Een nieuwe uitdaging

Een nieuwe uitdaging

Een poosje terug, het moet de week voor de opendeurdagen geweest zijn, kocht ik een sanke aan via Joachim van t'Viske.

Ik heb er niet zoveel heisa over gemaakt, want het was een sanke die stilaan in de vergetelheid was geraakt, en na enkele jaren binnen gezeten te hebben niet echt verder ontwikkeld was.

De reden waarom ze niet verkocht werd is mij onduidelijk, maar is eigen aan het koigebeuren….je weet nooit waarom bepaalde koi wel, en waarom bepaalde koi nooit verkocht worden. Het zal vermoedelijk te maken hebben met de eigenheid van mensen.

Niet getreurd, want koi zoals deze doen me denken aan een bepaalde koi die ik nog altijd in mijn hart heb ingesloten, namelijk Domino.

De mensen die Interkoi al langer kennen, kennen ook vermoedelijk het verhaal van Domino, en anders vul het woord domino maar in, onderaan de zoekfunctie van het nieuws en je kunt er nog veel van lezen in de bibliotheek. HIer in ieder geval nog een filmpje van Domino, de mannelijke koi van Momotaro.

Deze sanke echter is van Sakai FF uit de bloedlijn van Hiryu. Ik weet dat Hiryu veel goede koi heeft voortgebracht, maar ik kan echter niets vinden over deze oyakoi. Ze meet nu 80 cm en heeft niet echt de kans gekregen om verder te ontwikkelen.

Hier gaan we nu echter aan werken, op de manier zoals ik graag met koi werk, en wat al bijzonder goede resultaten heeft opgeleverd. Ik weet dat er mensen zijn die nu weer een bedenkelijke frons trekken, want ze zullen zeggen daar is ie weer…

Maar zeg nu zelf, heb ik door de jaren al geen prachtige resultaten laten zien van evoluties van koi bij klanten ? Eigenlijk moest ik alles eens op een rijtje zetten en de uitschieters bijhouden, je zou versteld staan van de resultaten. Een goed idee misschien om een nieuw onderdeel op te starten op de website….

Deze sanke die ik in gedachten de naam Domino II of Domina ga geven, is naar een plaats gegaan, die ik even geheim ga houden, ondanks het feit dat er mensen zijn die deze plaats wel kennen, en we gaan onze uiterste best doen, om hier nog een 2-tal jaren aan te werken.

Mooi is ze nog altijd, maar ze heeft wat van haar glans verloren. Er moet gewerkt worden aan de body, maar dat zie ik niet als een probleem, dat komt zeker en vast goed. Het meeste werk zal in het opwaarderen van het hi komen te zitten, en daarom heeft ze algen nodig. Zoals je kan zien op het einde van het filmpje zal ze hier ook geen gebrek aan hebben.

Over het patroon wil ik eigenlijk niet veel woorden kwijt, want over patroon kan men niet oordelen. Het is in ieder geval een sandan sanke met het sumi op de juiste plaatsen. Het grote witte vlak tussen het eerste en het tweede patroon zal bij het aanmaken van de body nog indrukwekkender worden. Ze vertoont geen tekenen van secundair hi of ongewenst sashi, en de vinnen zijn spectaculair…wat wil je nog meer…

Het shiroji is nog altijd in topconditie, en zal enkel verbeteren naargelang het hi opgewaardeerd wordt. Zogauw het hi terug in orde is zal het shiroji automatisch nog harder schitteren. De grote vraag is of ze nog een 5-8 tal centimeters extra kan maken. Ik geloof van wel, en met de liefde en de verzorging die ze nu zal krijgen, zullen de omstandigheden optimaal zijn.

Ik zou deze samen met de nieuwe eigenaar terug in topconditie willen krijgen, en deze opnieuw willen laten zien binnen 1 of 2 jaar. Qua karakter is het een koi die zich in het begin wat terugtrekt en op de achtergrond blijft. Het duurt een week of 2 vooraleer ze zich beter laat zien en stilaan haar korreltjes mee zal pakken. Dan pas begint ze te stralen.

Een dijk van een koi bij een dijk van een klant, als dat geen gouden combinatie is…

Belangrijke informatie

Morgen zullen de tancho gepresenteert worden. Wie er bij wil zijn zou rond 12.00 uur aanwezig moeten zijn. De aanwezigen mogen de tancho indelen naar kwaliteit. De beste tancho die verkozen wordt, zal meegaan naar de Belgische koishow, zodat iedereen kan zien wat men kan winnen tijdens de grote tancho wedstrijd.

Wie interesse heeft om een tancho te kopen, moet zich morgen maar melden en van de gelegenheid gebruik maken. Ik zal ook de barbecue voorverwarmen, want ik zal voor de aanwezigen een hamburger klaarmaken.

Ik zal zondag open zijn van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Een nieuwe uitdaging: afbeelding 1
Een nieuwe uitdaging: afbeelding 2
Een nieuwe uitdaging: afbeelding 3
Een nieuwe uitdaging: afbeelding 4
Een nieuwe uitdaging: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240