Een hele verhuis

Een hele verhuis

Gisteren zijn alle Jumbo Tosai van Momotaro verhuisd. De verkochte tosai heb ik in een apparte vijver gezet, de niet verkochte in een andere. Deze kunnen nog gekocht worden tot 16 april, nadien wordt een selectie gemaakt voor de groeivijver of niet.

Veel werk ? Als je het alleen moet doen is het een helse klus. 30 tosai selecteren waarbij je er telkens eentje voor de geest moet halen, en dan moet zoeken in de wervelende massa van 60 wit-rood-zwarte over elkaar springende hummeltjes is niet zo eenvoudig. Gelukkig heb ik er wat ervaring in en kan ik me goed fixeren op bepaalde herkenningspunten van de koi om ze eruit te halen.

Ik heb de tosai die verkocht zijn, per 10 geselecteerd en heb er ook een filmpje van gemaakt voor de respectievelijke eigenaars. Let vooral op de toename van de body, en vooral de versteviging van de beenderstructuur. Ze hebben het goed gedaan deze 5-6 weken, en ben dan ook blij dat ik ze zo op de film kan tonen.

Let vooral op groeicurve en de toename in gewicht. Ik heb er 5 uit de 60-reeks genomen om na te meten zoals je kan zien op de bijhorende foto, en kan stellen dat de gemiddelde groei gemiddeld 2 cm is, met uitschieters naar 4 cm. Het gewicht lijkt me verdubbeld als je de filmpjes van binnenkomst vergelijkt. Ik hoop dat ik het goed gefilmd heb, zodat iedereen zijn eigen tosai kan ontdekken.

Wat betreft het ophalen van deze tosai. Ze mogen zonder problemen blijven zitten tot de week van 10-16 april. Gedurende deze week (of voordien al) zou ik graag zien dat de meeste opgehaald zijn. Ook zou ik graag hebben dat de mensen die hun tosai willen laten opgroeien in de groeivijver dit even per mail doorgeven, zodat ik mijn boekhouding kan bijhouden. De kosten voor de groeivijver van tosai bedraagt 250 euro tot ± 1-15 oktober. Nadien moeten ze ofwel opgehaald worden, of mag dit verlengd worden. Graag op tijd bevestigen aub.

De niet verkochte en overblijvende tosai heb ik ook nog appart op film gezet, zodat je eventueel nog kan langskomen om ze te bekijken. 3 van de niet geselecteerde tosai heb ik apart gezet voor mezelf, of tenminste, om zelf verder te zien ontwikkelen.

Als laatste heb ik er een aantal filmpjes opgezet van vijver 4, maar dan vooral om te oefenen met de nieuwe camera…ook leuk.

Verkochte Jumbo Tosai Momotaro-01

Verkochte Jumbo Tosai Momotaro-02

Verkochte Jumbo Tosai Momotaro-03

Niet verkochte Jumbo Tosai Momotaro-01

Niet verkochte Jumbo Tosai Momotaro-02

Niet verkochte Jumbo Tosai Momotaro-03

Niet verkochte Jumbo Tosai Momotaro-04

Vijver 4-zoomtest-01

Vijver 4-zoomtest-01

Vijver 4-zoomtest-01

Meer afbeeldingen

Een hele verhuis: afbeelding 1
Een hele verhuis: afbeelding 2
Een hele verhuis: afbeelding 3
Een hele verhuis: afbeelding 4
Een hele verhuis: afbeelding 5
Een hele verhuis: afbeelding 6
Een hele verhuis: afbeelding 7
Een hele verhuis: afbeelding 8
Een hele verhuis: afbeelding 9
Een hele verhuis: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137