Een persoonlijk winterverblijf

Een persoonlijk winterverblijf

Een tijdje geleden al, ik denk wel langer dan 6 weken, verhuisden een aantal Taniguchi kohaku naar een privé verblijf.

De vijver was leeg, en ik had de wens om bepaalde vijvers te ontlasten hier in Arendonk, door een deel van de bevolking onder te brengen bij vrienden, die die aanbod gelukkig accepteerden.

Ik tevreden, zij wat interessante kohaku in hun lege vijver, dus iedereen tevreden. Bovendien is de nieuwsgierigheid gewekt om te zien hoe de evolutie verloopt in een vijver waar er veel meer plaats is, zodat je zou denken dat de ontwikkeling ook veel positiever is.

Ik weet uiteraard wel waar de koi naartoe gaan, want ik zet die niet zomaar ergens in de vijver, vergeet het maar. Dat zijn doordachte keuzes die over het algemeen een bijzonder goed resultaat laten zien, daar ben ik van overtuigd.

Het overzetten van de kohaku is dus niet van nu, maar is al een hele tijd geleden gebeurd, alleen had ik er nog geen verslag van gemaakt door de drukke periode en opvolging van gebeurtenissen. De kohaku die vertrokken zijn de volgende:

Kohaku 1603011.

Kohaku 1603033

Kohaku 1603034

Kohaku 1603035

Kohaku 1603036

De eerste kohaku is een kohaku van Ogata uit de Sakai bloedlijn, en zoals vermeld behaalde deze een 2de prijs in Arcen, zoals je nog in dit filmpje kan zien. Ik kocht dit trio samen op de veiling van Ogata in maart dit jaar.

Zelf wou ik deze 3 kohaku eigenlijk niet echt aankopen, maar het was Ben die me wees op de kwaliteit van deze 3 kohaku uit de sakai bloedlijn. Nu is het me niet zeker of deze bij Sakai werden aangekocht of dat deze zijn gekweekt uit ouderdieren van Sakai, maar wat zou het, kijk naar de koi zeg ik altijd en niet naar de kweker.

Interessant om op te volgen is om te zien wat het verschil zou kunnen betekenen in groei en kwaliteit in het voorjaar. Uit deze serie heb ik er namelijk nog een aantal bij mij zitten, en het is mooi om begin volgend jaar een vergelijking te kunnen maken.

Zijn de koi beter af in een omgeving waar veel meer rust is, veel meer ruimte en uiteraard waar men meer tijd heeft voor de koi, of is er geen verschil merkbaar met de koi die nog steeds hier zitten en die minder ruimte ter beschikking hebben en uiteraard meer stress kennen.

Persoonlijk vind ik deze selectie bijzonder hoogwaardig, maar ze moeten nog altijd goed ontwikkelen om zich waar te maken. Als je dan nog bedenkt dat ze op een plaats verblijven waar de Grand Champion van Arcen dit jaar is grootgebracht, dan hoef ik er geen tekening bij te maken. Een betere omgeving kunnen ze zich niet veroorloven.

Interessant om op te volgen !

Meer afbeeldingen

Een persoonlijk winterverblijf: afbeelding 1
Een persoonlijk winterverblijf: afbeelding 2
Een persoonlijk winterverblijf: afbeelding 3
Een persoonlijk winterverblijf: afbeelding 4
Een persoonlijk winterverblijf: afbeelding 5
Een persoonlijk winterverblijf: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137