" /> " />
Een vruchtbare dag

Een vruchtbare dag

Als ik naar Taniguchi ga, dan ga ik altijd voldaan terug naar "huis", ik bedoel dan naar het hotel.

Taniguchi is een ritje van anderhalf uur vanuit Okayama richting Hiroshima. Het is niet de grootste kweker, ook niet de kleinste, maar wel een man waarbij ik me goed kan vinden. Het is nu al enkele jaren op rij dat ik hier kom om koi te kopen, en ondertussen kan men spreken van een relatie.

Zoals gewoonlijk had hij wat voorbereid, en zijn we tot een akkoord gekomen over een aantal koi die je misschien al gezien hebt in het koiaanbod. De bedoeling van deze koi is wel dat ze sowieso in Japan blijven, en kan men dus beschouwen als aankoop van een nisai. De prijzen die er bij vermeld zijn, zijn zonder verblijfkosten in Japan. Heb je hier interesse in, dan hoor ik dit graag.

Ik heb deze koi samen met Taniguchi San uitgekozen, en zijn voorkeur is te horen in het filmpje.. Alle gekozen kohaku zijn tussen de 36-40 cm, en je mag een koi verwachten als alles goed verloopt van rond de 55 cm, en misschien wel meer.

Ik zou deze kans te baat nemen, en iedereen die interesse heeft in een koi die nog in de mudpond kan verblijven, deze nog tijdens mijn verblijf in Japan wil aankopen (dus tot zondagavond) wil ik een geste doen, om de verblijfkosten aan de helft van de prijs aan te bieden. Normaal is dit 300 euro, maar als je beslist voor zondagavond wordt dit 150 euro.

Persoonlijk vind ik het een geweldige aanbieding, en ik kan vele gevallen laten zien van koi die geweldig goed ontwikkeld zijn, maar ik ga dit weer niet benadrukken. Mensen die zelf een Taniguchi kohaku hebben en getuige zijn geweest van een mudpondjaar, moeten dit zelf maar via de reacties meedelen, dat is veel geloofwaardiger.

Dan komt de onvermijdelijke vraag of het vrouwelijke of mannelijke koi zijn ? Ik ga hier kort en bondig op antwoorden, ze zijn vrouwelijk gesext, met het vermoeden dat ze vrouw zijn. Het is helaas geen zekerheid en worden ook niet als gegarandeerd vrouwelijke koi verkocht. Daar is dan ook de prijs naar gemaakt, maar het zijn altijd hoedanook, koi die hun geld dubbel en dik waard zijn als je de verhouding prijs/kwaliteit in acht neemt. Zijn het mannen, dan is het een faire prijs voor een kohaku van deze kwaliteit en voor deze prijs, zijn het vrouwen, en blijken het goede vrouwen te zijn, dan is je kohaku het dubbele waard bij wijze van spreken.

Om het verhaal volledig af te maken, wil ik je info geven die ik speciaal gevraagd heb over de oyakoi, en dat probeer ik hier even op een rijtje te zetten. De moeder is Hakubotan, wat witte bloem betekent. Ik zal je een filmpje laten zien van deze oyakoi. De mannelijke koi van deze serie is Rikidouzan, een koi uit de Dainishi stal. Bovendien heb ik er ook nog een filmpje van de papa erbijgedaan, en dat zie je toch niet dikwijls, of wel ?

Ik heb de mannelijke koi live gezien en ik moet zeggen dat deze een perfect maruzome kiwa bezat. Het filmpje is niet in een blauwe bowl gemaakt, maar geloof me, de kwaliteit is meer dan goed. De moeder "Hakubotan" is een kohaku uti een Matsue kohaku, Shibugaki x een mannelijke Kohaku van Sakai., dat een broer is van de bekende M-Kohaku. Dus nu weet je wat voor genen je in de kuip hebt, inclusief beeldmateriaal van de ouders.

Dan gaan we verder met een paar filmpjes te tonen van en yondan kohaku, die ik gemaakt heb voor een klant van Interkoi, maar die de koi vroeger bij iemand anders heeft gekocht. De moeite om te zien, deze spierwitte yondan kohaku die nu ongeveer 68 cm meet.

yondan kohaku 1

yondan kohaku 2

De koi die ik in februari gekocht heb, en die door klanten werden aangekocht heb ik toch nog even laten bowlen en gekeurd. Gemiddeld waren ze op deze korte tijd toch een 2-tal cm. gegroeid, en in mijn ogen al flink verbeterd. Spannende koi met veel toekomst. Benieuwd wat er einde dit jaar uitkomt.

Sanke en kohaku 1 van Marc en Rudy

Sanke en kohaku 2 van Marc en Rudy

2x Kohaku, tancho en goshiki van Pascal, Matthijs, Bjorn en Simon, tijdens het sexen en meten.

Enkele Ginrin Showa voor een klant die enkele ginrin showa van hogere kwaliteit wou zien.

En tenslotte komen we bij enkele zeer beloftevolle sanke van Taniguchi, die ik je even via dit filmpje wil laten zien. Ze staan ondertussen ook online onder koiaanbod, maar een kleine uitleg is op zijn plaats. Het was moeilijk om van deze sanke eigenaar te worden, vermits het zijn laatste sanke waren die hij zelf wou houden, en dit zijn dan de echte tategoi, en wordt het woord gebruikt op een manier zoals het moet gebruikt worden.

Ik moet eerlijk zijn dat ik zelf begeesterd ben van de zeer speciale tosai kindai sanke van maar liefst 48 cm. Ja, je leest het goed...48 cm. En waarom noem ik deze kindai ? Kindai is eigenlijk de letterlijke vertaling van "een nieuw tijdperk". De benaming kindai sanke is bij mijn weten nog niet gebruikt, en misschien wordt dit woord wel nieuw geintroduceerd in de wereld van de koi.

Het is wel een zo bijzondere koi dat ik er even stil van werd. Je vind hem mooi of je vind hem niet mooi, maar speciaal is ze in ieder geval. Wat mij vooral opvalt is, dat ze ondanks het drukke patroon toch een bepaalde rust uitstraalt dat je niet zou verwachten. Exclusief is ze in ieder geval, en ik moest hard aan de boom schudden wou hij me deze koi verkopen. De moeder van deze koi is Matsukaze dat een koi is uit Rikonen van de Dainishi bloedlijn, en de papa is wederom een Dainishi, waarvan ik je hier een filmpje laat zien, dus alles Dainishi wat de klok slaat.

De andere 2 sanke komen uit dezelfde vader, maar als moeder komen ze uit een Shining Rose moeder van Sakai. Deze kan je op dit filmpje bewonderen. Deze 3 zullen ook in Japan blijven, en behoren dus tot de mudpondkoi. Zelf verwacht ik hier zeel veel van.

Dat was dus het dagje Taniguchi, en het heeft best lang geduurd. De oyakoi Hinotori is ondertussen helaas gestorven, en ik heb er verder geen informatie over gevraagd, omdat dit blijkbaar pijnlijk lag. De Hinotori die ik dus nog thuis heb, zijn de laatste afstammelingen van deze oyakoi.

Onderweg naar huis ben ik bij een groothandel binnengesprongen waar ze netten verkopen om tosai te scheppen. Ik heb er hier een aantal van gekocht voor klanten. Morgen komt er weer een dag, en dan ga ik wederom naar Momotaro, en daarna rijden we door naar Omosako.

Meer afbeeldingen

Een vruchtbare dag: afbeelding 1
Een vruchtbare dag: afbeelding 2
Een vruchtbare dag: afbeelding 3
Een vruchtbare dag: afbeelding 4
Een vruchtbare dag: afbeelding 5
Een vruchtbare dag: afbeelding 6
Een vruchtbare dag: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137