Een greep uit de oudheid

Een greep uit de oudheid

Het is rustig in koiland, dat maakt het moeilijker om iedere dag nieuwsitems te schrijven, maar de druk om te schrijven blijft aanwezig. Ik grijp dan maar terug naar oude gegevens en als ik het zelf even bekijk tover ik toch even een glimlach op mijn gezicht.

Het filmpje van vandaag dat ik samengesteld heb, is misschien wat oubollig want in die tijd filmde ik nog met een goedkoper toestel, maar dit kan eigenlijk de pret niet bederven. Ik besloot alle bestaande filmpjes van mijn eerste Japanreis aan elkaar te rijgen, en op deze manier kan ik toch een filmpje tonen van om en bij de 15 minuten.

Het is iets speciaal als  je voor de eerste keer op koihunt gaat, het heeft iets magisch en je komt in een wereld terecht waar je geen kaas van gegeten hebt. Ik zie de revue passeren van de verschillende kwekers die we toen bezocht hebben, met natuurlijk op de voorgrond Momotaro.

Maar daarnaast zie ik ook andere kwekers paraderen zoals Oyama, Matsue, Sakai FF, Takigawa, Yamatoya en nog een aantal anderen. De aandacht gaat uiteraard vooral naar de koi, en raar maar waar, ik kan me bijna iedere koi nog herinneren. We spreken tenslotte over 2007.

De kwekers trouwens op de bijgevoegde foto is Oyama, en wat onbekende kweker waar ik zelden of eigenlijk nooit meer naartoe ga. Een aimable man waar ik dit jaar toevallig nog een aparte koi via de veiling in het zuiden heb aangekocht, de geweldige bekko, die nu haar rondjes zwemt bij Leon.

Het jaar voordien had ik al koi geïmporteerd, maar dat was vooral  op basis van vertrouwen en ik moet eerlijk toegeven dat de aankopen die ik in 2006 deed, mijn eerste stappen trouwens in de koiwereld, bijzonder succesvol waren. Vooral de showa waren bijzonder succesvol.

Ik had de gewoonte om bijzondere koi een naam te geven, denk maar aan Anshiro, Daishiro, Wolverine, Double Face, Helena, Goliath, Hera, Ytashi....noem maar op. Je kan niet iedere bijzondere koi namen blijven geven, het is onmogelijk om bij iedere koi een gepaste naam te geven.

Toen vorig jaar de corona crisis uitbrak, was ik juist in Japan en toen gaf ik een koi de naam Miss Corona. Ik vond het wel passend, maar toen was de ernst van de crisis nog niet aan de orde. Nadien hebben we de naam toch maar begraven, want de negatieve weerklank haalde het van de mooi gevonden naam. Ondertussen heeft ze een andere naam gekregen. 

Zoals gezegd heb ik geen rangorde gemaakt in de filmpjes, maar gewoon aan elkaar gekoppeld zonder rekening te houden met de belangrijkheid. Velen zullen zich bepaalde koi nog wel herinneren. Laat het me weten.

Misschien zijn er nog bepaalde koi in leven wie weet. Van eentje ben ik bijna zeker, namelijk Double Face, een kohaku van Yamatoya. Deze knoest zwom bij Yamatoya en zal me altijd bijblijven. Als het goed is, zwemt ze nog altijd bij Johan. Wie eventueel nog koi herkent of heeft zwemmen van die periode, vertel het ons, we zijn benieuwd, maar ik vrees dat er niet veel overlevers meer zijn.

Vandaag wordt het een drukke dag. We hebben veel op het programma staan, en het zonnige weer lacht ons toe. Maar dat vertel ik je morgen, geniet nu eerst nog maar van de nostalgische film anno 2007.

Vergeet ondertussen de aanbieding niet van de meesterlijke kohaku !

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Dick

555


Johan D

555


Jurriaan

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml