Een unieke kans in je leven

Een unieke kans in je leven

Er is weer volop leven in de brouwerij. Het is toch een kunst om een gans jaar het vuur in de pan te laten, maar animo moet er zijn.

De komst van de vele jumbo heeft weer veel losgemaakt, en ik ben blij dat er zoveel positieve reacties binnenkomen, de bozemannetjes daargelaten.

Nu ben ik zelf echt wel te spreken over deze koi, want anders had ik het niet gedaan. Regelmatig help ik goede klanten om koi toch nog te verkopen, maar dan rechtstreeks van hun thuis uit, en breng ik de koi niet naar Arendonk, wat altijd een moeilijk gegeven is.

Ik beschouw het min of meer als mijn plicht om mensen die goed en correct tegenover mij zijn geweest ook correct te behandelen. Ik ben dan ook heel blij dat 80% van mijn taak volbracht is door deze collectie een nieuw en goed onderkomen te bezorgen.

Het was een hectische week voor de koi, want na hun zorgeloze leven werden ze deze week iets te dikwijls gebowld en bekeken. Ondertussen zijn er al enkele huiswaarts, en verschillende vertrekken zelfs naar het buitenland.

Nog een paar te gaan, maar niet zonder afscheid te hebben genomen van deze pracht yamabuki van 76 cm. Deze vertrekt richting Brussel…hopelijk zonder de ergerlijke files...

Een koi waar ik een zwak voor heb in deze selectie is deze nidan kohaku. Wat een bullebak, wat een body en wat een krachtpatser, ik kan het niet anders uitleggen.

Het is geen showkoi, maar dat interesseert me niet. Dit is een blikvanger eerste klas. Met haar 76 cm en een body van een echte jumbo is deze 4-jarige kohaku de moeite om in je vijver te zien dartelen. Ik heb ook nog een filmpje gevonden bij aankoop

Ik geniet er op dit ogenblik iedere dag van, en iedere dag sta ik eventjes stil om haar te bekijken en door het water te zien glijden. Dat is wat veel koikichi willen, dat is wat men probeert te bereiken qua body, maar wat zo goed als onmogelijk is.

Een bijna 100% zekerheid dat deze naar of over de 90 cm zal gaan en opvallen zal ze zeker en vast. Ik herinner me nog als de dag van vandaag wanneer ik haar aankocht. Ze lijkt plomp maar dat is ze niet. Ik zal er in ieder geval voor zorgen dat ze iets meer moet werken in mijn vijver zodat ze haar gespierde lijf zal verbeteren. Geen showkoi maar wat zou het….er is maar 1 GC en duizenden niet GC...

Tenslotte een dubieuze showa dat ons het voordeel van de twijfel geeft. Ze brengt wat gevoelens bij ons los die een bepaald ideaalbeeld in ons hoofd toveren, alleen moet ze nog bewijzen of ze het kan waarmaken. Het is dus een showa met vraagtekens.

Het hi is wat gebroken, het sumi is nog niet in actie gekomen zoals het moet, de body is veelbelovend, maar het blijft een vraagteken. Mooi om te zien ontwikkelen, en als je van het negatieve een positieve noot kunt maken, dan is het puur genieten natuurlijk.

Ik heb er eventjes een purachina ofwel platinum ogon bijgezet van 74 cm. Ik beschouw dit als een vrouwenkoi of een koi die vrouwen dikwijls op prijs stellen. Zuiver tot op de graad…

Tenslotte ga ik de laatste van de Mohikanen aanbieden met een neerwaartse spiraal. Met andere woorden, een mogelijkheid tot bieden tot wanneer de klok wordt stilgezet.

Ze vertrekt van haar oorspronkelijke vraagprijs, en iedere dag gaat de prijs met 50 euro naar beneden tot op een bepaald punt waar ik de stop heb gezet en het niet meer mogelijk is deze koi aan de vermelde prijs te kopen.

Ze staat te koop onder de kop countdown. Iedere dag gaat er automatisch 50 euro af, en wie op het juiste moment beslist om haar te kopen is de eigenaar aan de prijs van het moment. Wel verdwijnt de aanbieding als er een bodemprijs is bereikt, die ik heb ingesteld.

Het is de laatste karayama van Takigawa. Monsterlijk mooi, monsterlijk van bouw en qua karakter de meest sympathieke koi die je kan wensen. Ze overtreffen zelfs de chagoi….

Laat je niet verrassen, kom eventueel kijken, maar twijfel niet aan haar capaciteiten…ze is niet enkel bloedmooi, maar ook bloedlief…De countdown koi staat onder de nieuwe koi aanwinsten.

BELANGRIJK

Ik ben zondag NIET OPEN. Hou daar aub rekening mee....

Meer afbeeldingen

Een unieke kans in je leven: afbeelding 1
Een unieke kans in je leven: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240