Een onverwachte opkomst

Een onverwachte opkomst

Was het zaterdag bijzonder druk, dan was er gisteren ook weer een boel volk van de partij, en dat maakt het gezellig.

Dat blijkt uit het feit dat ik niet om 12.00 uur kon sluiten maar pas om 14.00 uur de deuren dicht kon doen. Voor mij niet gelaten, want gezelligheid kent geen troef.

Bovendien hebben we een prachtig assortiment koi gebowld die ik al een hele tijd niet meer gezien had, en mooie koi om te zien is altijd de moeite.

Maar eerst kwam Bart nog even naar een koi kijken, een showa, die nog overbleef van het begin van het jaar. Best een leuke showa, maar helaas kon ik deze niet verkopen, omdat hij geen gezond zwemgedrag vertoonde.

Het was moeilijk te zien, maar als koi wat hard met de staart slaan om te zwemmen en teveel moeite moeten doen om vooruit te komen, dan is er gewoonlijk een probleem met de zwemblaas. Er zit water in de zwemblaas waardoor ze niet goed hun zwemgedrag kunnen regelen om te stijgen of te dalen. Het was nog niet goed zichtbaar, maar niet verstandig om deze showa te verkopen, het gaat voor de kopers tenslotte over veel geld.

Gelukkig had Bart ook nog een andere koi gespot, en die voldeed aan alle voorwaarden. De sandan kohaku van Sakai werd genomineerd en zal de bewoners van de vijver van Bart vervolledigen.

Tegelijkertijd had ik nog enkele koi gebowld waarvan ik dacht dat ze geschikt zouden zijn en in het prijskaartje zouden passen. Opmerkelijk vond ik de evolutie van de donker geworden showa van Momotaro waar ik maar geen klant voor kan vinden.

Vergelijk hier even met het filmpje van bij aankoop en je ziet hoe sumi kan ontwikkelen. Of je deze nu graag ziet of niet is buiten kwestie, maar een goede leerschool om sumi te leren inschatten.

Ik zie dat de koi 895 euro staat geprijsd, en vermits ik graag nog een aantal koi wil verkopen, zal ik een korting geven van 100 euro of een bon van 150 euro voor de aankoop van Probites voer deze week. Misschien kan ik toch wel iemand warm krijgen om deze, ondertussen mooi geworden showa, aan de man te brengen.

Trouwens de kohaku van Taniguchi en de kleine showa van Sekiguchi zijn beide de moeite waard om te bekijken en eventueel aan te kopen. Ik wil deze dan ook een korting geven zoals hierboven omschreven deze week. Doe er je ding mee, maar ik zou blij zijn om een goede vijver te vinden voor dit soort koi, die zeker niet slecht zijn.

Dan kwamen de grote kanonnen aan de beurt, en ik moet zeggen dat ik telkens moet slikken als ik de ontwikkeling van deze mannelijke reuzen van Momotaro mag aanschouwen....impressionant is het juiste woord.

Mijn absolute lieveling. Wat een uitstraling, wat een massa, wat een frame om de body te dragen. Ik ga hier niet in discussie over de koi, maar hier wordt je stil van als je dit mannelijke monster in de bowl ziet evolueren. Nu 66 cm en 27 maanden oud. Wat zou ik deze graag over de 80 cm brengen met behoud van de body…het is om er stil van te worden.

Als je nu goed kijkt naar deze koi, en je bekijkt de koi bij aankomst, dan worden er wetten gebroken die niet zouden gebroken zouden mogen worden. Bij aankomst werd deze verguisd omdat er een hoge backbone een mindere groei voorspelde. Misschien niet goed te zien op het filmpje bij aankoop, maar ik kan je garanderen dat de backbone volledig is verdwenen en in de body is opgegaan, terwijl deze Brutus zomaar eventjes 7 cm is gegroeid sinds zijn aankomst.

Nog een sanke die positief evolueert is de sanke die door Daisuke genomineerd werd als één van zijn favorieten en die hij als één van de betere vooruitschoof.

Tenslotte werd me nog even gevraagd om enkele verfijnde koi te bowlen, en dan kom je zonder problemen bij deze prachtige showa, een juweeltje waar je alleen maar met plezier naar kan kijken. Ik probeerde een waardebepaling los te krijgen, maar het lukte me niet. Hij stond trouwens geen 2250 euro geprijsd, maar 2500 euro. Ik ben blij dat niemand toehapte, want dan zou ik geld verloren zijn.

Een verfijnde kohaku werd goed gesmaakt, en zeg nu zelf, wat kan je aan deze kohaku afkeuren. Prachtig beest, zonder meer….

Als klap op de vuurpijl werd deze sanke opgehaald, die ik omschrijf als een potentiële Grand Champion.

Dat is brutaal en misschien moeilijk te verwezenlijken, maar met goede opvolging, een goede vijver en verstandig vijveren, dicht ik deze sanke toe als een sanke die alles heeft om uit te groeien tot een volwaardige jumbo met GC eigenschappen. Hou haar in de gaten !!!

Je weet dat ik iedere koi tot in den treure kan volgen vanaf bijna geboorte tot de koi die het geworden zijn, met dank aan mijn uitgebreide bibliotheek. Ik heb ondertussen ontzettend veel updates aangekregen van koi “uit het verleden”. Mooi om te zien, mooi om op te volgen. Je mag je dus verwachten aan een groot aantal updates de volgende weken, met verrassende beelden….

Meer afbeeldingen

Een onverwachte opkomst: afbeelding 1
Een onverwachte opkomst: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052