Een prognose maken qua lengte

Een prognose maken qua lengte

Lengte doet er wel degelijk toe, soms meer dan kwaliteit. Ik heb dus geprobeerd een prognose te maken van de mogelijke lengtegroei van de tosai.

Misschien ben ik er wel helemaal naast, maar de logico van de berekeningen zal ik je proberen uit te leggen. Het is slechts een test om te zien of mijn schatting, gebaseerd op gegevens, enige betrouwbaarheid geeft...

Wat heb ik gedaan !

Ik heb de lengte van iedere koi genoteerd van het moment dat ik ze gekocht heb. Dit staat netjes op de certificaten vermeld, dus dat was makkelijk.

Van de week heb ik opnieuw een aantal koi gemeten, en ik heb het aantal dagen geteld sinds ze bij de veiling zijn gemeten. Het verschil in lengte heb ik gedeeld in het aantal dagen, zo kom ik op een lengtegroei per dag.

Dan heb ik een datum vooropgesteld, namelijk 31 oktober, en dan zal ik de koi terug opmeten. Als ik het aantal dagen tel tussen de laatste meting en dit vermenigvuldig met de lengtegroei per dag, dan kom ik tot een bepaalde lengte die ze zouden kunnen maken.

Wel heb ik een extra lengtegroei in de 2de periode geteld van 5% omdat de koi niet meer onderhevig zijn aan aanpassingsproblemen door het transport en de quarantaine, en ook omdat de temperatuur stukken beter is dan voorheen. (nattevingerwerk)

Om het geheel nog wat interessanter te maken, heb ik ook een aantal koi genomen die reeds naar klanten zijn gegaan, om eventueel een verschil in groei te zien tussen koi die hier verblijven of koi die naar klanten toe zijn gegaan.

Normaal zou ik zeggen dat de tosai die bij mij zitten minder snel zullen groeien, vermits ze toch regelmatig gestoord worden om te bowlen en om aan klanten te laten zien.

Dit zou deugdzame informatie kunnen zijn, en tevens bewijzen dat koi die in hun normale omgeving terechtkomen, zeg maar "hun thuis", zich beter ontwikkelen dan bij mij. Dit is nuttige informatie !

Op de bijgevoegde foto’s kan je de resultaten en de prognose zien. Als er iets niet duidelijk is dan hoor ik het wel. Indien er nog mensen zijn die mee willen doen aan dit mini onderzoekje die koi gekocht hebben uit deze lichting veilingkoi, gelieve me dan de nodige informatie door te sturen (lengte + code koi + datum van meting). Ik zal ze in het onderzoek graag opnemen !

Nog even afsluiten over de test met het lernex pro voer

Ondanks het feit dat ze het in het begin niet graag wilden eten, hebben ze het toch 14 dagen tot hun beschikking gehad, en door de skimmer af te sluiten hebben ze het toch opgegeten. Op de bijsluiter staat dat ze het voer binnen 5 minuten op moeten eten en als dat niet het geval is verwijderen, maar dat is een raad die aarde nog hemel raakt, want dan eten ze niets.

Ik heb gisteren van 2 koi afstrijkjes gemaakt, namelijk van deze 2 fantastische Ueno koi, nu respectievelijk 39 en 41 cm, en ik heb geen enkel wormpje of iets anders meer gevonden.

Heb ik iets aan deze test ? Dat moet je zelf beoordelen, ik geef enkel informatie vrij, doe er je ding mee !

Toen ik de 2 tosai gisteren heb gemeten had ik ook nog even zin om de doitsu karashi te meten, want die vind ik fantastisch...ja hoor, een doitsu karashi kan ik echt appreciëren en ik heb de neiging om er nog een tiental bij te kopen tegen einde jaar.

Als eerste bij het eten, altijd goedgemutst, en toch actief aanwezig is deze schat van een koi die ondertussen 66 cm is gemeten !

Geef deze doitsu de kans om in een goede vijver te zwemmen en je weet niet wat je binnen enkele jaren ziet ! Laat haar niet in mijn vijvers verblijven, want dat vind ik zonde van de koi !

Meer afbeeldingen

Een prognose maken qua lengte: afbeelding 1
Een prognose maken qua lengte: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137