Een stapje hoger

Een stapje hoger

We zijn nog niet aan de echte jumbo tosai begonnen, dat zal de volgende weken wel gebeuren, maar daar gaan we niet op wachten. Dat zijn gewoonlijk onbetaalbare tosai die op dit ogenblik geen echte commerciële waarde hebben voor de meesten.

Daarom was ik nu gefocussed op de aanbiedingen van deze veiling die nog min of meer betaalbaar was. Uiteraard heb ik er mijn voorkeuren uitgepikt, iets wat ik trouwens altijd doe, en zoals je kan zien zijn er meerdere maruten toppers bij, en ik heb nu eenmaal een zwak voor maruten, altijd gehad.

Bij een veiling zoals deze is het de kunst om er die koi uit te pikken die nog menselijk betaalbaar zijn, want het zijn investeringen die kunnen tellen. Je weet vooraf niet, en zeker in deze tijd, of je de koi zou kunnen verkopen of niet. Het zijn onzekere tijden, daarom is het uitzoeken een sinecure die niet over één dag ijs gaan.

Gewoonlijk maak ik een selectie uit een aantal koi, ook waarvan ik weet dat ik die nooit zal kunnen kopen.wegens te duur, maar je weet nooit.  Dan is het een kwestie van geluk als je geen zware tegenstrever treft, en je moet vrij snel besiissen om te kopen of niet.

Johan van Interkoi Nederland schoot 2 keer raak met 2 volbloed tosai, en ik legde beslag op 6 stuks, waarvan ik weet dat ze bijzonder goed zijn. Deze tosai aankopen is een investering in de toekomst en kunnen in prijncipe geen slechte investering zijn.

Het zijn allemaal kohaku, maar zeg nu zelf, wordt je niet gecharmeerd van dit wit rode beeld van prachtkoi ? Ik in ieder geval wel en we roepen het spreekwoord nog even op het matje: we beginnen met kohaku en we eindigen met kohaku....wie weet ! De mama's heb ik in de voorbeeld foto gezet...indrukwekkend nietwaar !

Nu moet ik toegeven dat ik graag nog wat ander materiaal erbij zou willen nemen, vooral goede sanke, maar dan moet ik wachten op de veiling van Sakai, en dat geeft nog een groter probleem. Die zijn prijstechnisch helemaal niet aan te kopen op dit ogenblik.

Ik heb zojuist ook de prijzen berekend van de nieuwe aankopen en die zal ik dadelijk gaan toevoegen, zodat je een eventuele keuze kan maken. Let wel dit zijn de jumbo tosai die in goede omstandigheden en mits goede begeleiding zonder problemen naar de 55-60 cm kunnen toegroeien einde dit seizoen. Het zou bijzonder interessant zijn mocht ik een soort growout organiseren om de de resultaten te kunnen zien, maar ik weet niet of er hiervoor interesse zou zijn.

showa van Sakai FFOndertussen is de veiling van de kleintjes van start gegaan deze morgen. Ook hier zouden er klanten voor moeten zijn, want er zitten interessante tosai tussen. Ik zelf  heb een zwak voor de Sakai showa, eigenlijk een nieuwe kweek van Sakai uit de fantastische oyakoi Dragon ball, waarvan ik hier nog een foto toevoeg.

Ik kan alleen maar verwijzen naar de resultaten van vorig jaar. Ik heb er nog 2 van deze serie over en ik kijk er iedere dag  nog met plezier naar. Ik zet even de 2 overgebleven showa op een rijtje zodat je het zelf kan zien.

Nog een filmpje van toen ze vorig jaar aankwamen

Showa van Sakai FF - 40 cm

Showa van Sakai FF - 37 cm

Deze showa hebben geen speciale behandeling gekregen om te groeien, dus een normale opgroei, waar ik tegenwoordig voorstander van ben. Ik begin het opgroei momentum achterhaalt te vinden, alhoewel ik moet toegeven dat ik het vroeger zelf gepromoot heb. Ik ben er echter meer en meer van overtuigd dat een gewone opgroei zeker zijn voordelen heeft als je het bekijkt uit gezondheids perspectief. 

De showa die ik nu heb aangekocht zijn wat meer kindai-achtig als ik het zo moet zeggen, dus minder sumi of minder zwart. "Kindai" betekent niet meer of minder dan "modern", letterlijk vertaald.  Dat er sumi bijkomt is een zekerheid die vaststaat. 

Wil je meedoen aan de veiling, registreer je dan en wacht op mijn goedkeuring, want ik wil eerst alle gegevens nazien. Zo gauw je de toestemming hebt ontvangen kan je aan de veiling deelnemen. Ga naar:

auction.interkoi.eu

 

Meer afbeeldingen

Een stapje hoger: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

23 reacties

Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Eric

555

Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml