Een kindai showa

Een kindai showa

Opvallend is dit jaar de vraag naar een kindai showa. Of het toeval is weet ik niet, maar ik krijg regelmatig dit verzoek.

Wat wil kindai showa zeggen ? Kindai betekent niet meer of minder dan "modern", met andere woorden een moderne showa.

In principe vind ik zelf dat het een showa is die veel aanleunt bij de uitstraling van een sanke, maar dan met een speciale sumi touch die veel meer vrijheid en/of tolerantie kent dan bij de sanke.

Het shiroji of het wit moet overheersend zijn, en minstens 30% of 50% op het lichaam aanwezig zijn. Ik twijfel of de maatstaven ofwel 30 of 50% moeten zijn, maar dat maakt mij in principe niet uit, het shiroji moet in ieder geval overheersen.

De getoonde showa werd aangekocht op de opensales in november 2012. Dit was het filmpje bij aankoop en ik was er eigenlijk dadelijk verliefd op, want ook ik heb een zwak voor een mooie kindai. Als je dan nog deze body ziet verschijnen, besef je hoe mooi een kindai kan zijn.

Men zegt ook dikwijls dat een goede kindai vele malen duurder is dan een gewone showa, maar dat is geen wetenschap. Een echte kindai showa is zeker deze Dainichi showa die nu nog in Japan zit.

Zoals je kan zien op het certificaat was ze 60 cm en geboren in de maand juni van 2011. Dit maakt dat ze nu 4 jaar en 2 maanden jong is. Deze boodschap kreeg ik aan bij de foto's: Hey Luc ,even een update van de kindai (omdat die rustig was en ik dacht dat er parasieten op zaten) . Gelukkig niets te vinden .Deze Showa is 71 cm en dat was ze verleden jaar september ook al, en dus niets meer gegroeid .Leeftijd is nu 4jaar en gekocht via de opensales nr 1211011 .

Je leest het, ze is ondertussen 71 cm en ze heeft dit jaar niets in lengte gedaan. Is dit een ramp ? Ik denk het in principe niet, want misschien heeft het een reden waarom ze dit jaar niets in lengte heeft gedaan. Misschien zijn de omstandigheden niet optimaal, want geef nu zelf toe, het is een verschrikkelijk vervelend jaar geweest….

De laatste tijd hebben we kunnen genieten van een goede temperatuur, maar het is lang niet zo het ganse jaar geweest. Laat ons eens kijken hoe ze er op haar 71 cm uitziet. Je kan misschien moeilijk een vergelijk maken, want er is niet zoveel verandering te zien, maar geloof me, een kindai showa van 71 cm is indrukwekkend. We gaan ze wel naar de magische 80 cm krijgen, daar ben ik rotsvast van overtuigd.

Het sumi op het hoofd is in ieder geval wel groter en intenser geworden, waarbij de 2de en 3de sumivlek zijn samengetrokken, maar het achterliggende sumi is niet echt doorgebroken. Het zou plezierig zijn mocht dit toch nog gebeuren.

In ieder geval een koi om trots op te zijn, en een koi waar ik met plezier aan terugdenk. De vraag is of er met de inbreng van de hi utsuri genen, niet meer beni wordt geproduceerd, ten koste van het shiroji ! Maar dat is een vraag waar ik echt niet op kan antwoorden.

Ik weet echter wat Momotaro kan en ik twijfel zeker niet aan zijn kennis om datgene te doen wat nodig is om de showalijn te verbeteren.

Bedankt voor deze update…

Meer afbeeldingen

Een kindai showa: afbeelding 1
Een kindai showa: afbeelding 2
Een kindai showa: afbeelding 3
Een kindai showa: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240