Er zijn zo van die dagen

Er zijn zo van die dagen

Ze komen niet veel voor, maar af en toe, heel af en toe, wordt de dag systematisch gevuld zonder dat je het geprogrammeerd hebt en komt men koi één na één ophalen, je kan het niet beter plannen.

De eerste koi die gisteren naar zijn nieuwe heimat ging was deze sanke van Momotaro, 44 cm en eentje dat plotseling een plotselinge positieve ontwikkeling heeft gemaakt.

Qua groei kreeg ze een enorme scheut, en bovendien zit ze kwalitatief ook goed in elkaar met dankbaar tsubo sumi op een sterk shiroji. Daar zou je nog eens van kunnen verschieten.

Als je dit vergelijkt met het filmpje bij aankoop dan zie je toch wel duidelijk een groot verschil. Het enige probleem was dat Peter zijn voordeel heeft genomen met het biedsysteem dat op dit moment van toepassing is.

En toen ik ze in de bowl zag besefte ik dat ik ze te goedkoop verkocht had…het zijn dingen die kunnen gebeuren.

Wat ik vooral ook belangrijk vind in deze vergelijkende filmpjes is de ontwikkeling van het sumi. Vergelijk beide filmpjes eens en zie hoe een sanke evolueert. Sumi verdwijnt en sumi versterkt, een interessante leerschool.

Toen kwamen de mannen van Urk. Men vertelde me dat mensen uit Urk vermoedelijk stugge mensen zouden zijn. Ik kan je garanderen dat juist het tegenovergestelde waar is. Ik ontmoet niets anders dan toffe en aimabele mensen waar ik een bijzonder goed gevoel bij overhoud.

Ze kwamen niet zomaar uit Urk aangereden, waar je toch 2,5 uur over moet rijden. Ik heb de vrijheid genomen om ze een aantal koi te laten zien die het best bij hen zouden passen. Bovendien even de uitleg gegeven waarom, want dat is ook een belangrijk gegeven.

Luut had pas een grote vijver van 55 kuub gebouwd en dat moet je niet bevolken met kleine koi, althans dat is mijn mening. Een vijver bevolken met een aantal koi die nog toekomst in zich hebben en die verder kunnen ontwikkelen, gekoppeld aan koi die zichzelf blijven en niet meer zullen veranderen is een dankbare combinatie.

Na een groot aantal koi besproken te hebben, werden de koi die niet verkozen werden teruggezet en hield je deze 3 koi over. Een 5-jarige sanke van Momotaro van 70 cm die misschien nog enkele centimeter groeit maar in wezen niet meer zal veranderen, een nisai showa van Momotaro die indrukwekkend sumi heeft en een sanke van Sakai die heel positief was ontwikkeld en nog en hele interessante evolutie kan laten zien.

Ik weet dat er mensen zijn die graag de evolutie zien en daarom zet ik er ook de filmpjes op van toen ik ze aankocht, indien het mogelijk is. Altijd leerzaam:

Deze sanke van Momotaro kocht ik in maart 2015 aan, en is na enkele omzwervingen bij mij terug gekomen. In wezen heeft hij weinig veranderingen ondergaan, en is hij enkel flink in body toegenomen en niet in kwaliteit achteruit gegaan.

Ik herinner me nog de dag dat ze verkocht was aan een dierbare koikichi die ondertussen helaas is overleden, maar die nog altijd mijn hart heeft gestolen. Een prachtmens uit Duitsland….

De showa van Momotaro kocht ik in oktober 2017 op de veiling van Momotaro en hier kan je al heel goed de sumi ontwikkeling bewonderen. Je kan zien dat zelfs tijdens de warme zomerdagen het sumi dik is toegenomen wat heel dankbaar is.

De sanke van Sakai FF is dan weer aangekocht op de open sales van Sakai oktober 2017. Bijzonder scherpe toename in body, versteviging van het sumi op de juiste plaatsen. Een dankbare ontwikkeling die toch plaatsvind in niet de beste omstandigheden. Tenminste hier bij mij is het altijd scheppen en stressen wat niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling.

Last but not least kon Luut deze doitsu sanke niet uit zijn hoofd zetten en ondanks het feit dat het prijzenpakket dat in zijn hoofd zat lichtjes werd overschreden, werd van zijn hart een steen gemaakt en inpakken werd het slotwoord.

Ondertussen heb ik begrepen dat de koi gezond en wel zijn aangekomen en al rustig hun rondjes rondzwemmen. Foto’s werden beloofd, dus het is nog even afwachten voor verdere informatie.

De mannen waren nog niet weg of het werd tijd om de kohaku van Dainichi in te pakken. Veel is hier niet over te zeggen,want iedereen ziet wat voor vlees er in de kuip is. Toch had ik ze ooit nog graag teruggezien op een show, maar helaas weet ik uit ervaring dat dit niet zal gebeuren.

“Wat een beest” was de perfecte omschrijving, niet meer, niet minder….

Ondertussen werd ik gebeld door Guido, ook weer iemand die onbekend wil blijven, en zo heb ik er tegenwoordig wel meer, om zijn koi ook op te halen. De doitsu sanke van Okawa vind eindelijk zijn bestemming. Ik vertrek naar regio Doetinchem was zijn verhaal, en zeg nu niet dat dit geen mooi beestje is.

Een video werd mij nagestuurd en Guido wat heb je je waterhuishouding goed in orde. De perfecte glans met een natuurlijke groene gloed. Dit is wat wij graag zien, zo krijg je resultaten, maar ik begrijp dat dit niet altijd wenselijk is. Het is een kwestie van geven en nemen, maar ik garandeer je dat je zo de beste resultaten boekt met koi.

7 koi verlieten dus gisteren het nest, maar ik garandeer je dat er nog veel mooi volk zit te wachten op jullie komst...

BELANGRIJKE INFORMATIE

Ik ben zondag NIET open, gelieve er rekening mee te houden.

Ik vertrek volgende week zaterdag naar Japan voor mijn eerste bezoek aan de veilingen van Momotaro en Sakai en bezoeken aan Taniguchi en Takigawa. Of ik open zal zijn weet ik nog niet, dat moet ik nog overleggen.

Het is nog te vroeg om de koi uit de mudpond te kunnen zien, want die worden pas later naar boven gehaald. Ik zal zoveel mogelijk koi filmen die er nog zitten, maar tijdens de veilingdagen is dat ontzettend moeilijk door de drukte.

Ik doe wat ik kan, maar ik ga vermoedelijk toch een 2de keer terug eind oktober om enkele mudponds mee leeg te maken en de koi die er nog zitten te bekijken.

Er is momenteel nog geen informatie over de koi die zullen aangeboden worden, maar dat zal kortelings wel gebeuren.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240