Maruten Godan Kohaku

Maruten Godan Kohaku

Wat is er mooier dan een maruten godan kohaku. Ik kan er niet genoeg van krijgen, ze blijven een uitzonderlijk juweel om naar te kijken, ook al is het een man. Maar mannen zijn niet meer de langgerekte palingen van vroeger, integendeel, ze worden op dezelfde hoogte gezet als vrouwen, en bovendien met minder last in de vijver.

Kleinere vijvers zeg maar tot 20 kuub kan je beter met mannelijke koi uitrusten. Alleen moet je keuze dan vallen op mannen die de vergelijking met vrouwelijke koi kunnen doorstaan, en dit is er zeker eentje van. Prijstechnisch doen ze ook niet onder voor vrouwelijke koi tegenwoordig, dat kan je aan de biedingen zien. 

Vooral Momotaro is sterk geworden met mannelijke koi, en ik kan dat aantonen, want ik heb genoeg mannelijke koi die ik zonder problemen als vrouwelijke koi zou kunnen presenteren. Maar laten we het fair houden en als de koi mannelijk worden gesext, dan zijn het mannen...

Er worden momenteel ook veel tosai voor 70% of 80% vrouwelijk gesext. Met andere woorden, het zijn nog geen mannelijke koi. Toch blijft het een sinecure om een koi te sexen. Het beste is om de koi te scannen om het geslacht te bepalen, maar dat is natuurlijk een werkje van lange en kostelijke adem.

Waarom die discussie over man of vrouw ? De meeste vooroordelen kan ik begrijpen. Jaren geleden was de situatie anders en vrouwelijke koi waren veel moeilijker aan te  kopen omdat ze vele malen duurder waren. Daarom vermoed ik ook dat Momotaro zijn kweekprogramma zo heeft ingezet dat de mannen dezelfde body krijgen als de vrouwen, en volgens mij is dit grotendeels gelukt.

Maar het is altijd moeilijk om oude uitspraken te bannen uit het dagelijks leven. Mensen blijven geïndoctrineerd met de vooroordelen, let maar op de uitspraken over doitsu of over ginrin. Het eerste wat beginnende koiliefhebbers zeggen is het ingepeperde "ik hou niet van doitsu....ik hou niet van ginrin." Het lijkt of ze geen serieuze koiliefhebbers zijn als ze dit wel graag zien. En terecht onterecht in mijn ogen, want een mooie doitsu of ginrin kan bloedmooi zijn, net zoals er mooie en minder mooie geschubte koi zijn.

Maar laten we de evolutie hun gang gaan en de zaken niet proberen te forceren. Ik hou van goede mannelijke koi, ik hou van ginrin en ik hou van doitsu, en ik hou van iedere koi die mooi is. Daarom dat ik probeer geen lelijke koi aan te kopen, want dan moet ik er zelf naar kijken, en dat is iets wat ik niet wil. Deze kohaku zal ik zeker kunnen pruimen en nog lang plezier van hebben, tenminste als hij niet verkocht wordt.

showa momotaroIn mijn nieuwsitem van gisteren had ik het over de 42-serie, en promt kreeg ik een antwoord van één van mijn klanten die trots nog een foto liet zien van zijn showa uit deze serie van 2008. Zoals je op de foto kan zien ziet hij of zij er nog beregoed uit na 15 jaar. Toch fijn dat je dit nog kan laten zien !

Naast de aankoop van vandaag wil ik ook nog even de nieuwe veiling vissen promoten indien mogelijk. Ik heb er 17 koi opgezet, waarvan een aantal tosai, en een aantal minder bekende koi die ik graag zou verkopen. Er zijn er bij die beginnen van 10 euro of 50 euro, een teken dat ik ze graag wil verkopen.

Het zijn de koi die ik van Johan heb overgenomen omdat hij plaats moest maken voor zijn nieuwe aankopen, en die ik in de winter heb bijgehouden. Het zijn zeker geen onaardige koi, maar het zijn  niet dadelijk koi die in de Interkoi stal thuishoren. En dat is niet oneerbiedig bedoelt hoor ! Ik denk dat ik er ook gewone vijverliefhebbers misschien wel een plezier mee kan doen. 

De tosai van Sakai FF en Momotaro is een ander verhaal. Die zijn zeker de moeite om op te bieden. Het zijn stuk voor stuk interessante tosai die beginnen aan een minimale prijs. Wordt er niet op geboden, dan maak ik verlies, wordt er wel op geboden, dan hoop ik dat het meer is dan 1 keer bieden. Ze zitten nu buiten op 15° en zijn een plezier om naar te kijken. Ze mogen trouwens blijven tot 31 mei, indien je dit graag hebt.

Nog even erbij vermelden dat je je eerst moet registreren op de website. Na controle door mij of alles goed is ingevuld, krijg je de goedkeuring of je mee kan bieden. Het is mogelijk dat de website vertraagt indien er veel mensen zijn die meedoen met de veiling site, maar dat zijn dingen die nog moeten uitgezocht worden.

Registreer je dus op de veiling website en tracht iets te pakken te krijgen indien je dit wenst. 

 

Meer afbeeldingen

Maruten Godan Kohaku: afbeelding 1
Maruten Godan Kohaku: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

interkoi

555

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml