Showday at Momotaro Koi Fram

Showday at Momotaro Koi Fram

Alweer dinsdag, het is al een week geleden dat wij vertrokken en het lijkt nog maar zo kort. Vandaag was het de dag van de Momotaro Koi Farm en die begon al vroeg. Om 7.30 waren Ben, Luc en mijn persoontje op de farm om daar tosai te mogen selecteren en handpicked uit te kiezen. Ben kwam helemaal tot leven en genoot met volle teugen want tosai selecteren is toch echt Ben zijn liefste bezigheid. Uit ca. 1000 tosai die aan onze ogen voorbij zijn gegaan hebben we een heel mooie selectie kunnen doen en deze zullen binnenkort in Arendonk te bewonderen zijn.

4 van deze selectie komen naar Almere t.z.t. of die kunnen ook in Arendonk worden bekeken tijdens de open dagen in december. Hierna heeft Luc nog een mooie serie nisai sanke aangekocht variërend in lengte van, schrik niet 56 cm. tot 61 cm.. We hebben het hier dus echt over VHQ jumbo nisai. Het is de bedoeling dat deze ook naar Arendonk komen en hier gaan uitgroeien tot echte knallers gedurende een jaar in de verwarmde vijvers. Tussendoor bij Momotaro Koi Farm nog even de 1.500 ton vijver bekeken waar helaas voor ons op dat moment geen koi in zwommen omdat deze werd klaar gemaakt voor de wintermaanden maar het blijft een imposant gezicht. Hier is wel goed te zien hoeveel water er verplaatst wordt en door de Bakki’s gaat.

Na het selecteren werden wij naar de plaats gebracht waar de show zou worden gehouden, namelijk de showroom waar normaal gesproken de Old timers van mr.Maeda staan. De zaak van mr.Maeda repareert en verkoopt old timers van voornamelijk Europese makelij en er staan juwelen tussen.

Om 12.00 uur begon de show en dat is waarvoor we hier aanwezig waren en voor het eerst onze in mei aangekochte veiling koi terug konden zien. De showa’s waren geweldig geworden en de sanke was goed in de lengte gegaan en naar verwachting zal het komende jaar de body erbij komen. Ik zou zeggen kijk naar de foto’s en dat zal genoeg zeggen.

De show was een heel spektakel en de winnaar en dus Grand Champion was een sanke met een schitterende body, prachtig beni en mooie sumi platen.

Wij vielen helaas niet in de prijzen maar deze show had geen verliezers. Ten eerst kreeg iedere eigenaar van deze koi een prachtig stuk Bizen-yaki ceramic pottery geproduceerd in Okayama Prefecture en ten tweede waren er geen verliezers door de zeer hoge kwaliteit koi die tentoongesteld zijn. Dus let op, als deze koi aangekocht gaan worden dan hoort daar dit stuk aardewerk bij. De Interkoi Showa’s hebben nog een potentie om stil van te worden en alles klopte aan deze koi. Echter in Japan is de winnaar op shows bijna altijd een kohaku of een sanke en komt het maar heel weinig voor dat een Showa een grote prijs pakt. Maar onze showa’s zullen verder ontwikkelen en op de diverse shows in de Benelux hun slag zeker slaan. Na alle rumoer rondom de verkiezing was er een fantastisch buffet geprepareerd door de familie Maeda en dit getuigde van hoge kwaliteit en hier kwam goed naar voren dat Daisuke in het verleden chef kok is geweest van een top restaurant. Het eten was gewoon heerlijk en zo mooi opgediend niet te geloven, en daarom hebben we daar foto’s van gemaakt.. 

Na de prijsuitreiking terug naar het hotel om even uit te rusten en dat was mooi tijd voor mij om vast aan het nieuws te werken zodat ik vanavond bijtijds naar bed kan om morgen de laatste koi dag volop te kunnen genieten.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml