Niet verwacht, toch een succesvolle dag

Niet verwacht, toch een succesvolle dag

Dat het niet druk zou worden was verwacht, maar uiteindelijk heb ik nog met succes enkele koi verkocht, terwijl ik dit niet had verwacht. Jack en Corina kwamen nog eens op bezoek. Het was lang geleden, en Jack is verzot op tosai, dat weet ik. 

Het is dan ook een luxe om in deze vijver te kijken en de tosai te zien genieten van de warmte. Ze kwamen eigenlijk om hun sanke op te halen die Jack aangekocht had een tijdje geleden, maar toen hij het aanbod van de kohaku zag, was het hek helemaal van de dam. Het zijn dan ook stuk voor stuk prachtige superdeluxe kohaku van Momotaro en showa van Dainichi. 

Ik geef ze op dit moment ieder uur een portie voer gespreid vanaf 10 uur s'morgens. Het voer is momenteel binnen de 2 minuten op, dus nu ga ik systematisch de voerbeurt hoger zetten totdat ik zie dat ze niet alles meer opeten. Bovendien geef ik ze iedere dag nu ook 2 appelsienen (sinaasappels) die ik in stukken snij. In het begin eten ze dit niet, maar na een tijdje kennen ze het en maken ze er speels gebruik van.

Dit is de sanke die Jack uitgekozen had. Als ik me niet vergis werd ze 28 cm gemeten, dus toch een groei van 4 cm op korte tijd. De kohaku, hier samen met de sanke en die uitverkoren werd heb ik niet gemeten, maar het koppel vertrok richting Den Helder. Ik hoop hier volgend jaar toch een update van te mogen ontvangen. Het deed me deugd om nog eens klanten van de eerste orde te zien verschijnen. Nog even een bowtje laten zien van de heerlijke tosai. Let vooral ook op de geweldige ginrin kohaku van Momotaro, terwijl de showa een waardige vertegenwoordiger is van Dainichi.

Toen ik dacht dat de meeste klanten geweest waren kwamen onverwacht Michon en Esther de parking opgereden. Ze waren op zoek naar een showa. Showa is op dit ogenblik iets moeilijker om goede exemplaren aan te kopen, daarom dat ik mij gericht heb op de Dainichi showa.

Maar ik heb nog een paar prachtexemplaren zitten. Op verzoek liet ik even de prachtige kibi showa zien maar ze hadden hun zinnen gezet op de laatste showa van Ueno, natuurlijk ook een prachtbeest. Hier zie je ze nog even samen in de bowl. Uiteindelijk beslisten ze om de showa van Ueno te verzilveren. 

Het was al bij al dus toch een dankbare dag geworden, en dat had ik eigenlijk niet verwacht.

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Eric

555

interkoi

555

Eric

@interkoi 555


Polleke

555

Jack

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml