Een goed begin

Een goed begin

De eerste werkdag van  het jaar was gezellig. Het begin is gemaakt en de eerste verkopen een feit. Normaal is januari één van de rustigste maanden, wat eigenlijk vrij normaal is. Maar misschien is het dit jaar wel anders !

Hij had de kleine showa al lang in het oog en had ze al in optie gezet, maar even liver bekijken kan nooit geen kwaad. Showa 21103070 was het doelwit. Wat opviel was dat ze al flink gegroeid waren zonder echt op hoge temperatruren te zitten.

Deze was 25 cm, en bij aankoop werden ze doorgegeven op 16-19 cm. Het was ook één van de grotere en de forse bouw zal iedereen wel opvallen. Het zal interessant worden om te zien wat deze kleintjes gaan brengen, want showa en Sakai FF zijn een nieuwe uitdaging.

Er waren enkele nieuwe klanten die ieven een kijkje kwamen nemen. Zij hadden vooral interesse in kohaku van een bepaalde prijsklasse. Wat kan je dan anders dan even de verstekelingen van vijver 3 laten zien. Ze doen het bijzonder goed, en dat zie je.

De meesten zijn van Taniguchi en van Momotaro die begin vorig jaar op de veilingen werden aangekocht, en ik moet zeggen dat ik erdoor gecharmeerd ben. Ze zullen binnenkort aan bod komen als de nieuwe camera van Polleke binnen is en dat hij zijn kunsten mag laten zien bij het fotograferen. .Toeval of niet, er werden gisteren ook enkele aanvragen gedaan voor deze koi, dus er komt terug leven in de brouwerij. 

Mag ik mijn golden corn eventjes zien ? Ja dat mag, maar het is een hele kunst om ze uit elkaar te houden. Ik denk dat het deze is als ik de ginrin schubjes vergelijk met de genomen foto. Het zal  nog een heel werkje worden om ze uit elkaar te houden. 

Het zijn koi die je qua karakter kan vergelijken met chagoi of karashigoi. Ze zijn bijzonder vriendelijk in het gedrag en zwemmen met veel vreugde rond. In vijver 7 zwemmen de golden corn die ik via Narita heb aangekocht, zijn ook een stukje duurder, maar zijn zeer speciaal. Het begin van het jaar is gemaakt. Het is mij momenteel nog niet duidelijk of we naar Japan kunnen afreizen zonder in quarantaine te moeten gaan.

Vermoedelijk zullen we weer geconfronteerd worden met online veilingen, dat zal niet meer weg te denken zijn uit de huidige verkooips situatie. Ik ben er niet zo gelukkig mee, maar het is niet anders....

 

Meer afbeeldingen

Een goed begin: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml