Een yamabuki van 19 jaar

Een yamabuki van 19 jaar

Dikwijls vragen mensen aan mij hoe oud een koi kan worden. Een moeilijke vraag waar ik niet kan op antwoorden.

De oudste koi waar ik van gehoord heb was rond de 25 jaar, maar in het wild worden ze schijnbaar nog veel ouder en hoor je leeftijden circuleren van 54 jaar.

Voor de moderne koi hou ik het meer bescheiden, en na zijn 10de is het beste er vanaf. Een koi die nog steeds picobello oogt, maar waar je ook de ouderdom aan begint te zien is Wakana, die 12 jaar moet zijn momenteel.

Ik heb ze onlangs nog gezien, en ik stond versteld van de kwaliteit die ze nog tentoonstelde. Ik heb echter één fout begaan, en had deze niet in mogen zetten op de euregio koishow. Het was te vroeg op het jaar en ze stond nog niet op punt. Had ik ze in Arcen ingezet was het een andere ballgame geweest. Gedane zaken nemen echter geen keer…weeral een harde leerschool…

Ik laat je nu in ieder geval een koi zien die met haar 19 jaar nog in volle glorie schittert. Ze is ondertussen ook gegroeid naar 92 cm, en haar inzetten in de show zou nog veel teweeg brengen. Wie heeft er misschien nog koi die heel oud zijn ?

Zelf is de oudste koi hier nog vrij jong. De meeste zijn nu nisai of sansai met een enkele die misschien een jaar of 2 jaar ouder is, maar dan is het zeker op. Ik hou nu eenmaal van roulatie…

Een showa die ik pas later herken, maar vermoedelijk niet lang bij mij heeft gezeten is deze showa van Momotaro. Nu 4 jaar, want ik kocht ze in 2015 op de veiling, dit is nog het filmpje bij aankoop. Een langzame en gestage evolutie.

Een kohaku van Sakai die ik me wel donders goed herinner, is deze sandan kohaku. Perfect huidje, perfect beni, en dat heeft ze nog altijd. Het sandan patroon vraagt wat toegeving, maar dat doet niets af van de kwaliteit van de koi. Ondertussen 5 jaar en laat ze maar doen, die komt er wel. Een filmpje bij aankoop is altijd interessant.

Dat was het wat betreft de update van de vijver die ik de koidreef het genoemd. Er zijn nog enkele updates, maar dat is voor volgende week.

Een sanke van Sakai FF die gisteren werd opgehaald en die ik aankocht als tosai heeft ook een serieuze positieve groei gemaakt. Na lang zoeken heb ik ze dan toch in het archief gevonden op pagina 76.

Ze is dus geboren in 2014, 4 jaar, dus is er nog een heel stuk aan te breien vooraleer ze helemaal volwassen is. Een 15-20 tal centimeters zijn dus nog mogelijk. Zo heb je dus ook de gegevens van deze sanke Jeroen, altijd mooi om te weten.

Toch handig een archief dat je altijd kan raadplegen, en wat een luxe die codenummers. Probleem is dat niet iedereen ze bijhoudt en dan moet ik gaan zoeken.

Met ondertussen 14500 filmpjes op youtube denk ik toch wel dat ik recordhouder ben. Maar wat ben ik blij dat ik het begrip had om er mee te beginnen…of niet soms ?

Als laatste vandaag wil ik nog 2 koi in de belangstelling plaatsen via de onpopulaire countdown. Zelden verkoop ik een koi via deze weg, en toch vind persoonlijk dat ik er niet de minste koi op plaats.

Vandaag zet ik een sanke van Sakai in de countdown. Ze is niet spectaculair gegroeid als dit als maatstaf genomen wordt, maar toch is het de moeite om op te volgen.

Ik denk dat deze sanke de laatste is die nog bij mij rondzwemt van deze serie en die ik aankocht op de opensales van Sakai vorig jaar. Ik laat ze met 100 euro per dag naar beneden gaan en dit tot het minimumbedrag van 1550 euro. Wie eerst toehapt krijgt de buit, zoniet zet ik ze in de groeivijver voor volgend jaar.

Ik ga er niet teveel over vertellen, want julllie denken toch maar dat ik alleen wil verkopen, en gelijk hebben jullie….Vergelijk echter met de sanke bij aankoop en trek zelf je conclusies.

De 2de koi die ik in de countdown zet is een kohaku van Taniguchi waar ik zelf nog altijd plezier in heb wegens zijn afgewerktheid, voor zover dit woord bestaat.

De startprijs is 1250 euro en ik laat de prijs zakken tot 725 euro, en geloof me, ze is iedere euro waard. Niet kopen is helemaal niet erg, maar ik wil nu eenmaal nog zoveel mogelijk koi kwijt voor de nieuwe koi arriveren.

MORGEN BEN IK GESLOTEN

Bovendien zullen alle grote jumbo koi die nu nog onder nieuwe koi aanwinsten staan hieruit verwijderd worden en zullen de prijzen aangepast worden. Dit zal vermoedelijk maandag gebeuren. Wil je nog gebruik maken van dit unieke aanbod laat de kans dan niet voorbijgaan.

Vergeet ook niet het voer te bestellen voor de komende herfst en winterperiode.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240