Bemind, bewonderd, maar nog een vraagteken

Bemind, bewonderd, maar nog een vraagteken

Als er één koi is die al ettelijke keren verkocht is, bewonderd en bewierookt, dan is het de ginrin karashigoi van Momotaro die in al zijn glorie ondertussen toch 78-79 cm is geworden.

Of er definitief een verkoop zal plaatsvinden zal ik vandaag weten. Zijn probleem is dat zijn bouw niet beantwoord aan de normen die gesteld worden. Zijn karkas is enorm, en de meesten zijn rokers, want die houden van de sigaarvorm....dat heeft ie dus niet. 

Ik kan de koi niet veranderen, alleen maar bewonderen, want dat is hetgeen ik tenvolle doe. Zijn fukurin is overmatig aanwezig en zijn ginrin schubben vertellen de waarheid: ik ben een zwemmende diamant, niet meer niet minder, en ik weet dat ik te boek sta om mee te gaan naar de show in Merelbeke.

De opmerking van de geïnteresseerde kopers was dat de koi geen 78-79 cm leek ! Een rare opmerking die ik moest counteren, en dat deed ik door een andere koi van dezelfde lengte ernaast te zetten.

ginrin karashigoiDat werd de onfortuinlijke sanke van Momotaro die nog gedoemd is om hier te blijven rondzwemmen. Dezelfde lengte, dezelfde ouderdom, en ik denk dat je begrijpt wat het verschil in grootte vertegenwoordigt. Wat er ook van zij, koi kan je niet veranderen, ze zijn zoals ze gebekt zijn en als het goed is hoor ik vandaag of de ginrin een thuis gevonden heeft of niet.

Het blijft in ieder geval een spektakel om te bewonderen, zo denk ik erover, en de rest kan me worst wezen. Wist je trouwens dat deze als ginrin karashi als tosai in het land is gekomen en dus aan zelf ontwikkeling heeft gedaan...nog een surplus in mijn ogen, want de groei ontwikkelen zoals in Japan zullen wij bijna nooit kunnen.

We veronderstellen dan ook dat een groei van 10 cm nog altijd in de mogelijkheden en genen zit. 

-----------------------------------

Na de middag hebben we een selectie gemaakt van de overblijvende mango, en werden de niet goede mango naar buiten gebracht om in de buitenvijvers verder te zwemmen.

Ik moest een binnenvijver apart vrij hebben om de koi op te gaan halen die in het koiaanbod worden aangeboden. Dit zal vermoedelijk donderdag of vrijdag gebeuren. Dus wie nog graag een geweldige aankoop wil doen moet zich haasten.

De reden dat we deze mango hebben buitengezet heeft als doel om deze nog een kans te geven. Ik leg het even uit. Van de 280 mango, die nog bijzonder klein waren bij aankomst (8-10 cm)  is het een vrij veel voorkomend euvel dat ze openstaande kieuwen hebben.

Het is niet fraai, maar het is niet levensbedreigend, het is een soort misvorming die er niet hoort te zijn. Ik laat je een filmpje zien van deze mango, het zijn er 29 die niet aan de normen voldoen en dus eigenlijk moeten ge-euthanaseerd worden.

Nu wil ik ze nog een maandje de kans geven om door mensen aangekocht te worden. Voor menigeen stoort het misschien niet, voor anderen natuurlijk wel. Iedereen is vrij om deze te komen uitkiezen voor 50 tot 75 euro per stuk. Bij aankoop van 2 stuks krijg je nog extra 5% korting. Bij aankoop van 3 of meer krijg je nog 10% korting. 

Buiten dit mankement zien ze er bijzonder gaaf uit, mooi huidje en groeien als kool. Ze zijn momenteel om en bij de 30 cm. We ze dus nog een kans wil geven moet zich melden. Zoniet moet ik ze helaas euthanaseren. Dus potentiële liefhebbers van eenkleurige koi die bijzonder hard groeien, meld je aan. 

Tenslotte op verzoek een filmpje van een bijzonder interessante en mooie showa die in de kijker liep bij een klant die verstand heeft van koi. Deze mail kreeg ik gisteren aan: Hallo Luc, Ik zag gisteren een interessante showa in een filmpje, 2104001, mocht deze einde van het jaar nog aanwezig zijn ben ik geïnteresseerd.

Ik kan geen antwoord geven op het gegeven of deze eind dit jaar nog aanwezig zal zijn, alhoewel ik het betwijfel, want de showa met sanke-achtige uitstraling werd reeds door menigeen opgemerkt, maar  nog niet verkocht.

Groot zal ze niet worden, maar schoonheid en grootte is een combinatie die veel financiële problemen met zich meebrengt. Deze heeft echter schoonheid in pacht en bij een goede ontwikkeling zal ze sowieso 70-75 cm worden zonder al te veel problemen.

Dus besloten we ze nog even te laten zien in de bowl, en zeg nu zelf, kan je ze nog mooier maken ? Ze heeft bijna alles wat een moderne showa moet hebben. Configureer ze zelf maar naar de toekomst, ik heb het al lang gezien. 

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur, diegenen die me niet kunnen missen zijn welkom. 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml