Een eigen paradijs

Een eigen paradijs

Stilaan begint men af en toe wat filmpjes door te sturen zodat we ook een kijkje kunnen nemen in ieders paradijsje.

Jos en Lizette laten ons een stukje meegenieten van hun koivijver die onlangs opnieuw werd aangelegd, en deze mag zeker gezien worden. Voor zover ik weet werd deze vijver aangelegd door Friso van vijveraccent uit Tilburg, een bedrijf dat zich specialiseert in het bouwen van koivijvers in de regio.

Onlangs kochten ze een aantal koi uit het hogere segment, waaronder ook de fantastische karashigoi van Takigawa, die onmiddellijk de hele vijver als zijn persoonlijke eigendom bestempelde, en sierlijk zijn rondjes trekt in deze ruime vijver, omgeven door een subtiel aangelegde Japanse tuin.

Tevens waren ze zo verstandig om een kohaku van Torazo en een kohaku van Isa tijdens het "Pick and Go" weekend op de kop te tikken. Ik zie ze in het filmpje zwemmen, en kan niet anders dan genieten van onze koi die wij als tosai hebben aangekocht, en nu als nisai deze vijver opsmukken.

Zaterdag besloten Jos en Lizette om zich ook in het Azukari avontuur te storten, en werden eigenaar van 2 heel interessante tosai, waaronder de beloftevolle Sanke van Okawa en een bijzonder hoog gewaardeerde Showa van Momotaro. De begeleiding voor de aankoop van de vissen zal gebeuren door Ben, die hier zijn lievelingsding kwijt kan....het selecteren van hoogwaardige tosai.

Een grote stap voorwaarts, want met deze tosai begeven ze zich toch al een stukje op de weg van de toppers, of de koi die veel inhoud hebben voor de toekomst. Zij doen zich nu te goed aan een verblijf in onze mini mudpond, en het zal bijzonder spannend worden om te ervaren hoe deze eruit zullen komen, begin volgend jaar.

De filmpjes werden vermoedelijk met een telefoon gemaakt, zo zie je maar hoe eenvoudig het is om enkele kortfilmpjes om te vormen tot een aangenaam geheel, voorzien van Japanse achtergrondmuziek, zoals ze me aangaven. Bedankt om ons mee te laten meegenieten van jullie "hofje van Eden."

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240