De grote vijver is weer leeg

De grote vijver is weer leeg

Ik had een vijver klaargemaakt voor de hotelgasten, zeg maar de koi die even op bezoek kwamen om meerdere klanten te plezieren, want dit was een unieke gelegenheid.

Ze gingen dan ook als zoete broodjes van de hand en brachten veel leven in de brouwerij. Ik blij, de klant blij en de kopers bijzonder gelukkig want deze gelegenheden kom je niet dikwijls tegen.

Bovendien is alles in zijn werk gegaan zoals het hoorde met de nodige ondersteuning van Tim Barbé, de koidokter die alles in goede banen leidde, en het nodige toezicht heeft gehouden.

Er gingen nog 2 kanjers naar hun nieuwe verblijfplaats en al s’morgensvroeg kwam Sven de fors gebouwde tancho sanke ophalen. Veel woorden zijn hierbij niet nodig.

Voor zover ik begrepen had zou deze gebruikt worden voor de kweek. Als je de body als maatstaf neemt, dan zul je hier niet veel aan kunnen verprutsen, De Sakai handtekening is duidelijk zichtbaar.

Nadien ging de interessante showa die iets meer begeleiding nodig had naar regio Brussel. Iets in de showa trok mijn aandacht, en eigenlijk had ik spijt dat ik deze verkocht had. Misschien had ik haar zelf wat moeten houden om verder te laten ontwikkelen, maar de koper had na enige twijfeling toch de knoop doorgehakt. Toch had ik een beetje spijt.

Nu stonden we daar met zijn allen…de vijver zo goed als leeg, hier moest nog even een oplossing aan worden gegeven. We besloten om 10 grote koi te selecteren die de moeite waren om bij te houden, zodat ze voor verbetering vatbaar zijn.

De grote koi die in de groeivijver zitten kunnen deze binnenkort vervoegen, en dan heb ik de groeivijver weer vrij om de koi uit Japan op te vangen en op stabiele temperatuur te laten acclimatiseren.

Het was niet moeilijk om 10 potentiële toekomstige jumbo koi te kiezen. Laten we beginnen met de eerste selectie van 5 die vooral bestond uit de flink uit de kluit gewassen Sakai kohaku en een aantal éénkleurigen.

De karayama’s zijn op één na allemaal verkocht maar de karashigoi hebben hun ding dit jaar niet gedaan. Vraag me niet waarom, maar ik vermoed dat de markt wat overspoelt is met dit soort koi.

Niet getreurd, laat ze maar doorgroeien, het zal meer geld opbrengen volgend jaar dan het geld op de bank zetten en zoveel onderhoud is er nu ook weer niet aan.

De 5 volgende mogen ook gerust gezien worden. Een mannelijke kohaku van Taniguchi die terecht thuishoort in een kleinere vijver, maar daar zeker de boel zal opsmukken, een kohaku van Matsue, die nog een tijd nodig heeft om te herstellen, een sanke van Sakai, die momenteel in de countdown staat, een kohaku van Sakai met toekomst en een karashi die duidelijk de lieveling is van Ben, maar niet mijn lieveling.

Zo... groeien maar jongens of liever gezegd meisjes, ik zal zorgen voor de goede begeleiding en als het eventjes kan moet je dit jaar nog een goede koper vinden, want dat heb ik het liefste.

Toch nog even uw aandacht voor een sublieme kohaku van Matsue. Ik ga je niet vertellen wie de nieuwe eigenaar is, want de man is veel te bescheiden en wil niet genoemd worden. Iets waarop hij recht heeft.

Ik vroeg Ben om een objectieve beoordeling van de koi te maken, zonder het enthousiasme tentoon te spreiden waar we af en toe voor op onze vingers getikt worden…eeuwige zonde, want het is niet gespeeld, maar laat het ons daar niet over hebben…

Het is wel zoals Ben zegt, dat de koi ook een goede vijver nodig heeft en verder moet de klant natuurlijk ook goed voor de koi kunnen zorgen. Het is de taak van ons om goede koi te leveren, maar het is de taak van de klant om goede vissen te begeleiden. De schuld wordt soms te makkelijk naar de dealer overgedragen als de koi niet goed verder ontwikkelt…...

Ik ga deze kohaku zeker opvolgen. Ik lever ze perfect af volgende maand, ik weet dat het groeivermogen er is, ik weet ook dat hij iets beter luistert dan vroeger, maar toch nog eigenwijs is, maar ik hoop binnen enkele jaren een koi te zien van 75 cm met een stevige body en vooral dat het hi en shiroji van dezelfde kwaliteit, zoniet beter is geworden. Laat terug zien wat je kan….

Als laatste voor vandaag kwam Ronnie zijn winnende tancho ophalen. Een Taniguchi tancho kohaku die een sprong vooruit heeft gemaakt sinds zijn optreden op de show.

De body was sterk toegenomen, en de tancho bol lag er stralend dik op. Zo klein, zo fijn, beter kan je ze niet vinden, en zo heb ik er nog enkele rondzwemmen. Zo dat was het voor vandaag. Blijkbaar is er een kleine vergissing in het spel wat betreft de dagen dat ik open ben.

Voor de goede informatie: ik ben nu zaterdag en zondagmorgen nog geopend. Op zaterdag 29 september en zaterdag 6 november ben ik GESLOTEN. Gelieve hier rekening mee te houden.

Nog even ter vervollediging van het nieuwsitem van vandaag. De persoon die ging verhuizen heeft nog 7 luchtpompen meegebracht die hij eventueel wil verkopen. Het is geen must, maar het is zonde om deze in de vuilbak te smijten.

Ik heb een foto gemaakt van de pompen en de vraagprijs is 50 euro/stuk. Ze werken nog allemaal en kunnen desgewenst opgestuurt worden.

Bovendien is er een pondovac stofzuiger zo goed als nieuw ter beschikking gesteld. De nieuwprijs is om en bij de 650 euro. Deze wordt aangeboden met alle onderdelen voor 375 euro.

Wie interesse heeft mag mij contacteren.

Meer afbeeldingen

De grote vijver is weer leeg: afbeelding 1
De grote vijver is weer leeg: afbeelding 2
De grote vijver is weer leeg: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137