi aangeboden, dus waag nog je kans. Naast het gewone aanbod staan er ook 3 luxe tosai bij die zeker de moeite waard zijn om aan te kopen.

SPECIALE AANBIEDING

Ik had me voorgenomen om klanten niet meer te begeleiden bij de verkoop van hun koi indien ze stopten met vijveren. Het is een behoorlijke inspanning en ondanks het feit dat ik een kleine tegemoetkoming vraag voor het werk, verlies ik veel kapitaal door de verkoop van hun koi.

Toch vind ik het mijn plicht om in dit geval een uitzondering te maken. Hij is al vanaf het begin van Interkoi een trouwe fan van Interkoi geweest en door omstandigheden verpliecht om te stoppen met vijveren. Ik wil de privacy niet schenden en zal hier dan ook niet verder over uitwijden.

Deze showa van Sakai FF zou hij nog graag verkopen

Ik schets even in het kort het verhaal van deze showa. Jack die vorige week zaterdag op bezoek kwam kocht vorig jaar via de veiling een kostelijke box met tosai. Allemaal showa. Jack zet deze altijd een tijdje in de opgroei om de evolutie te zien. Dat doet hij al jaren met succes.

Eén van deze tosai werd aangekocht en bijgehouden in de opgroei. Het is deze showa die  ik nu even te koop aanbied. Het is een reuzekans voor mensen, maar ik moet er wel bij vertellen dat hij in de buurt van Den Helder moet  opgehaald worden.

De showa heeft dus niet bij mij gezeten, is door Jack grootgebracht. Ze werd vorig jaar op de veiling aangekocht, als box naar Arendonk gekomen, en door Jack meteen mee naar huis genomen en verzorgd. Ze is momenteen 50 cm en heeft altijd in de quarantaine gezeten, waardoor het beni wat teruggevallen is. Ze moet dringend naar buiten.

De prijs voor deze showa van Sakai FF is 595 euro. Wie interesse heeft in deze showa mag me contacteren. Ik breng je in contact met de klant en met Jack om de zaken af te ronden. Een unieke gelegenheid om toch een prijzenswaardige showa van de nieuwe bloedlijnen van Sakai aan te kopen.

Om het geheel nog wat te ondersteunen stuurde Jack nog het volgende filmpje met de volgende tekst: "Hoi Luc , Paar plaatjes en film van de Showa. Twee weken terug bij controle gemaakt. Filmpje geschoten van de extra beluchting in de vijver met deze snel oplopende temperaturen. HDPE uitstromer op de bodem laten zakken, makkelijke oplossing met dit weer. Ook een filmpje van de quarantaine binnen vijver. De nieuwe Koi voelen zich al thuis. Ook hier is de Showa te zien. De andere Showa is er een van de Sakai box van de auction vorig jaar. Dat word een buffel ., verloochent de Dainichi genen bepaalt niet ! Groeten Jack.

Zo dat was het voor vandaag. Nog even melden dat de veiling deze avond afloopt en er een nieuwe veiling gepland staat, ditmaal van woensdag tot vrijdagavond voor Interkoi Germany. Michael stelt een selectie voor van koi die hij nog graag wil verkopen aan serieus lage prijzen. Dit om plaats te maken in zijn vijvers. Naast een aantal goedkope aanbiedingen zitten ook enkele hoogwaardige koi tussen die zeker de moeite waard zijn. 

Al deze koi zullen begin juli geleverd worden, en moeten tussen 15 en 20 juli ten laatste opgehaald worden. Ik heb hiervoor een speciale vijver binne vrij gehouden om deze koi op te vangen. De veiling begint woensdagmorgen 6 uur, je kan de koi nu al bekijken, maar nog niet op bieden.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml