Een sanke uit de oude doos

Een sanke uit de oude doos

Zaterdag kreeg ik onverwachts een filmpje en een foto binnen van een sanke uit de oude doos, ditmaal uit de bloedlijn Shining Rose van Sakai FF. 

Ze is ondertussen 131 maanden, zoals je kan zien op de pancarte. Wonderlijk dat ze nog in je geheugen gegrift staat, maar dat is geen alleenstaand geval. Ik herkende ze onmiddellijk en was blij om nog eens een update te krijgen van deze sanke die zoals je zult zien absoluut niet achteruit is gegaan.

Dit filmpje is nog van 2012, en de vraag die je je nu stelt natuurlijk is, wat gebeurde er met het sumi ! Eén van de voornaamste doelen is natuurlijk het opdikken van het sumi dat niet weelderig aanwezig is in het filmpje, maar wel zichtbaar.

Wel, dit ga je dadelijk zien in dit filmpje Het enige wat je kan zeggen is dat het sumi bijzonder sterk is geworden. De kata sumi zou nog iets uitgesprokener kunnen zijn, maar dat is zoals altijd muggeziften eerste klas.

Wat overduidelijk is in mijn ogen is het tejime of de streepjes in de borstvinnen. Was het in 2012 nog niet zichtbaar, nu kan je er niet naast kijken en geeft de sanke een bijzondere sterkt uitstraling. Pure klasse. Ze is ondertussen rond de 85 cm en volgens mij kan je ze overal inzetten op eender welke koishow. 

Ik vind het perfect zoals het nu is, en als je op je 12de jaar deze uitstraling kan tonen met het beni dat er als gelei (confituur) op een boterham is gesmeerd, dan moet je niet gaan muggeziften, dat wordt al genoeg gedaan ! Ze ziet er fantastisch en spectaculair uit, en ik ben trots om dit soort koi aangekocht en verkocht te hebben.

Voor de goede informatie, deze sanke heb ik indertijd nog aangekocht via Joachim van t'Viske, want in die tijd was het moeilijker om goede sanke van Sakai aan te kopen, dus  deden we dit met een omweg. Ondertussen is er veel veranderd in koiland.

---------------------------------------------------------------------------

Nog even meedelen dat de planning om de koi op te gaan halen die aangeboden worden via ""de nieuwste koiaanwinsten",  gepland is voor donderdag of vrijdag. Indien je nog gebruik wil maken van dit toch wel bijzonder interessant aanbod, twijfel dan niet te lang, en contacteer me nog even vooraf. 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Ivo

555


Kristof_d

555


rik

555


Dick

555


Johan

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml