Enkele éénkleurigen

Enkele éénkleurigen

Toch even uw aandacht voor enkele éénkleurigen. Ze zijn populair en zelf heb ik er ook geen problemen mee, als het maar geen overdaad is in een vijver, anders wordt het saai. Ze profileren zich over het algemeen wel als goede groeiers en dat scoort natuurlijk wel bij veel mensen.

Ik ben bijzonder geflatteerd met de éénnkleurige benigoi oshiba shigure die ik onlangs aangekocht heb op de laatste veilng. Bovendien zijn het sympathieke koi. Dat kan je zien aan hun gedrag. De reden waarom ik er een deel aankocht was hun zeer speciale kleur.

Het is niet rood, het is niet bruin, het heeft een fiuwelen roodbruine glans, en ik ben zeker dat ze een serieuze lengte zullen bereiken. Ze  hebben alles in zich om furore te maken qua grootte. Ik heb er 10 aangekocht samen met Michael, en ze schenken me iedere dag plezier als ik er naar kom kijken.

De Rudy was er ook van gecharmeerd, maar hij koos toch voor een andere. Hij wou ze toch eens even zien, en daarom hebben we er eentje in de bowl gezet. Proef de zoetheid van deze kleurschakering, en zeg me dat dit een aparte kleur is. Hoe of wat dit in de toekomst zal evolueren is mij niet duidelijk, maar charmant zijn ze in ieder geval.

Ivan kwam echter even naar zijn nieuwe aanwinst kijken, een shiro muji van Dainichi die ik aankocht eind vorig jaar december tijdens een Narita event. Een beer van een koi als je het mij vraagt. Een brok kracht met een bouw die iedereen zal goedkeuren. 

Veel kan je er niet aan verbeteren, en bovendien is ze nog vrij jong.  Yonsai en 80 cm, dat beloofd. Als deze de juiste vijver en de juiste verzorging krijgt zit hier wel 90 cm in de notedop. Als we de benigoi oshiba shigure nu zouden kunnen projecteren naar de bouw van deze shiro muji, dan zouden er veel wensen vervuld worden.

Nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot  12.00 uur.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml