Een gelukkig Nieuwjaar

Een gelukkig Nieuwjaar

Veel meer valt er niet te zeggen. 2021 is een feit en we kijken met bezorgde ogen terug op het voorbije jaar. Niet dat ik mag klagen....integendeel, maar toch is er veel verloren gegaan. De wereld is verandert, dat kan men niet ontkennen. Laat ons hopen dat 2022 de orde terug hersteld.

Op de laatste dag van het oude jaar werd ik toch nog verrast met de verkoop van een showa, waarvan ik me al lang afvroeg waarom deze nog altijd niet zijn definitieve klant gevonden had. Maar dit is nu een feit.

showa van momotaroShowa SH-V21-554 werd op de valreep gisteren verkocht. Dat is een ware afsluiter van het jaar. Ze zal nog tot april te bewonderen zijn, want ze heeft een suite geboekt tot die tijd.

Ze werd in mei van dit jaar aangekocht en volgens de kopers zwom ze al lang in Arendonk, maar zo lang is dit eigenlijk toch niet.

Ik moet zeggen dat ik verwacht had dat ze sneller zou verkocht zijn. Het is echter altijd moeilijk te voorspellen natuurlijk, maar nu is het een feit en velen die er op aan het azen waren hebben hun kans laten liggen.

Het is een dochter van J-Showa en meet nu 68 cm, niet onverdienstelijk als sansai. Ik heb het gevoel dat we er nog van zullen horen in de toekomst. Prent ze goed in je ogen !

Ondertussen worden de eerste koi al opgehaald. Een yondan kohaku van Takigawa vertrok als één van de eerste naar haar nieuwe verblijfplaats. 

Het is één van de overlevenden van de oudere Takigawa dynastie. De opvolging gebeurd nu door zijn zoon Hassei, een aimable jongen waar ik al enkele malen kennis mee heb gemaakt.

Ik heb altijd een goed gevoel gehad met de Takigawa koi die ik ooit heb aangekocht. Meestal waren het de grotere exemplaren. Toevallig heb ik woensdag bij het bowlen in de serre nog een pracht van een kohaku van Takigawa mogen aanschouwen.

Hassei TakigawaOp de foto hiernaast zie je vader en zoon Hassei die nu de koifarm leid onder het wakend oog van de papa.

Het is de vraag of ik in 2022 nog maar de kans zal zien om een bezoek te brengen aan de Takigawa koifarm, daar is nog altijd geen zekerheid over.

Als ik al in Japan geraak zal ik een bezoek aan de vernieuwde koifarm zeker inplannen.

Maar naast de Takigawa kohaku werden er op de slotdag van 2021 nog 2 koi opgehaald.

Een sanke en een kohaku van Sakai Co, een kweker waar je in de toekomst zeker nog van zal gaan horen.

Zijn koi worden gekenmerkt door een bijzonder goede huidkwaliteit. Ze zijn respectievelijk 57 en 53 cm.

De Sakai Co koi  worden ook regelmatig aangeboden op de veilingen, vooral dan de Chugoku veiling, waar ik dit jaar geprobeerd heb enkele exemplaren aan te kopen. Ze scoren echter torenhoge prijzen, dus een aankoop gaat nooit van een leien dakje. 

Al met al een mooie afsluiter van 2021, rest me alleen nog het allerbeste te wensen aan alle mensen. Ik voer er enkel nog aan toe dat ik morgen aanwezig zal zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen is welkom. 

 

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

ben

555


Rene

555


Kristof_d

555


Matthijs

555


Dick

555


Jack

555


Jurriaan

555


Johan

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml