Een eervolle 2de plaats

Een eervolle 2de plaats

Het werd een dankbare en eervolle 2de plaats op de AJKS. Dat het een moeilijke strijd zou worden in deze populaire reeks was geweten. Het kleine spul dat gaat wel, maar éénmaal aangekomen in de wat grotere reeksen wordt het een ander verhaal.

Nico mag dan ook heel trots zijn op zijn 2de plaats, alhoewel de eerste plaats natuurlijk altijd te prefereren is. Als tosai won ze al een verdiende 3de plaats, nu een verbetering naar 2de plaats, dus er is nog kan om voor GC te gaan, wie weet. Altijd optimistisch blijven !

Deze morgen kreeg ik een bijzonder mooi filmpje aan van deze fantastische kohaku. Met haar 59,5 cm op deze leeftijd is het nog onvoorspelbaar tot waar ze toe in staat is. Laten we haar de volgende jaren verder begeleiden en hopen dat ze voldoet aan de verwachtingen.

Haar korte leven in een notedop op een rijtje: 

De kohaku bij aankoop - mei 2022

De kohaku in december 2022 na een seizoen azukari

De kohaku januari 2023 op de AJKS - 59,5 cm

********************************************

De grote overwinnaar, de GC is natuurlijk al ettelijke malen via de sociale media verspreid. Maar voor al diegenen die het sociale netwerk niet volgen, hier toch een klein overzicht van de geweldige en in mijn ogen oververdiende winnaar.

Het filmpje van de GC is natuurlijk een must.

sanke van Sakai FFAlle foto's, info en filmpjes zijn aangeboden door Siebe en Johan Leurs. Zij hebben mij toestemming gegeven om deze info te gebruiken, waarvoor hun dank. Het verhaal begint eigenlijk in 2018, meer bepaald november 2018.

Ik moet erbij aanwezig geweest zijn, want ik volgde toen alle veilingen. De meest belangrijke vraag die je je moet stellen is de volgend: Zou jij deze sanke durven aankopen zoals deze in 2018 als nisai 56 cm gepresenteerd werd op de veiling.

Op de foto hiernaast zie je de sanke als nisai op de veiling. Bij een nisai kan je meerdere dingen sturen om de kwaliteit naar boven te halen. Toch zeker als je over het shiroji of het beni praat, maar sumi is bijna niet te voorspellen, daar kan je weinig bij improviseren, daar moet je de faktor geluk inschakelen, want het woord kennis durf ik hier niet gebruiken.

Wel is het zo, en ik heb dit al meerdere malen meegemaakt, is dat het sumi bij de sanke van Sakai FF enorm kan verbazen door een opmerkelijke opkomst van zwaar atarashi sumi wat wij toch zo graag zien en willen kopen. Dit is eigenlijk het bewijs dat het niet nodig is dat het al aanwezig moet zijn als nisai. Het is dikwijls ook een obstakel als ik mensen moet begeleiden in hun aankoop. Ze willen dit sumi al zien terwijl ik dikwijls zeg dat het nog niet nodig is. Kies juist diegene die dit nog niet hebben, dat bespaart je veel geld,want iedereen wil bieden op de al verder afgewerkte lotgenoten. Maar wie ben ik.

Opgelet een aankoop van 700 000 yen voor een nisai is ook geen kattepis. Dat zijn al serieuze bedragen waar je al serieuze kandidaten als klant voor moet hebben, en dan nog ! Het blijft een uitdaging om dit soort koi te kopen en de uitkomst is niet altijd zoals je wenst. Het blijft dansen op een dunne koord.

Het is altijd plezierig om een stamboom van de betreffende sanke te laten zien, en de foto die door Siebe werd gestuurt toont heel mooi de fraaie stamboom die eigenlijk teruggaat naar de befaamde Sakura bloedlijn.

Hier spelen Rose en beauty Rose een belangrijke rol. De nakomelingen zijn bijzonder geliefd en zelf hebben we ook al vele offspring van deze 2 oyakai gehad.

De doorstroming via Miss Japan, Miss Japan II leidde naar de Oyakoi Shougetsu de moeder van bestaande sanke. Langs vaderskant komen we weer bij een mannelijke offspring uit de Rose bloedlijn, ditmaal Big Rose x New impact. Allemaal bekende kleppers !

Op bijgevoegde foto's zie je ook het de foto's toen ze uit de mudpond gehaald werd door Kentaro en de zorgzame overzetting door Kentaro himself naar zijn voorbestemde vijver. Bedankt Siebe om deze foto's te mogen gebruiken.

Als toemaatje kreeg ik nog 2 filmpjes aan van de Grand Champion 2023 uit haar jonge leven:

De Grand Champion als nisai

Azukari update van de Grand Champion

Het tijdperk van de overwinning van de kohaku op de All Japan Koi Show is daarmee ten einde, en de vlag is overgenomen door een geweldige sanke. Dit zijn natuurlijk de koi waar we naar op zoek zijn. Helaas zijn er maar weinigen uitverkoren, maar laat ons hopen dat de kohaku van Nico een gelijkwaardige weg zou kunnen opgaan. 

 

Meer afbeeldingen

Een eervolle 2de plaats: afbeelding 1
Een eervolle 2de plaats: afbeelding 2
Een eervolle 2de plaats: afbeelding 3
Een eervolle 2de plaats: afbeelding 4
Een eervolle 2de plaats: afbeelding 5
Een eervolle 2de plaats: afbeelding 6
Een eervolle 2de plaats: afbeelding 7
Een eervolle 2de plaats: afbeelding 8
Een eervolle 2de plaats: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Peter De Clercq

555


Marc roelvink

555


Johan

555


Jack

555


wiechert

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml