deze jonge kohaku die ik als tosai aankocht op de veiling van Momotaro, in het gezelschap van enkele Matsue kohaku.

" /> deze jonge kohaku die ik als tosai aankocht op de veiling van Momotaro, in het gezelschap van enkele Matsue kohaku.

" />
Een kohaku die me doet verbazen

Een kohaku die me doet verbazen

Die kan ik niet thuiswijzen zei Martin…tja je kan niet alles kennen wat er bij Interkoi rondzwemt, maar toch pretendeerde hij alles op te volgen. We hebben het over deze jonge kohaku die ik als tosai aankocht op de veiling van Momotaro, in het gezelschap van enkele Matsue kohaku.

Nu is de groeivijver nog grasgroen, maar Johan wou zijn kohaku die hij in optie genomen had even vergelijken met enkele andere kohaku. Daarom het sleepnet even in gebruik genomen. Gelukkig had ik wat hulp, want zonder hulp werkt het niet. De Leo en de Rudy stonden paraat om te helpen.

De kohaku heeft een ontzagwekkende groei ontwikkelt in mijn groeivijver die momenteel nog op 22° staat. Ze is geboren in juni 2016 en is eigenlijk 2 jaar en 1 maand. Men kan het sansai noemen, maar dat wordt pas gedaan als het seizoen voorbij is, en dat is nog niet helemaal. Ze is over de 70 cm meter...mama mia....

In oktober, nog een dikke maand te gaan zullen deze pas allemaal opgevist worden en gepresenteerd, maar wat je nu al in de bowl te zien krijgt is de moeite om te bekijken. Ook de Matsue koi verrassen me geweldig en het is een interessante leerschool geweest, mijn groeivijver project.

De kohaku bij aankoop

Johan wou nog even een vergelijk maken met met 2 andere kohaku van Sakai FF, die iedereen graag wil hebben, maar door niemand gekocht worden…raar maar waar. Laat ze maar zitten, het is de investering waard….en vandaag of morgen komt er toch iemand met een zwak voor deze kohaku, want Johan bleef ook bij zijn eerste keuze.

De karayama’s zijn in trek. In totaal had ik er een 10-tal aangekocht, maar de laatste 4 gingen moeilijker van de hand. Plots ging het echter weer snel en de laatsten dienen zich aan.

“De beste zijn al weg” zei iemand…maar niets is minder waar. Het is toch een vreemde kronkel in het hoofd van veel mensen die denken dat de beste koi eerst weg zijn…nee hoor….Ervaring leert mij dat dit zeker niet zo is.

Wie zal het zeggen ? Je moet doen waar je je goed in voelt. Persoonlijk vind ik dat er nog bijzonder goede koi zitten die meer dan de moeite waard zijn, en die zeker niet moeten onderdoen voor de koi die reeds vertrokken zijn.

Neem nu bijvoorbeeld deze kohaku van Matsue die in mijn ogen alles in zich heeft om een oerdegelijke kohaku te worden. Zowel huidkwaliteit, sterk beni en patroon kloppen aan deze koi. Deze had Martin ook niet opgemerkt, terwijl deze al van vorig jaar november op de site staat…zou er dan toch iets mis zijn met zijn opmerkzaamheid ?

Laat deze in een degelijke vijver een toekomst opbouwen en je zult versteld staan van de verdere evolutie. Ik heb er veel vertrouwen in. Toegegeven ze heeft niet het frame van de karayama's, maar dat is een vergelijk dat niet opgaat !

Mag je ze nog wel karayama noemen, want hun kleur is van lichtgeel doorgegaan naar mooi yamabuki geel, en eigenlijk mag je het voortaan ook yamabuki noemen. Ik persoonlijk kan hier toch wel van genieten.

Met hun 66 cm op 2 jarige leeftijd staat er in de sterren geschreven wat de toekomst bied en hier zal ik nu wel eens beweren dat 80 cm geen enkel obstakel mag zijn, en dat zeg ik niet dikwijls.

Het was trouwens een heel gezellige dag. Het gevoel van vroeger kwam nog eens de kop opsteken, en met de verkoop van de overkapping was de dag geslaagd. Anders moest ik de overkapping weer afbreken en ergens opbergen, wat nooit wenselijk is. Missie geslaagd en de Rudy was blij !

Je zult misschien opgemerkt hebben dat er een aantal nieuwe koi bijkomen onder de knop “nieuwe koi aanwinsten”. Even een klein woordje uitleg.

De koi zijn niet van mij. De eigenaars hebben hun huis verkocht en willen verhuizen richting Spanje waar ze van hun welverdiend pensioen willen gaan genieten. Ze hebben mijn hulp ingeroepen om toch nog een deel te recupereren van hun koi die een aanzienlijk kapitaal hebben gekost.

Ik ga er eventjes op drukken dat ik alle koi ken en de meeste persoonlijk heb aangekocht. Ze stonden onder controle van de koidokter Tim Barbé die hun verleden opgevolgd heeft en me verzekerde dat de koi buiten enkele normale akkefietjes altijd gezond en wel zijn geweest.

Bovendien heb ik de koi laten checken op KHV, waarvan een getuigschrift wordt bijgeleverd, en er werd voor deze koi een afzonderlijke vijver voorzien, zodat alle mogelijke problemen uitgesloten zijn.

Ik hoop dat de mensen hier begrip voor kunnen opbrengen. Deze klanten zijn heel correct tegen mij geweest en ik wens hun dan ook te helpen... dat beschouw ik als mijn plicht. Nu zal dit niet altijd gaan, maar in dit geval is het wel nodig…

Het zijn niet de eerste de beste koi zoals je kan zien, 15 in totaal en geloof me, het zijn koi die mogen gezien worden. Ik zal ze dagelijks bijvullen op de site, en hun prijzen, die de mensen heel solidair hebben gehouden zijn zeer aanvaardbaar. Geloof me 80% zijn meer dan goede koi, en als je interesse hebt, laat de kans niet ontglippen.

De meeste van hen hebben certificaat, en van de meeste kan ik nog filmpjes van bij aankoop laten zien. De leeftijd varieert van 3 tot 7 jaar voor de oudste. De kleinste is 65 cm, de grootste 91 cm, de meesten tussen 75 en 80 cm.

Maak gebruik van deze gelegenheid, en ik beloof je dat je zeker niet teleurgesteld mag zijn in deze kwaliteit, terwijl de gezondheid en de conditie van de koi optimaal is. Voor mensen die een echte jumbo willen kopen voor een habbekrats van hun waarde, is dit een uitmuntende gelegenheid....

Meer afbeeldingen

Een kohaku die me doet verbazen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240