Interkoi Arendonk nieuws

Hier zullen alle filmpjes terug te vinden zijn van deze koi.

" /> Interkoi Arendonk nieuws

Hier zullen alle filmpjes terug te vinden zijn van deze koi.

" />
Een vreugdevolle dag!

Een vreugdevolle dag!

Een dag van vreugde voor velen. Wat hebben wij vandaag mooie dingen gezien.

Allereerst gingen wij naar Yamatoya om daar de vissen te bekijken die zijn aangekocht door Interkoi Arendonk voor veel van zijn klanten. Wat een genot om de ontwikkeling van al deze koi te zien. Het beste kan Luc dit allemaal zelf omschrijven en daarvoor verwijs ik jullie dan naar de Arendonk site.

Interkoi Arendonk nieuws

Hier zullen alle filmpjes terug te vinden zijn van deze koi.

Ondanks dat we strak in het schema zaten hebben we toch nog de tijd gehad om een aantal koi te benchen en komt er 1 nisai kohaku van ca. 45 cm. naar Almere en gaan er 2 naar Arendonk. Ook heeft Luc nog een nisai showa en kohaku aangekocht welke bij Yamatoya een jaartje mogen genieten van zijn mudpond. Het moet mij van het hart dat ik maar weinig kwekers tot nu toe heb ontmoet die zo hartelijk en aardig zijn als hier. Deze man is een plezier om zaken mee te doen en het lijkt wel of hij altijd vrolijk is! En voor we het wisten moesten we weer op stap om nog op een redelijke tijd bij Momotaro koi farm te zijn omdat we ook daar een flink aantal koi zouden gaan benchen en uiteraard moesten we deze ook filmen en dan nog foto’s van maken. De tijd werd dus krap maar Brian heeft ons daar weer netjes op tijd afgezet. Ik rij in Nederland altijd best veel kilometers maar wat Brian deze week allemaal aan snelweg onder zich door heeft gehad is niet mis. We zijn nog niet klaar maar het zou mij niet verbazen als we straks op 2.500 km. uitkomen. Ben had mij voordat we begonnen met de grote reis dat wij in de komende week door veel, heel veel tunnels zouden komen en dit is nog zuinig uitgedrukt. Ik denk dat wij allen vandaag al door 50 of meer tunnels zijn gereden. Ik dacht altijd dat het zuiden van Japan redelijk vlak was maar niets is minder waar. Ik heb genoten van het landschap vandaag, bergen, rivieren, heuvels alles is daar en alles is even schitterend. Het is misschien nog wel mooier dan het Niigata gedeelte, alhoewel dat op zijn manier ook weer heel apart is met al de kleine koi farms en rijstboeren die je daar weer kunt vinden. In het zuiden is alles een stuk groter en ruimer. Maar ik zou toch graag eens weten hoeveel tunnels er in Japan voor de snelwegen zijn aangelegd. Ik verloot een zak Nedkoi wintervoer van 1 kg. onder degene die mij dat hier op de site kunnen vertellen.

En toen Momotaro, ik weet niet hoe te beginnen maar wat we daar van onze koi zagen qua ontwikkeling is eigenlijk niet met een pen te beschrijven en daarvoor moeten jullie toch echt de foto’s bekijken. Een sansai van 69 cm. zoals Lucinda (groei 11 cm.) is bijzonder buitengewoon. Evenals Kamira een sansai van 67 cm.(groei 11 cm.), Shakira een sansai van 64 cm. (groei 8 cm.) en de Showa M-53J09 van 67 cm. (groei 14 cm.) deze laatste had een merkwaardig sumi ontwikkeld op de rug welke het afgelopen jaar in de mudpond weer is afgenomen. Het schijnt toch nogal te schelen in welke mudpond de koi terecht komen en hieruit blijkt dat niet elke mudpond hetzelfde is.

Maar dat het allemaal echte jumbo’s zijn is gewoon een feit.

Na deze dag vol verrassingen uit de mudpond zijn we uitgenodigd door Daisuke voor een diner in een koreaans barbecue restaurant. Hier hebben we heerlijk gegeten van diverse fantastische vleessoorten. Morgen weer een drukke dag waar we in de ochtend tosai van 10-15 cm. mogen selecteren en Ben dus al helemaal in zijn sas is en daar vannacht zeker van zal gaan dromen. Daarna de show van de veiling koi van mei en dan gaan we nog de laatste koi benchen welke van ons bij Momotaro zwemmen. Het zal weer laat morgen maar we hebben 1 voordeel, het hotel is gelegen op een half uurtje van de farm dus we zullen onze bus niet teveel zien morgen gelukkig…..

Kamira

Showa M-53J09

Lucinda

Shakira

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml