Prachtige score van Interkoi Nederland

Prachtige score van Interkoi Nederland

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen tijd heb gehad om de veiling van Momotaro te volgen. Ik heb momenteel voldoende materiaal aangekocht om het jaar door te komen en mijn interesse was niet echt gewekt, ook niet omdat er weinig enthousiasme was onder de koikichi, en om zelf in te kopen om misschien niet te kunnen verkopen is ook niet de kunst.

Maar Johan liet zich niet doen, en scoorde een geweldig mooie jumbo kohaku van maar eventjes 34 cm. Heerlijke koi zo te zien, en ik moet eerlijk toegeven dat ik het een geweldig mooie aanwinst vind.

De moeder is de befaamde Mako Kohaku van 102 cm en dat spreekt boekdelen natuurlijk. Persoonlijk vind ik dat hij hem te goedkoop aanbied, namelijk 875 euro, en ik raad iedereen aan die een goede tosai kohaku zoekt, zeker deze kans niet voorbij moet laten gaan. Het filmpje kan je hier bekijken !

Vandaag zijn we aanbeland vanaf nummerke 133 van de veiling, en voorwaar hier zitten zeker nog interessante tosai tussen. Vandaag heb ik ook iets meer tijd om het op te volgen, dus mensen die interesse hebben om een tosai van Momotaro aan te kopen, contacteer me. 

Zoals je ook opmerkt, begint de maatvoering van jumbo tosai al serieus toe te nemen met de meesten tussen de 30 en 35 cm met enkele uitschieters. We naderen de eindfase van de jumbo voorstellingen, die vermoedelijk zullen eindigen in mei veronderstel ik, en dan zullen er tosai van boven de 40 cm geen desillusie zijn.

Wat een verschil met 20 jaar geleden toen we spraken van jumbo tosai van 28 cm op 9 maanden, wat toendertijd de norm was. Ik herinner me nog goed de 42 serie, voor de meesten van jullie al niet meer bekend, maar dat was toen een grandioze opzet.

De 42 serie kon ik toen gratis een seizoen in Japan laten en de mensen konden deze dan aankopen tegen een betrekkelijk aanvaardbare prijs, ik dacht iets van rond de 1250 euro. Ik heb hier nog een filmpje gevonden anno 2009. Ik weet dat er nog koi van in  leven zijn, ondanks het feit dat het al zo lang is geleden. 

Het waren ontdekkende tijden die helaas voorbij zijn. Het is nu andere koek, en dat de tijden zo verandert zijn op deze korte periode is onvoorstelbaar, maar we moeten mee met onze tijd, niets aan te doen. Graag of niet graag komt hier niet ter sprake.

Ondertussen heb ik de volgende veiling geactiveerd. Het zijn voornamelijk de kleintjes die nu aan de beurt komen, met vooral Sakai en Momotaro tosai van goede kwaliteit. Ze zwemmen allemaal nu op 15° en mogen nog enkele weken blijven zitten.

Ik heb er niet te veel in het aanbod gezet, een tiental momenteel en ik moet er vandaag nog 2 of 3 filmen die ik erbij wil zetten. Er zitten goede tosai tussen die vanaf 50 euro beginnen, dus echt iets voor de zoekende koikichi naar betaalbare koi, alhoewel ik natuurlijk hoop dat er veel meer op geboden wordt. Wie mee wil doen in de zoektocht naar goede tosai:

https://auction.interkoi.eu

Registreer je.
Vul alles netjes in en wacht op mijn bevestiging van goedkeuring.

De veiling zal starten op vrijdag morgen 5 uur en duurt tot maandagavond met een einde te beginnen van 19.00 uur. Je kan de koi nu al wel bekijken via bovenstaande link. Dit zijn allemaal koi die op de veiling werden aangekocht. 

Er werd me vandaag wel een prachtige showa aangeboden waar ik in normale omstandigheden niet aan zou kunnen weerstaan, maar de tijd is er momenteel niet rijp voor. Deze showa is 68 cm yonsai. Maar wie weet, wie interesse zou hebben mag me altijd contacteren voor een prijsopgave.

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johnny vd heijkant

555


Johan

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml