Een walhalla voor onze Jumbo

Een walhalla voor onze Jumbo

Hier hebben ze de juiste vijver om verder te ontwikkelen, een paradijs voor deze 2 jumbo koi.

Onder de juiste omstandigheden, de juiste begeleiding en de hand van een goede meester, hebben beide koi de mogelijkheid om grootse dingen te presteren.

Hier eindigt of begint het verhaal van Daishiro. Als je praat over je behaalde resultaten, moet je ook durven praten over mindere resultaten. Daishiro was gekocht om 85 cm te worden en hoge ogen te gooien op de shows.

Niets is minder waar. Daishiro heeft het tot hiertoe niet bewezen, en zo zie je maar dat niet alles rozegeur en maneschijn is. Wat ik er wel aan wil toevoegen is dat ze zeker nog niet aan het einde van haar latijn is.

Ondanks het feit dat ze slechts 74 cm is op dit ogenblik, hebben we er alle vertrouwen in dat ze nog 10 cm zal aangroeien, zij het op langere periode. Of dit slechter is, blijft nog maar de vraag. Wel durven we stellen dat het een prachtige verschijning is, met een grandioze uitstraling en zeer hoge huidkwaliteit.

Ik zal het zeggen zoals Adam, haar verzorger het zo mooi zei toen ze van de Momotaro farm vertrok: “Ze is misschien niet gegroeid zoals verwacht, maar het is nog een showa die in de toekomst zeker zal stralen, en waar je nog veel plezier aan zal beleven.”

Ze heeft echter geen hoge ogen gegooid in Appeltern, en is onopvallend en onbesproken in de anonimiteit verdwenen. Het is te weinig eer geweest voor deze prachtige shiro showa van Momotaro. Ze is echter met stille trom vertrokken, om verder te werken aan haar comeback...

Naast Daishiro, heeft Pocahontas, de major champion van Appeltern, door Marc Gardner als Grand Champion getypt. (but what do I know….) hier zijn tuin van Eden gevonden. Een meesterlijk koppel dat elkaar zal steunen in deze magnifieke 70 kuubs vijver, verwarmd en dagelijks tot in de puntjes verzorgd.

Pocahontas is aangekocht via Hans en Joachim van t’Viske. Zij staan nu éénmaal dichter bij de bron voor de Sakai vissen en wij hopen in de toekomst nog enkele van deze prijzenpakkers te kunnen aankopen. Er staan er in ieder geval nog enkele in de wachtrij.

Er wordt mij dikwijls gevraagd om een Grand Champion in huis te halen, en mensen denken soms dat ik daar niet de nodige drive voor heb, maar niets is minder waar. Ooit zal het er misschien van komen, maar het is geen must van ons, en het moet niet ten koste gaan van...Wij willen dolgraag eens GC spelen, maar kunnen ons verlies ook goed accepteren. De behaalde prijzen stemmen ons meer dan tevreden.

Wel hebben we enorm veel plezier om vissen naar het hoogste niveau te loodsen, zoals de Supreme champion en de Tategoi champion in Appeltern. Dat verschaft ons een enorme voldoening. De Supreme champion werd eveneens via Hans en Joachim aangekocht en verder door ons opgevangen, maar de Tategoi champion werd door ons als tosai aangekocht, begeleid en naar deze hoogte getild. Dit geeft ons veel voldoening, net zoals de andere prijzen, allemaal van koi die als tosai en nisai werden aangekocht.Ooit zal het er wel eens van komen, maar laat ons proberen deze te maken, in plaats van te kopen…

Tenslotte nog een woord van dank aan Martin, bezieler in hart en nieren van de koihobby. Hij kan af en toe wel eens pikant uit de hoek komen, maar altijd correct en enthousiast. Geniet eventjes mee van zijn geweldig professionele vijver, en laat ons eens enkele jaren geduld hebben….

het walhalla-01

het walhalla-02

het walhalla-03

het walhalla-04

Hier ook nog filmpjes gemaakt door t'Viske:

show appeltern

show appeltern

Meer afbeeldingen

Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 1
Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 2
Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 3
Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 4
Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 5
Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 6
Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 7
Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 8
Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 9
Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 10
Een walhalla voor onze Jumbo: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml