Een nieuw initiatief in de maak

Een nieuw initiatief in de maak

We hebben ons goed geamuseerd gisteren, het was nog eens een goede ouderwetse zaterdag en dat geeft de burger weer moed. Het begin voor het ophalen van de koi begint te lopen, en dan kan je niet anders dan genieten van datgene wat weg gaat.

Of je het nu geloofd of niet, vooral de telefoonhouders zijn een groot succes. Het kleine symbool wordt gretig op prijs gesteld en geapprecieeerd. Zelfs in het buitenland is er vraag naar deze sympathieke hebbedings, en gisteren zijn er zeker een 10-tal al uitgedeeld.

Voor mij is het een kwestie om alle koi die hun weg naar huis hebben gevonden even op een rijtje te zetten. Het begon trouwens al vroeg in de morgen. De eerste aanwezige was ook de eerste die een mango mocht uitkiezen, daarmee is de trant reeds ingezet. Er is echter voldoende keus en de klanten die vervolgens op de lijst staan komen volgende week hun keuze maken als het goed is.

Een aantal mango werden samen met de overblijvende sanke en kohaku in een bowl gezet. Op deze manier kunnen de mensen die een sanke gekocht hebben ook nog even genieten van hun koi. Een deel ervan zal ook naar de serre gaan, een ander deel zal opgehaald moeten worden. De mango werd gekozen en samen met de mango ging een sanke DU20100 mee naar huis ! 

Het verschil in grootte is wel frapant, en als je weet hoe klein ze waren vorig jaar bij aankoop, dan zie je toch wel een duidelijk groeipatroon. Het verlies aan kleur in het beni zal moeten gecompenseerd worden. Dat is de vloek als de koi te lang binnen zitten en is bij kleine tosai toch wel sneller merkbaar dan bij de grotere kanonnen;

Ze zitten nu op buitentemperatuur en alle koi kunnen in principe vanaf nu opgehaald worden. Ik zal echter geen druk op de ketel zetten, maar alleen de wens uitspreken om de mensen te vragen de koi liefst voor 1 mei op te halen, zodat alles kan gerespecteerd blijven.

Vooraleer we aan de koi beginnen die opgehaald werden, nog een filmpje van een ogon die niet aan onze eisen voldoet. Het is een vervangkoi, maar eentje waar we niet volledig achterstaan en die ik in mijn achterhoofd hou om nog een eitje met Japan te pellen. Er werd doorgegeven dat er een ogon zich beschadigd had en ze hadden een vervangkoi doorgestuurd,  maar een ogon die ik in principe nooit zou aankopen omdat ze niet in ons denkbeeld past.

Nu is er niets fout aan deze jumbo van om en bij de 80 cm, maar vermits we er niet achter staan wordt deze tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden met de woorden: een grote jumbo die zeker je vijver zal sieren, maar niet voldoet aan onze eisen. Het is aan de klant om te beslissen de aankoop te doen ja of neen. Ik heb trouwens nog een tweetal van deze exemplaren zitten, als je interesse hebt, kom  er maar naar kijken....

Dan de koi die hun weg naar huis hebben gevonden ! Als eerste een kohaku die als tosai werd aangekocht en behoorde tot een serie van de duurste aankopen tosai die we ooit gedaan hebben, maar met weinig succes op verkoop. Eerst een filmpje van de kohaku zoals ze nu is. Er werden in totaal 21 filmpjes van gemaakt en ze was 25 cm bij aankoop in november 2018. In mijn gedachtengaan een kohaku met een patroon om van te genieten en ik verwachtte een snelle verkoop...mis poes ! Het heeft bijna 3 jaar geduurd !

Een volgende kadet is ook een kohaku van Momotaro KO-V19-10132. Deze werd in oktober 2019 gekocht en was al nisai bij aankoop. Een breedgeschouderde kohaku die qua lengtegroei trager gaat verlopen vermoedelijk en misschien niet de beoogde 80 cm zal bereiken, maar dit wordt goedgemaakt door zijn breedte. Ze was 51 bij aankoop en werd gisteren 58 cm gemeten. Qua uitstraling heeft ze weinig veranderingen ondergaan, maar ze oogt indrukwekkend.

Bijzonder mooi is de serie Shiro Utsuri die momenteel in Arendonk verblijven. Frank is een  nieuwe klant en kwam voor de eerste keer  naar Arendonk om zijn aangekochte Shiro op te halen. Ik denk dat ik geen misplaatste woorden zeg als ik beweer dat de shiro getuigen van een uitstekende kwaliteit in deze bowl. De meesten zijn verkocht maar geniet van deze kwaliteit, want dat zie je maar zelden.

Bovendien goed nieuws ! Martin is weer boven water. Er werd lange tijd niets meer van hem gehoord, maar plots kwam hij aangereden met zijn rode fury ! En alles was kits, een dagje ouder, maar dat worden we allemaal. Hij was juist op tijd om ook zijn shiro en tancho sanke te bewonderen. Dus mensen, wees gerust, hij is terug van weggeweest !  Een beetje beducht voor Corona, maar zijn we dat niet allemaal !

Om de shiro en een aantal andere koi te vangen moesten we weer gebruik maken van het sleepnet. Een goede gelegenheid om enkele koi te bowlen, want er ligt nog een assortiement topkoi te wachten tot ze verkocht zijn. Ik ga er geen woorden aan vuil maken, en zeg gewoon geniet van dit filmpje !

Waar ik wel even de aandacht aan geef is de  koi die als eerste wordt bovengehaald, een topsanke en een top kohaku van Sakai FF die geloof het of niet, nog altijd hier rondzwemmen. Ja ik hoor het je al zeggen,daar is ie weer met zijn gezever, maar kijk en oordeel zelf ! Dat dit nog hier rondzwemt is niet te geloven, het lijkt wel of men prut in zijn ogen heeft ! Maar mij niet gelaten hoor, daar naar kijken is geen straf, integendeel !

Rest me nog te zeggen dat ik vandaag nog een filmpje aankreeg van Taniguchi San, een bijzonder hoge prijs op de AJYKS, de ginrin karashigoi uit Golden Corn, de befaamde moeder. Ik heb Taniguchi San gevraagd om nog een aantal tosai uit deze bloedlijn door te geven, ik denk eraan om er een aantal aan te kopen.

Naast de bijzonder mooie 1st prijs in size en variety heb ik nog een aantal 2de en 3de prijzen behaald, Dat zal ik tegen morgen of zo op een rijtje zetten, want ik moet het nog verwerken !

Tenslotte moet ik Johnny nog even bedanken voor het hekwerk dat even snel in elkaar werd gezet voor de zwemvijver van de kleinkinderen; Hier komen de mango in te zitten die op 6 april aankomen. Er zwemmen al een aantal koi in, dus de filter zal wel opgestart zijn tegen die tijd. 

Ook heb ik gebruik gemaakt van de goodwill van een klant om zijn nexus ter beschikking te stellen. Ik heb een nieuwe quarantaine bak laten maken van 5 kuub waar ik een aantal koi in kan presenteren of kan laten opgroeien. Deze wordt omstreeks 15 april geleverd...spannende tijden komen eraan !

Als allerlaatste, ik was het bijna vergeten, het nieuwe initiatief ! Dit is de sanke waar Ben zijn oog op heeft laten vallen. Dit wordt dus zijn volgend project. De sanke die het haalde tot senior Tategoi in Arcen 2018 is ondertussen verkocht en zal morgen worden opgehaald. 

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Kom voor de zekerheid niet later dan 11.00 uur want als er niemand is, dan ga ik naar huis i

 

Meer afbeeldingen

Een nieuw initiatief in de maak: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Wiechert

555


mark

555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml