Een verstandige beslissing

Een verstandige beslissing

Ik wist het, ik wist het…het gaf me een euforisch gevoel toen ik op de laatste veiling van Momotaro de sanke en de kohaku in mijn kansen geloofde en een groot aantal van deze koi te pakken kreeg.

Tot op de dag van vandaag is het mij nog altijd niet duidelijk hoe het kwam dat ik ze aan kon kopen, maar ik heb er een eigen filosofie van uitgewerkt.

Reeds enkele jaren zie ik de sanke van Momotaro verbeteren. In mijn hart wist ik zeker dat ze opnieuw aan de kohaku en de sanke aan het werken waren om de kwaliteit optimaal te verbeteren. De tijd van het succes van de showa met Lion Queen was weggeëbd, het was tijd voor verandering.

Meermaals trachtte ik enkele interessante kohaku en sanke aan te kopen in de vorige veilingen, maar over het algemeen mislukte dit…tenminste die ik bijzonder graag zou hebben.

Voor ons is het altijd kiezen tussen het haalbare, want ik weet uit ervaring na meer dan 50 veilingen hoe moeilijk het is om de gewenste koi er tussenuit te halen.

Mijn visie is dan ook dat ik het gevoel had dat de kandidaat kopers op de laatste veiling gewacht hebben om op de Sakai veiling hun aankopen te doen, een veiling die de dag erop zou plaatsvinden.

Sakai ligt nog iets hoger, maar ook een pak duurder wat de mogelijke aankopen beperkt in mijn ogen. Bovendien ligt mijn gevoel bij Momotaro en niet bij Sakai, maar dat is buiten de kwestie.

Ik kan tot op de dag van heden nog altijd niet onder stoelen of banken steken hoe blij ik was om dit arsenaal aan subtop koi op de kop te kunnen tikken. Bovendien leg ik de nadruk sterk op subtop koi, want wij hebben echt de pretentie niet om over topkoi te spreken…wij weten wat er te koop is….

Nu is een sanke uit de Momotaro genen Grand Champion geworden in Hong Kong. Onderschat Hong Kong niet, want dit is één van de landen waar bijzonder veel toppers naartoe gaan.

Menige agenten uit Hong Kong schuimen de veilingen af naar het hogere ideaal van koi met het bijhorende prijskaartje. Denk ook maar aan Lion Queen die door een klant in Hong Kong werd aangekocht indertijd.

Je moet deze Grand Champion dan ook op een hoger niveau inschatten….en… ik heb een groot aantal van deze familieleden in mijn bezit. De meesten komen in april naar Arendonk.

Van de duizenden afstammelingen die geselecteerd werden, zijn ook niet alle koi toppers, maar als ze de selectie naar de veilingen hebben doorstaan, heeft dat een zekere waarde die je niet mag verwaarlozen.

Op dit ogenblik worden de beste koi naar de veilingen geleid, en ik heb gedurende de jaren die voorbij zijn altijd mijn aandacht gevestigd op de veilingen, omdat ik rotsvast geloofde in de selecties.

Ik herinner me nog de eerste veilingen van 2007, waar amper een paar mensen de veilingen van Momotaro volgden in de buitenlucht onder een in elkaar gefrutstelde tent en waar je de koi nog aan een menselijke prijs kon kopen.

Ik heb mijn bibliotheek nog eens verkend en enkele foto’s van die tijd gevonden die ik hier graag nog eens laat zien. Het waren toen totaal andere omstandigheden, maar dat heeft ook zijn charme. Als je goed kijkt herken je misschien nog wel enkele mensen....

Nu kan ik alleen maar bevestigen dat ik bijzonder trots en blij ben dat ik een groot aantal van deze koi heb aangekocht, waarvan ik zeker weet dat ze in de toekomst veel zullen teweeg brengen.

Het worden plezierige koimaanden die gaan volgen…

EEN FRAAI BEELD

Af en toe krijg ik toch een filmpje aan van klanten, en dan is het toch mooi om dit te laten zien. Geniet van dit filmpje, met de bijgaande woorden: Elke ochtend hetzelfde voor die ruit wachten op mij tot ik die paar korrels kom brengen Als dit geen pure koikichi belevenis is !

Dit filmpje is gemaakt door Johan die een goede vertegenwoordiger is van Interkoi in Nederland. Hij heeft altijd een aantal mooie koi zitten in de opgroei voor een aanvaardbare prijs, die gewoonlijk heel goed evolueren.

Je kan altijd contact opnemen met Johan, want hij heeft zijn hart op de goede plaats voor koi, is soms in mijn ogen te kritisch, maar dat is in het voordeel van de klanten. Dit zijn de koi dit jaar in zijn opgroeiproject

Vergeet ook niet af en toe een bezoekje te brengen bij Ronny van Belkoi. Geniet van deze prachtige selectie. Pure kwaliteit in een notedop.

Beiden hebben een bijzonder goed oog voor koi...

Meer afbeeldingen

Een verstandige beslissing: afbeelding 1
Een verstandige beslissing: afbeelding 2
Een verstandige beslissing: afbeelding 3
Een verstandige beslissing: afbeelding 4
Een verstandige beslissing: afbeelding 5
Een verstandige beslissing: afbeelding 6
Een verstandige beslissing: afbeelding 7
Een verstandige beslissing: afbeelding 8
Een verstandige beslissing: afbeelding 9
Een verstandige beslissing: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240