Een veelbelovend begin van het nieuwe jaar

Een veelbelovend begin van het nieuwe jaar

Ik wist dat er nogal wat mensen zouden komen, maar het was een toch een drukte van jewelste.

Het was in ieder geval een prettige dag met veel koiplezier en zo mag het van mij altijd zijn. Er werden wel ontzettend veel koi verkocht, en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Ik moet wel zeggen dat de koi er ook allemaal geweldig uitzagen, en ben er zelf trots op.

Vooral de doitsu karashigoi deed mijn hart sneller kloppen, en niet van mij alleen hoor. Wat was deze vooruitgegaan....Ik had er 2 gekocht enkele maanden terug, waarvan eentje met een perfect schubbenpatroon om je vingers bij af te likken, en deze, die een minder fraai schubbenpatroon had, maar oh wat een body. Wij hebben er bewust voor gekozen om voor de body te gaan, maar wat een resultaat. We hebben haar niet gemeten, maar als je weet dat de bowl 80 cm is, Ben er met de meter er 62-64 cm van maakte, dan maak ik me sterk dat ze binnen enkele maanden 70 cm zal zijn... Een filmpje ? Natuurlijk, klik hier voor het filmpje. Ik denk dat Pieter hier nog veel plezier aan zal beleven.

Er werden gisteren meerdere koi gebowld, waarvan je een klein overzichtje krijgt in het fotoverslag. Wel was ik gedwongen om een afstrijkje te nemen van de koi uit Japan, vermits deze vermoedelijk een probleempje hadden. Na onderzoek bleek het wat huid-en kieuwwormen te zijn, waarvoor ik ze dan ook heb moeten behandelen met Flubenol. Dit was de eerste keer dat ik de koi die uit Japan gekomen zijn heb moeten behandelen.

Ik heb wel van de gelegenheid gebruik gemaakt om de koi van Patrick (en zijn vrouw natuurlijk) en van Gerrit te bowlen en hiervan ook een filmpje te maken:

Showa uit 42-reeks van Patrick, gekocht als tosai begin dit jaar van ± 30 cm, nu een mooie 52 cm en met veel toekomstperspectief. De lens van de camera was ondertussen toch wel wat aangeslagen, dus hou daar wat rekening mee.

De showa van Gerrit. Deze werd verleden jaar in november aangekocht op de veiling, en als ik me niet vergis was deze koi toen 18 cm, nu schat ik hem zo rond de 46-48 cm.

Daarnaast werden er nog verschillende koi gebowld ditmaal, want de verkoop moet natuurlijk ook door kunnen gaan. Eén van de hoogtepunten was toch wel de sandan kohaku van Momotaro voor mij. Waarom ? Dit is de eerste koi die ik aangekocht heb op een veiling van Momotaro, is in het voorjaar naar Arendonk gekomen als Sansa, heeft onmiddellijk problemen gekregen en heb ik in quarantaine moeten zetten, maar is er weer helemaal bovenop en werd vandaag met beschadigingen die zo goed als verdwenen zijn verkocht naar Frankrijk, Bergerac (Bordeau) om precies te zijn. Met al zijn foutjes een geweldige vijvervis deze Sandan Kohaku. Het blijft spijtig van zijn hi dat koromo achtige verschijnselen vertoont, maar ze blijft een imposante verschijning.

Het was een hoogdag deze zaterdag, en zo mogen er nog komen. Vanaf nu weer iedere zaterdag open vanaf 11.00 uur, en zoals altijd is iedereen welkom.

Zo zou ik weliswaar de promotie van vandaag bijna vergeten, maar niet hoor. Ik ga hier weer een andere draai aan geven. Om 13.00 uur precies zal ik 5 koi in promotie plaatsen, en deze laat ik welgeteld tot 14.00 uur op de site staan. Deze moeten in deze tijdspanne aangekocht worden of de promotie is verlopen. Ik garandeer je dat deze vissen, goed en gezond zijn, en dat de foto absoluut niet meer weergeeft hoe de koi er op dit moment uitzien. Ze zijn ondertussen serieus gegroeid, zowel in lengte als in breedte. Valt de koi je tegen, dan mag je het geld besteden voor een andere aankoop.

Denk eraan: 13.00 uur precies, the place to be: Interkoi

Bij toeval krijg ik de link toegespeeld van Pieter die de Doitsu Karashigoi heeft gekocht. Hij heeft er toch en plezierig filmpje van gemaakt. Hier moet ik me eens verder in verdiepen: Bekijk Pieter zijn interpretatie hier. Mooi gedaan en nu zul je er ook snel een aantal bezoekers bijkrijgen vandaag....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240