Weer eentje naar huis

Weer eentje naar huis

Normaal heb ik altijd één zware dag in het voorjaar en dat is dat ze alle koi samen komen ophalen.

Het is dan gewoonlijk een hectische dag, maar dit jaar gaat het idem, met dit verschil dat niet alles op één dag komt, maar dat het geleidelijk en op verschillende dagen wordt afgewerkt. Ik ben er in ieder geval niet rouwig om.

Gisteren kwam er meer bezoek dan verwacht, maar zo konden we samen genieten van enkele koi uit de sakai serie, die toch wel veel indruk maakt bij de meesten.

Het zijn totaal andere koi dan de Momotaro die gewoonlijk bij mij rondzwemmen, dat kan je zo zien. Nu heb ik in het verleden al wel meer Sakai koi gehad, maar hier zitten toch enkele exemplaren bij die niet van de poes zijn.

Vandaag was het ook de beurt aan een formidabele koi, tenminste dat vinden wij. Sanke 1610002 vertrok gisteren naar Johan.

Johan is een trouwe klant die al geruime tijd zijn koi bij Interkoi koopt en dat verdient toch wel eens een pluim. Dit wordt enorm gewaardeerd, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Ik ben er zeker van dat deze sanke het goed gaat doen in zijn vijver, want hier zitten al een groot aantal koi in die een serieuze grootte hebben bereikt. Anders bekijk dit filmpje maar eens van zijn huidig bestand.

Er zit wel veel grauw spul tussen, maar tussendoor herken je misschien wel de alombekende “double face”, tenminste als je al lang Interkoi minded bent. Dit is het oudste filmpje dat ik nog gevonden heb van Double Face, altijd mooi om nog eens terug te zien.

Double face werd aangekocht in 2007 of 2008 bij Yamatoya als nisai, dus moet ze nu om en bij de 11 jaar zijn. Ze is volgens Johan nog steeds in blakende gezondheid, maar ze vertoond ouderdomsverschijnselen.

Het aantal koi dat nog naar huis moet gaan is nog behoorlijk groot. Als de koi vertrokken zijn komen ze ook in het archief terecht. Als de koi nog bij mij rondzwemmen of ze moeten nog afkomen, dan staan ze nog onder verkocht op hun gebruikelijke plaats bij hun soort.

Als ik het dan zo even natel moeten er nog 73 koi vertrekken in het voorjaar…is me dat toch nog even verschieten….maar ja, er komen er binnenkort toch weer 120 nieuwe binnen...

Meer afbeeldingen

Weer eentje naar huis: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240