Een weerbarstige zaterdag

Een weerbarstige zaterdag

Het was nu niet echt een zaterdag om een boek over te schrijven. Verschillende tegenslagen lagen aan de grondslag van een wanordelijke dag.

De bedoeling was om de kranen te vervangen die hun werk niet meer deden door kogelkranen bij de binnenbakken. Het begon goed totdat de bal letterlijk barstte en heel het achterste gedeelte van de hal onder water liep.

Als dat nog niet voldoende was, barstte er nog eens de onderkant van de vortex, zodat die op een onmogelijke plaats moest gerepareerd worden. Het zal je dag maar wezen !

Door al deze toestanden moesten we ook de binnenbakken voor een groot gedeelte leeg laten lopen wat toch weer een bepaalde stress veroorzaakt, zowel bij mij als bij de koi. Gelukkig is nu alles weer onder controle. Deze nacht ben ik voor de zekerheid toch even teruggereden om te zien of alles terug gevuld en in orde was.

Het gaf me wel de gelegenheid om bepaalde shots te maken van de koi die op laag water zwommen zullen we maar zeggen. Blijkbaar hadden ze er geen last van, en een filmpje geeft op deze manier toch een goede kijk op de nieuwe vissen.

Kwaliteit zwemt er genoeg rond, maar dat kan je zelf ook wel beoordelen. Ondanks het feit dat er enkele vissen wat minder goed uit de box kwamen schijnt alles nu weer 99.99% in orde te zijn, en gelukkig maar….

Een koi die wel op mijn netvlies gebrand staat, en waar ik nu eens hoge verwachtingen van heb is een showa van een kweker die bijzonder goede showa kweekt, maar toch niet goed in de markt ligt.

Vroeger kocht ik af en toe wel eens iets van deze kweker, maar hij ligt moeilijk in de markt. Dit exemplaar echter steekt met kop en schouder er bovenuit. Eerlijk gezegd weet ik nog niet of ik deze wel wil verkopen, en vermits ik het bezoek kreeg van de eigenaars van de GC, kon ik het niet laten om deze toch even in de bowl te zetten

Als je niet weet wat Japanse showkwaliteit is, dan moet je zeker naar deze koi komen kijken. Dit is Japan showwaardig…Langs één kant vind ik het geweldig om deze bij mij rond te hebben zwemmen, langs de andere kant vind ik het spijtig dat ik haar niet de kans kan geven om tot volle ontwikkeling te brengen, want daar heb ik de infrastructuur niet voor. Een goed ding om over na te denken !

Wil je echter een dikke prijs in de wacht slepen op een show, schrijf deze dan maar op je boekje. Ik heb al wel bijzonder veel aanvragen gehad voor deze showa, maar voorlopig hou ik de boot nog even af.

Ondertussen moet je genieten van de showa en haar bewonderen, want ze heeft alles wat een koi nodig heeft om het hoogste te bereiken. De vraag is uiteraard of ze voldoende groot zal kunnen worden. Soms moet je de keuze maken, een fantastische koi die 75 cm is of een 85 cm grote koi die GC wordt, maar niet de kwaliteiten kan laten zien van de kleinere…

Toen al het volk weg was kreeg ik toch nog het bezoek van iemand die op zoek was naar goede jumbo tosai ! Ja hoor, er zijn er 6 van binnen gekomen, en niet van de minste. 35-40 cm groot en bloedmooi, wat kan je er verder over zeggen !

Met een prijskaartje van 850 euro, en in de maand april een korting van 5% wegens het 10-jarig bestaan is het een uitgelezen kans, geloof me maar ! Je kan ook wachten tot mei en een korting krijgen van 10%....als ze al niet verkocht zijn natuurlijk. Gokken mag ook, maar dan moet je er op de opendeurdagen zijn, die een ééndaagse korting toestaan van 15% voor de koi die beginnen met code 17...ik hoop dat het niet zover komt ! !

Zo is de dag weer voorbij gevlogen, en heb ik toch weer wat moois kunnen laten zien.

Voor de mensen die een meetbak hebben besteld. Er zijn ondertussen voldoende meetbakken besteld, dus dat wordt volgende week in orde gebracht. Ik hou je verder op de hoogte.

Als je op de opendeurdagen aanwezig wil zijn, vergeet je dan niet in te schrijven. Volgende week zaterdag en zondag ben ik nog open, maar daarna ben ik 2 zaterdagen en zondagen op rij gesloten wegens mijn geplande Japanreis. Gelieve hier rekening mee te houden.

Wie zijn koi nog wil komen ophalen, lijkt het me verstandig om een afspraak te maken, zodat het niet fout loopt. Volgende week is een geschikte tijd om de nodige stappen te ondernemen. Wel stel ik het op prijs als je me een seintje geeft, zodat ik alles kan voorbereiden. De pas aangekomen koi moeten uiteraard nog in quarantaine blijven zitten !

Ik ben vandaag aanwezig van 10-12 uur

Meer afbeeldingen

Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 1
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 2
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 3
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 4
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 5
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 6
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 7
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 8
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 9
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 10
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 11
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 12
Een weerbarstige zaterdag: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240