Een heerlijk weerzien

Een heerlijk weerzien

Als het 20° is, de zon schijnt, terwijl het nog einde maart is, dan mogen we stellen dat de wereld toch wat op zijn kop staat.

Enkele jaren geleden lag er nog sneeuw in april en kon ik sneeuwruimen. Nu rijd ik in mijn korte broek naar Tom om een koi naar huis te brengen. Het is niet ver rijden, Tom is één van mijn dichtstbijzijnde klanten op slechts een 12-tal km van Interkoi, en dat is dichtbij...het is ooit anders...

Een showa van de beruchte serie van eind vorig jaar gaat naar haar nieuwe vijver. De kinderen speelden in de tuin, de koi in de vijver zwommen ontspannen rond. Ik herkende onmiddellijk een aantal koi natuurlijk, maar kon ze niet allemaal plaatsen. Eerst de showa overzetten in de vijver, en dan even nagaan welke koi hier ooit naartoe verhuisd waren.

De kinderen gaven de koi al vlug een naarm toen ze in haar blauwe bowl even rondzwom. Nu kan je het draaien en keren zoals je wil, maar als je de bouw van deze showa ziet, dan zou je voldoende moeten weten. Ze zal het nu moeten gaan bewijzen, maar daar ben ik absoluut niet bang voor.

Dan was het toch tijd om enkele bewoners te bekijken, want het was enige jaren geleden dat ik deze nog eens gezien had. Als eerste kwam de Sakai aan de beurt. Ik moest eventjes nadenken welke koi het was, maar op een gegeven moment schoot het me te binnen. Het was een sanke die ik gekocht had op de veiling van Sakai. Het was november 2013 toen ik ze voor de eerste keer terugzag.

Ze is nu dan in haar 5de levensjaar en het resultaat mag er zijn. Ze werd samen met een andere sanke aangekocht die nu in de regio Tilburg rondzwemt, en ik hoop dat deze het net zo goed gedaan heeft. Ik denk dat er veel mensen zullen zijn die willen tekenen voor koi zoals deze

Volle massieve body, gewrongen in een lijf van 71 cm met nog een hele toekomst voor zich, want ik veronderstel dat ze nog zeker 10 cm kan pakken. Een verschijning om “U” tegen te zeggen.

Nog veel blijer was ik echter met de volgende koi die ik even laat zien toen ik ze aankocht, ik zal je dadelijk uitleggen waarom.

Deze kohaku werd aangekocht in het voorjaar van 2012 als tosai, en bleef een seizoen in de mudpond van Taniguchi. Ze was niet overdreven groot, gewoon 52 cm, want Taniguchi heeft nu eenmaal niet de faciliteiten om koi te forceren zoals de grote kwekers dit kunnen.

Bekijk nu even met je koi ogen de huidkwaliteit van deze koi, en de bouw die je sterk doet denken aan de Sakai vis die je juist gezien hebt. De kohaku is 1 jaar ouder, dus in haar 6de levensjaar, maar bekijk ze nu eens goed !. Na meting bleek ze inderdaad ook 70 cm te zijn, en geloof me, er zit nog rek op…

De reden waarom ik zo blij ben om deze kohaku te zien, is omdat ik eindelijk wat bewijs gevonden heb wat de kohaku van Taniguchi, die god weet waarom niet verkocht worden, toch zo mooi en zo groot kunnen worden. Ik blijf het geweldige vissen vinden, en ondertussen is Taniguchi volop aan het uitbreiden om de stroming van de grote kwekers te kunnen volgen.

Ik heb verleden jaar een groot aantal Taniguchi kohaku aangekocht, en heb er bijna geen enkele van verkocht, en ik begrijp echt niet waarom…ik kan er geen verklaring voor vinden, en dat stoort me enorm. Toevallig moest ik voor een klant gisteren wat Taniguchi bowlen om te laten zien, en had het filmpje al op facebook gezet, iets wat ik normaal niet doe vooraleer ik het in mijn eigen nieuwsitem heb geplaatst.

Als je dan ziet en leest dat er zoveel bijval is van over heel de wereld en dat het set geapprecieerd en geliked wordt door meer dan 150 mensen, dan stel je je toch wel eens de vraag waarom ze niet verkocht worden, het blijft me een raadsel. Ik blijf erbij, de mensen kopen kwekers en kijken niet naar de koi, zoveel is zeker !

Ik zou eigenlijk een test op poten moeten zetten om de Taniguchi de kans te geven zich te ontwikkelen zoals het hoort, want bij mij krijgen ze die kans natuurlijk niet ! Ik laat het nog even bezinken, want het is zonde…zulke mooie vissen…

Ik heb ook nog een volledig filmpje gemaakt van mijn bezoek aan Tom, zodat je alles ineens kan zien. Achteraan het filmpje heb ik de selectie Taniguchi kohaku geplakt om mensen toch nog eens de kans te geven erover na te denken.

Ondertussen worden de voorbereidingen gemaakt voor mijn volgende Japanreis. Er is nog geen informatie voor handen, maar een overzichtsfilmpje van de tosai die aangeboden worden is al beschikbaar. Onmiddellijk wordt mijn aandacht weer getrokken door de grootte van deze tosai, niet normaal.

Nog even melden dat ik morgen aanwezig zal zijn van 10.00 tot 12.00 uur voor die mensen die graag op zondag even langskomen. Ik heb trouwens het gevoel dat er vandaag veel volk langs komt, ik ben benieuwd of ik gelijk heb !

Dan de MEETBAKKEN

Ik heb ondertussen de info aangevraagd over de meetbakken en de prijzen. Nu is het zo dat ik minimum 5 van deze meetbakken moet kunnen verkopen om de prijs te hanteren waar ik ze nu voor aanbied.

De meetbakken zijn 141x67x35 cm. in blauwe kleur met meetlint. De meesten van mijn klanten hebben reeds deze meetbak, maar omdat er opnieuw achter gevraagd wordt, wil ik ze nog wel eens aanbieden.Ik heb er een aantal foto’s van bijgedaan. Ik moet je niet uitleggen hoe goed deze meetbakken zijn, want iedereen die er eentje heeft, is meer dan tevreden.

Indien ik er 5 van verkoop kan ik ze aanbieden aan 185 euro. Indien ik er minder dan 5 van verkoop moet ik een extra prijs aanrekenen, want dan heb ik geen gratis transport, en dan komt er iets bij afhankelijk van het aantal dat verkocht is.

Wil je een meetbak, geef me dan een seintje en na enkele dagen zal ik je weten te zeggen of ze aan 185 euro of iets meer kunnen aangeboden worden.

Ik kan ook een blauwe bowl aanbieden van dezelfde leverancier. Deze bowls zijn 100 x 60 cm in polyester en zou ik in eenzelfde levering kunnen laten meekomen. De prijs hiervan is 325 euro !!

Niet per facebook of whatsapp aub, maar wel per mail…

Meer afbeeldingen

Een heerlijk weerzien: afbeelding 1
Een heerlijk weerzien: afbeelding 2
Een heerlijk weerzien: afbeelding 3
Een heerlijk weerzien: afbeelding 4
Een heerlijk weerzien: afbeelding 5
Een heerlijk weerzien: afbeelding 6
Een heerlijk weerzien: afbeelding 7
Een heerlijk weerzien: afbeelding 8
Een heerlijk weerzien: afbeelding 9
Een heerlijk weerzien: afbeelding 10
Een heerlijk weerzien: afbeelding 11
Een heerlijk weerzien: afbeelding 12
Een heerlijk weerzien: afbeelding 13
Een heerlijk weerzien: afbeelding 14
Een heerlijk weerzien: afbeelding 15
Een heerlijk weerzien: afbeelding 16
Een heerlijk weerzien: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240