Een ginrin showa van Taniguchi

Een ginrin showa van Taniguchi

Nieuwe klanten zijn een voedingsbron en bovendien zijn ze nodig voor iedere zaak, toch zeker als er enkel koi verkocht worden. Enkel koi verkopen heeft zijn voordelen, ik probeer het uit te  leggen.

De meeste dealers doen aan vijverbouw, waarbij het natuurlijk altijd de bedoeling is om hun koi tegelijkertijd aan te bieden en te verkopen. Anderen zijn dan weer gespecialiseerd in de verkoop van koibenodigdheden, maar altijd zijn beide onderdelen de hoofdmoot en is koi een bijzaak.

Reeds 15 jaar specialiseren wij ons enkel in koi, en dat heeft zijn sterkte bewezen. Zowel in binnenland als in buitenland krijgen we complimenten over de manier waarop wij koi presenteren, maar vooral over de kwaliteit die wij in grote mate aanbieden. 

Paul en Christel waren ook begeesterd door het aanbod. Ze waren vroeger klanten bij de ongelukkige Hans van Quality koi die door een ernstig ongeluk getroffen werd. Hans specialiseerde zich vooral in babychampion tijdens de talrijke shows. Paul vond zijn weg  nu naar Interkoi en kwamen hun eerste aankoop ophalen.

Het was er eentje van de oudere generatie, een ginrin showa van Taniguchi die het codenummer 1811034 had gekregen. Met andere woorden betekent dit dat de ginrin showa de 34ste aankoop was in  november 2018, en dus al geruime tijd in Arendonk rondzwom.

Dat is geen nadeel....integendeel. De koi zijn de zwaardere winters al gewoon, en zijn gehard in onze weerstomstandigheden. Het betert ieder jaar wel, maar de wispelturigheid in het weer maakt dat onze omstandigheden voor de koi nooit optimaal zijn. Dat wordt dit jaar weer eens extra bewezen.

Het zijn mensen zoals ik ze graag heb, geen tierlantijntjes, gewoon in de omgang, een aanvulling in mijn klantenbestand, waar ik trouwens altijd respect voor heb. Bovendien zonden ze me achteraf nog een filmpje van het "te water laten van hun nieuwe aanwinst" die parmantig paradeert voor het raam in de nieuw aangelegde opvangvijver.

Ik noem het opvangvijver want ze hebben een kleinere vijver aangelegd heb ik begrepen zodat ze uit de woning de koi kunnen bekijken. Ik weet echter niet of het als quarantaine wordt gehouden of als een gewone vijver, maar dat maakt ook niet uit. Ze waren duidelijk in hun nopjes met hun nieuwe aanwinst, en dat doet me plezier.

Ondertussen stapelt het werk zich op, maar de nieuw aangekomen koi doen het voorbeeldig. Het is een lust om naar te kijken, ze blaken van gezondheid en zwemmen al ontspannen rond in hun nieuwe verblijfplaats. Ondanks het verlengde transport hebben ze blijkbaar geen schade ondervonden van de situatie.

Ik kan het ook niet laten om naar die kleintjes te gaan kijken. Ik begin er zelfs veel plezier in te hebben en als ik voor de eerste keer een voerbeurt gaf waren ze niet te stuiten. Het zijn kleppertjes, zoals je in dit filmpje kan zien. Laten we hopen dat het kleppers worden en dezelfde ontwikkeling tegemoet zien als de voorgaande mango reeksen.

Het zou spannend zijn om deze koi op te volgen bij de klanten. Ik heb regelmatig filmpjes ontvangen van de vorige mango en ik kan je garanderen dat die het bijzonder goed gedaan hebben. Het is toch iets speciaal die mango...ze hebben toch hun stempel gedrukt door hun aanwezigheid. In de loop van de volgende weken, als de quarantaine periode eropzit, ga ik toch enkele speciale dagen organiseren om deze mango te presenteren. 

Waar ik het toch nog wel eens over wil hebben is het volgende !

Een raar fenomeen duikt tegenwoordig op. De eerste vraag die tegenwoordig gesteld wordt gaat niet over de koi in principe, maar is de vraag of de koi een certificaat heeft. Het lijkt wel of men geobsedeert is door certificaten, die in principe totaal geen waarde hebben om een kwaliteitsoordeel te geven.

Een certificaat heeft enkel als doel om de info te geven over de geboorte en de ouderdom van de koi eventueel met aanduiding van de oyakoi. ZE HEBBEN TOTAAL GEEN WAARDE OVER DE KWALITEIT VAN DE KOI ! 

Ik weet dat de mensen weer niet zullen luisteren, want alles is een wederkerend verhaal in de koiwereld, maar een certificaat wordt in principe enkel geleverd bij de betere aankopen, maar ik kan altijd afdwingen dat er een certificaat geleverd wordt. Dat heeft te maken met de relatie met de kweker !

Het loopt echter tegenwoordig uit de hand, en bij koi die het eigenlijk niet waard zijn een certificaat te krijgen, worden toch certificaten afgedwongen om zo een verkooptechnisch argument te hebben, dat in principe totaal geen waarde heeft.

Eerlijk gezegd, ik word er misselijk van tegenwoordig. Ik zou aan de kwekers willen voorstellen om enkel een certificaat te leveren bij koi die een bepaalde kwaliteit vertegenwoordigt, hoe moeilijk dit misschien ook is. Het zou de zaken wat vereenvoudigen, want het werk voor het maken van certificaten neemt ook heel wat werk in beslag. Zodanig zelfs dat er bij Sakai bijvoorbeeld voortaan 10 000 yen moet betaald worden voor een certificaat indien dit niet aanwezig is, bijvoorbeeld bij koi uit het lagere segment ! 

Men koopt koi en geen certificaat.

Het is een leuk hebbeding en normaal lever ik bijna altijd een certificaat erbij, maar het is zoals gezegd, enkel een hebbeding.

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Emiel

555


Emiel

555


Matthijs

555


Peter De Clercq

555


rob

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml