3 koi onder de aandacht

3 koi onder de aandacht

Het enige probleem dat zich gewoonlijk stelt bij een interessante tancho showa is de prijs. Iedereen is gek op een tancho showa, hoe zou dit komen ? Een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met de expressie van de koi anders zou ik het ook niet weten.

Een gewone tancho spreekt ook altijd tot de verbeelding, en een tancho sanke kan iedereen gewoonlijk ook wel bekoren maar gewoonlijk staat een tancho showa op de verlanglijst van veel personen. Toeval of niet ik heb op dit ogenblik van iedere soort nog één in het aanbod, en ook in Japan zwemmen er nog enkele rond.

Ik kan ze alle 3 pruimen. Onlangs zette ik een tancho showa in de countdown, je weet wel, het systeem waarbij er iedere dag een klein bedrag van de prijs afgaat totdat de koi verkocht wordt. De prijs stopt op een bepaald moment, en als je er niet op tijd bij bent is de aanbieding voorbij.

Het is een spielerij eigenlijk, maar er waren wel oplettende mensen die een neus hadden wanneer de prijs zou stoppen; en ze waren ook juist op tijd. Dit resulteerde in de verkoop van de onlangs gescoorde tancho showa van Momotaro hier op het filmpje. Met zijn 54 cm ook geen onverdienstelijke tancho showa, en het is een dankbare en opvallende  koi in de vijver.

Nu ik toch bezig was om koi te bowlen voor enkele klanten, was het een goed idee om ook deze sanke van Matsue in een bowl te zetten en te filmen. Het eerste gedacht dat in mij opkomt als ik deze sanke zie, is dat ze bijzonder geschikt moet zijn om in een show in te zetten.

Alle 3 de kleuren zijn goed vertegenwoordigt en parmant neergezet op haar lichaam. Indringend is het sterke atarashi sumi dat de sanke een mannelijke uitdrukking geeft, tenminste zo zie ik het. Over het algemeen geeft een sanke mij een vrouwelijk gevoel, maar deze  neigt tegenovergesteld. Het is maar hoe je ernaar kijkt. Met haar 57 cm niet van de kleinste en misschien neem ik haar wel mee naar de show als deze nog georganiseerd worden in 2022. Het zal wel zeker ?

Een kohaku die me zeker kan bekoren is deze kohaku van Sakai FF. Dit zijn de kadetten die geschikt zijn voor het jumbo werk. Evenwicht in het yondan patroon. Het beni is van die kwaliteit dat het nooit teleurstelt. Het is vrouwelijk beni, wat bedoel ik daarmee ? Het is zacht van uitstraling en niet zo indringend als het ferrari rood van meestal de mannetjes. 

Ik noem het subtiel, maar het is wel belangrijk dat het even sterk is van voor naar achter, en vooral dik genoeg. Het sashi baart me ook geen zorgen dat zal wel inklaren bij het ouder worden, en geloof me het beni zal ook aansterken, daar ken ik de Sakai kohaku wel voor. En niet vergeten de oyakoi John Legend, een rare naam voor een vrouwelijke oyakoi, maar als ik me niet vergis stamt deze uit de Rose familie en zal ze verwant zijn aan de befaamde S-Legend.

Het zijn in ieder geval 3 dankbare koi waar ik het genot om naar te kijken iedere dag ervaar en dit voor de komende 4 maanden, want dan zullen ze waarschijnlik verdwijnen uit mijn bestand. 

Ik heb nog even de tijd genomen  om de certificaten op de juiste plaats te zetten. Ik zal ze hier allemaal even opzetten, dan is dat ook in orde

 

Meer afbeeldingen

3 koi onder de aandacht: afbeelding 1
3 koi onder de aandacht: afbeelding 2
3 koi onder de aandacht: afbeelding 3
3 koi onder de aandacht: afbeelding 4
3 koi onder de aandacht: afbeelding 5
3 koi onder de aandacht: afbeelding 6
3 koi onder de aandacht: afbeelding 7
3 koi onder de aandacht: afbeelding 8
3 koi onder de aandacht: afbeelding 9
3 koi onder de aandacht: afbeelding 10
3 koi onder de aandacht: afbeelding 11
3 koi onder de aandacht: afbeelding 12
3 koi onder de aandacht: afbeelding 13
3 koi onder de aandacht: afbeelding 14
3 koi onder de aandacht: afbeelding 15
3 koi onder de aandacht: afbeelding 16
3 koi onder de aandacht: afbeelding 17
3 koi onder de aandacht: afbeelding 18
3 koi onder de aandacht: afbeelding 19
3 koi onder de aandacht: afbeelding 20
3 koi onder de aandacht: afbeelding 21
3 koi onder de aandacht: afbeelding 22
3 koi onder de aandacht: afbeelding 23
3 koi onder de aandacht: afbeelding 24
3 koi onder de aandacht: afbeelding 25
3 koi onder de aandacht: afbeelding 26
3 koi onder de aandacht: afbeelding 27
3 koi onder de aandacht: afbeelding 28
3 koi onder de aandacht: afbeelding 29
3 koi onder de aandacht: afbeelding 30
3 koi onder de aandacht: afbeelding 31
3 koi onder de aandacht: afbeelding 32
3 koi onder de aandacht: afbeelding 33
3 koi onder de aandacht: afbeelding 34
3 koi onder de aandacht: afbeelding 35
3 koi onder de aandacht: afbeelding 36
3 koi onder de aandacht: afbeelding 37
3 koi onder de aandacht: afbeelding 38
3 koi onder de aandacht: afbeelding 39
3 koi onder de aandacht: afbeelding 40
3 koi onder de aandacht: afbeelding 41
3 koi onder de aandacht: afbeelding 42

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml