Een warm gevoel,

Een warm gevoel,

Telkens als ik terugdenk aan Yamatenka, bekruipt mij een warm gevoel.

Wat de precieze reden is weet ik ook niet, maar deze koi is speciaal. Het is de koi die me tot hiertoe het meeste plezier heeft gegeven van al mijn aankopen. Mijn gevoel qua ontwikkeling had me niet bedrogen, zij deed wat je van haar verwachtte, en zelfs nog beter.

Ontsproten aan de stal van Yamatoya, kochten wij deze als nisai uit een overblijvende groep, die in de diepte verborgen zat bij Yamatoya in de middelste vijver. Niemand had haar gespot…Vermoedelijk had ze zich verstopt, want ze zal gedacht hebben: "Het is goed hier waar ik zit...". Totdat Ben haar onder de rode kleurenzee opviste, en Yamatoya jammerlijk zei: “Maar dat is wel een tategoi…”

Of hij het nu zei uit commerciëel oogpunt of dat hij het werkelijk meende is me tot de dag van vandaag niet duidelijk, want Yamatoya moet je altijd met een korreltje zout nemen. Een prachtig man, maar je moet er van houden. Ik heb er meer een haat/liefde verhouding mee, omdat hij veel te duur is met zijn vissen vind ik, en zijn prijzen zijn afhankelijk van zijn humeur en zijn portemonnee.

Wat ik wel weet is dat hij een zeer goede band heeft met Tjaad van koikichi en dat Tjaad er een aantal zeer hoogwaardige koi heeft zitten. Zelf is Tjaad ook zeer gecharmeerd van Yamatoya, die geroemd wordt voor zijn koi met een sublieme huidkwaliteit.

Yamatenka echter was een haalbare kaart, duur maar betaalbaar. Met vol vertrouwen lieten we ze nog een jaartje in de mudpond, en ja hoor…toen we ze het jaar erop terugzagen, zag ze er nog steeds veelbelovend uit. Op datzelfde moment selecteerden we nog 3 andere kohaku, waaronder Sandana, de neus en tevens driestapper, voorzien van een nog betere huidkwaliteit, maar een iets mindere body. Geen reden echter om haar niet aan te kopen, en ook haar lieten we een jaar verder in de mudpond, terwijl beide anderen naar huis kwamen.

Dat is in het kort het verhaal van Sandana en Yamatenka. Voeg daarbij dan nog de kohaku van Rini, Calypso en je hebt 3 superieure kohaku in je vijver zwemmen, van heel hoge kwaliteit. Het is niet eenvoudig om foto’s van Marco vast te krijgen, laat staan een filmpje, maar de foto’s zijn er uiteindelijk toch gekomen.

We kunnen niet anders stellen dan dat het een bijzonder volwassen vijver oogt, met zeer duurzame koi van hoge kwaliteit, wat een lust voor het oog moet zijn. Ik denk dat als je de vijver met de vissen bekijkt, het ideaalbeeld van Rini benaderd, namelijk weinig koi, maar wel jumbo koi in een goed draaiende vijver. Bedankt Marco, om klant te zijn van Interkoi...

Om het verhaal van vandaag compleet te maken, wil ik nog even meedelen dat ik bijzonder opgetogen ben over het feit dat de website jaar na jaar meer bezoekers trekt. Telkens denk ik dat het einddoel reeds bereikt is, maar het verbaasd me telkens dat er ieder jaar nog extra bezoekers komen, waarvoor natuurlijk de grootste dank.

Een website zoals deze onderhouden vraagt veel discipline en creativiteit, want je moet toch telkens proberen om informatieve onderwerpen ter publiceren. Het aanpassen van de bestaande koibestanden, koi die verkocht zijn of in optie moet nauwgezet bijgehouden worden, anders wordt het een warboel van jewelste.

Velen vragen zich misschien af, waarom er veel verkochte vissen op blijven staan, en vragen zich af, waarom die niet verdwijnen. Ik zal hier snel een korte verklaring voor geven. Op het ogenblik dat een koi in optie of verkocht is, zal deze het bijhorende etiket “optie” of “verkocht” krijgen. Op het ogenblik dat de koi daadwerkelijk Arendonk verlaat, zal deze naar het archief verplaatst worden. Indien de koi verkocht is, en hij staat nog op de website, bevind deze zich nog in Arendonk of in Japan, en is hij dus nog in ons bezit. Dit even ter informatie.

Wat betreft de bezoekersaantallen, hier nog een overzicht van de laatste jaren.

Juni 2007: 6 708 unieke bezoekers die 69 818 pagina’s bekeken

Juni 2008: 7 584 unieke bezoekers die 87 904 pagina’s bekeken

Juni 2009: 9 716 unieke bezoekers die 103 590 pagina’s bekeken

Juni 2010: 14 835 unieke bezoekers die 107 184 pagina’s bekeken

Juni 2011: 21 377 unieke bezoekers die 173 430 pagina’s bekeken

Met unieke bezoekers wordt bedoeld dat je slechts 1x geregistreerd wordt als bezoeker, zelfs als je 10 x per dag op de website komt kijken. De gemiddelde bezoekersaantallen per dag, bedragen ongeveer tussen de 700 en 800 unieke bezoekers per dag, wat ik zelf een ontzettend hoog gemiddelde vind.

Het feit dat er ondertussen zoveel nieuws en informatie zich verzameld heeft tijdens de afgelopen jaren op deze website, wordt ook duidelijk door de grote encyclopedische waarde, een echte bibliotheek in wording. Het gebeurt me dikwijls dat ik iets terug moet vinden, en dat ik via het archief in het nieuws makkelijk iets kan opzoeken. Wel is er een bepaalde tendens te zien in de volledige evolutie, en soms moet ik ook lachen als ik oude nieuwsitems nog eens herlees...

Wat me vooral plezier doet, is het feit dat er meerdere betrokken mensen een column hebben gekregen, zodat er af en toe iets anders kan gepost worden dan mijn verhalen. Afwisseling van spijs doet eten, zegt men. Ik kan dit alleen maar toejuichen, en als er mensen zijn die zich nog geroepen voelen om een bepaalde bijdrage te leveren aan de website via een eigen column, zij mogen mij altijd contacteren. De enigste vereiste is dat ze onafhankelijk zijn, hun eigen ding kunnen doen, maar toch op dezelfde golflijn zitten als Interkoi. Ze mogen van mij over de concullega's schrijven of over iets anders, als het maar makkelijk leest....diegenen die zich aangesproken voelen....redactie@interkoi.eu

Meer afbeeldingen

Een warm gevoel,: afbeelding 1
Een warm gevoel,: afbeelding 2
Een warm gevoel,: afbeelding 3
Een warm gevoel,: afbeelding 4
Een warm gevoel,: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml