Een jumbo van bijna een meter

Een jumbo van bijna een meter

 Jumbo koi spreken tot de verbeelding. Het is de wens van bijzonder veel koikichi, en hoe groter hoe beter. Michael vroeg me om even een kanon van 95 cm in het nieuwsitem te plaatsen. 

Het bijzondere aan deze ogon is dat ze niet alleen 95 cm is op haar vierde levensjaar, maar dat ze ook nog eens spectaculair blijft doorgroeien. Waar moet dat eindigen ? Als je nu neemt dat ze ieder jaar nog maar 2 cm zou groeien en dit voor de volgende 5 jaar, dan zou ze 105 cm zijn. Als ze nu 3 cm per jaar zou groeien zit je al op 110 cm.

Heb je al ooit een koi van 110 cm gezien ? Zelfs in Japan is dat nog een utopie ! De grootste die ik ooit live gezien heb was Izumiya, een oyakoi van Momotaro, en als ik me niet vergis was deze 107 cm op haar top. Bovendien was dit een gosanke, en dat is nog een stapje moeilijker dan de groeikanonnen zoals chagoi, karashigoi of de ogon van Momotaro. Geloof me, je weet niet wat je ziet.

De oyakoi van deze ogon is een ogon moeder x ginrin aka muji (ginrin oranje/rode éénkleurige). Ik heb tijdens de veilingen van Momotaro de offspring van deze koi gezien en geprobeerd er enkele van aan te kopen ! Vergeet het maar, de prijzen waren niet haalbaar en verkooptechnisch niet interessant, maar wat waren ze betoverend mooi !

Op de verschilende foto's zie je de ogon met de groei die ze per jaar heeft gedaan. Aangekocht als tosai met de maatvoering in de opvolgende jaren en dan zie je dat ze serieus wat centimeters pakt per jaar.

  • Van tosai 35 cm naar nisai 58 cm of 23 cm
  • Van nisai 58 cm naar sansai 77 cm of 19 cm
  • Van sansai 77 cm naar yonsai 86 cm of 9 cm
  • van yonsai 85 cm onderweg naar gosai nu 95 cm of 10 cm

Bovendien moet je bedenken dat ze nog enkele maanden te gaan heeft om als gosai te boek te staan. Enorme resultaten zou ik zeggen. Bovendien zie je op de foto's ook de verbreding van de koi in haar yonsai jaar, maar op dat moment dacht ze, oeps ik kan nog wat lengte maken, dus ik ga eerst in de lengte, de breedte zal later wel komen. Tenminste dat zijn de vooruitzichten. Stel je voor dat deze ogon breedte begint te maken als ze 6 of 7 jaar is, onvoorspelbare dromen ! 

Ik heb een filmpje gemaakt van de tosai bij aankoop door Michael, en dan naar het resultaat zoals ze nu is

Heeft er iemand interesse om een jumbo zoals deze aan te kopen ? Zo ja twijfel dan niet en neem conctact op om een verkoop te realiseren. Je moet wel beseffen dat dit geen koi zijn die voor een appel en een ei te grabbel worden gegooid, maar ik weet dat de prijs "aanvaardbaar" is en door velen kan opgehoest worden.

Ik weet in welke richting Michael denkt, maar ik ga dit in dit nieuwsitem niet noemen. Neem zelf contact op met Michael, zijn gegevens vind je hier, of neem contact op met mij voor een indicatie, ik zal je dan proberen op de goede weg te helpen.

DE CORONA BEGINT ZIJN TOL TE EISEN

Sinds het begin van de corona crisis vorig jaar is er zakelijk niet zoveel aan de hand geweest. De verkoop verliep nog altijd vlot, met gemis aan de gezelligheid, maar dat was  nog overkomelijk.

Ondertussen beginnen de eerste schermutselingen zich te manifesteren. Gisteren werd de ginrin ogon van Momotaro die ik verleden week maandag verkocht, geannuleerd wegens bepaalde financiële problemen. Bepaald niet plezierig, maar daar kan je weinig tegenin brengen. 

De ginrin ogon is een spectaculair beest, maar ze zal nu opnieuw in de verkoop komen. Een koi die tegen de 80 cm aanhikt en die je zo kan inzetten op de Belgische Koishow volgende maand. Een eyecatcher die menigeen aanspreekt als ik ze laat zien. Misschien een goed idee om de verkoop te regelen met een deelname aan de BKS zou ideaal zijn. Ik sta er zeker voor open !

Ook een sanke in Japan waarvan de betaling niet werd afgewerkt komt opnieuw in de verkoop, en zo zijn er meer akkefietjes die me verplichten voorzichtiger te worden. Ik hoop alleen dat die trent zich niet doorzet. Het maant me echter aan om toch voorzichtiger te worden.

Oh ja....vergeet deze niet !

Meer afbeeldingen

Een jumbo van bijna een meter: afbeelding 1
Een jumbo van bijna een meter: afbeelding 2
Een jumbo van bijna een meter: afbeelding 3
Een jumbo van bijna een meter: afbeelding 4
Een jumbo van bijna een meter: afbeelding 5
Een jumbo van bijna een meter: afbeelding 6
Een jumbo van bijna een meter: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml